Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Parcela je za TČ odlična - ravna in dolga. Če bi se malo pošpilal bi jo še na star vodnjak priklopil. Obstaja kakšna varianta, da bi poleti hladil s pomočjo vodnjaka? Čeprav verjetno nebi bilo ravno zdravo imet poleti mrzla tla.
Glede radiatorjev pa sem pisal zato, ker sem parkrat prebral, da naj izključno talno gretje nebi bilo dobro za zdravje, ker so tla pretopla.
Bo pa sicer kamin oz. krušna peč med dnevno/kuhinjo, dimnik že stoji.
Brez zamere, ampak zakaj se o tako pomembnih investicijah, kot je ogrevalni sistem ne posvetuješ z ljudmi, ki so na tem področju izobraženi? Mešati talno gretje z radiatorji v novogradnji je navadna neumnost.
Kot so prazne marnje tudi tisto o tem, da je to nezdravo, da se ljudje v takih prostorih ne počutimo dobro, da se dviga prah, in (tudi to sem že slišal), da nekomu pa paše v spalnici malo nižja temperatura. Skratka, vsi ti "problemi" so prisotni tudi pri radiatorskem ogrevanju.
Teta ima v 30 let stari hiši od novega visokotemperaturno talno gretje (kar je bila takrat večja investicija kot danes), in z njim ni bilo nikoli nobenih težav...