Odvetnik za ločitve LJ priporočilo

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Ma to (ločitev) je (skoraj) vedno en navaden ku*ac za otroke. Sam proces mislim. So pa tudi, primeri obojestranske zrelosti, ko je rezultat procesa lahko otrokom v prid. Na nek način. Otroci so hudi carji, sam k jih mamo odrasli za...otroke.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Softi, te popolnoma razumem.

Kot rezultat trenutnega stanja nas čaka moška emancipacija, kjer se žensko dojema kot poslovnega partnerja in nič več.

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Kaj se ponavadi vzame za vrednost nepremičnine in/ali opreme, recimo na sodišču, mediaciji?

- GURS vrednost
- oceno cenilca
- vrednosti prodanih nepremičnin v okolici v preteklem letu?

Kaj pa za avtomobil?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če vprašaš mene kot laika je v prvi vrsti fajn če se dogovorita sama za nepremičnino, GURS se sigurno ne upošteva prav tako ne vrednost v okolici.... Pomojem sodišče angažira cenilca katerega pač lepo plačata
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Oprosti, ampak tale kombinacija viskija in glocka je najbolj nizkotna in strahopetna, ali usmeris v vase ali na nasprotnika. Zakaj hoces vzeti zivljenje sebi ali nekomu ce nekaj ne gre? Izgubis zivce, denar, ja seveda, ampak ti ni treba zato matrati otroke, kjer so najbolj ranljivi.

Kar spomni se tistega tipa iz Domzal z rumenim Seatom, ubil babo in sebe, a otroci ostali brez vsega. Zgleda da Slovenske Novice ne bodo ostale brez sokantinih naslovnic.

Seat ni bil rumen, ampak ogabne zelene barve, kasneje se je prodajal na avto.netu ali kje že in to zelo drago. Oba akterja, kot mi je znano, sta imela odrasle otroke, no vsaj on, skupnih ni bilo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mirkosan pravi:
Kaj se ponavadi vzame za vrednost nepremičnine in/ali opreme, recimo na sodišču, mediaciji?

- GURS vrednost
- oceno cenilca
- vrednosti prodanih nepremičnin v okolici v preteklem letu?

Kaj pa za avtomobil?

na mediaciji se vidva menita in dogovarjata. mediator vama je v pomoč.
če se ne zmenita, se bosta tožarila. v tožbah bosta dokazovala vsak svojo vrednost premičnine ali nepremičnine. sodišče bo imenovalo izvedenca in ta bo naredil cenitev, vidva pa se po želji pritožita.
cenitev za nepremičnino se dela po treh metodah.
- nabavna vrednost oz stroškovna
- primerljive prodajne cene
- na donosu...

pri nama je vzel najprej GURS podatke, potem pa to dopolnil. drugače sem razumel, da bi bil z GURS kar zadovoljen.
dopolnil je takole:
- nadomestni strošek na enoto je dal 950€ na m2. če se prav spomnim je to tudi cca tržna oz zavarovalna cena nepremičnine nadstandardne izvedbe.
- dodal je zastarelost
- nedokončanost
- in iz tega dobil gradbeno vrednost. o tej vrednosti ne bom izgubljal besed, ker jo je zgrešil bolj kot bi jo slep lahko.
- potem je ugotavljal vrednost zemljišča in sicer osnovno in uporabno. tukaj ga je pihnil malo manj. ne vem pa kam je štel pripravo zemljišča. ker če je v vrednosti, je zgrešil ogromno, če pa k gradnji hiše, potem ok, a je gradbeno vrednost zgrešil še bolj.
- dodal je komunalne prispevke, ki jih je narobe zapisal, izračunal.
- potem je seštel zemljišče, komunalne opremljenost oz prispevke in vrednost objekta.
- to ceno primerjal s primerljivo prodajo. ta je šele bosa. primerjal je s prodajo iz leta 2010, pa dva 2011 in en 2012. en objekt je bil 20 let starejši, trije nimajo podatka. vsi imajo manjše parcele in občutno manjše kvadrature hiše. cene tistih objektov so bile od 835 za 2010 in 20 let starejši objekt do 1063 v 2011. men je posplošil na 980. realno bi moral naš objekt biti nekje na 1300-1400. tržno gledano pa ne doseže danes tudi 800 ne.

tko da kaj je res in kaj ne, je težko ugotoviti. jaz vem koliko me je stalo, kje sem profitiral, koliko bi dal gradbincem. on je ocenjeval gradbeno vrednost, ki jo je zgrešil bistveno, potem pa to dodal na matriko tržne in zgrešil še enkrat. dejstvo je, da je gradbena vrednost lahko x, tržna pa samo pol tega. a to težko folk razume.

tako da odgovor koliko je vredno, je samo en

toliko kolikor ti ponudi trg v tistem času, ki ga imaš na voljo za prodajo. vse ostalo so buče.