No montiral TČ za sanitarno vodo Kupil sem Bosch Compress 3000 DW FII z dvema izmenjevalcema Ta drugi izmenjevalec ne vem če mi bo kdaj funkcioniral ker jo imam v kleti,nimam nobenega kotla na katerega bi jo priklopil,solarnih kolektorjev pa na blok ne morem montirat Bila je v akciji in cenejša kot z enim izmenjevalcem Izbral sem jo predvsem zaradi območja delovanja in garancije ki je 5 letna Večina črpalk deluje v območju od +7 do +35 stopinj celzija Ta deluje do +5,šele ko pade pod to temperaturo se vklopi el.grelec Zaenkrat lahko rečem da dejansko deluje Vodenega zraka še nisem speljal in mi črpalka zaenkrat hladi prostor kjer je postavljena Temperaturo vode imam nastavljeno kot je tovarniško nastavljena,torej na 54 stopinj Postavil sem merilec el.energije Izkoristek je trenutno katastrofalen,mislim da je COP trenutno 1,5 Ko deluje,vleče od 420 do 510 W V povprečju mi porablja 3,2 kWh da dogreje vodo nazaj na 54 stopinj ker segreva v nočnem toku Gorenjev Tiki 80 litrski mi je v istem režimu porabljal od 7,5 do 9 kWh in se je znalo zgoditi da zmanjka tople vode pred večerom,tukaj se to ne dogaja Zaenkrat sem zadovoljen,ko poštimam voden zrak in temperature malo narastejo,bo še toliko boljše