Odvetnik za ločitve LJ priporočilo

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Cigl, ki ga postaviš v Mariboru, nima praktično skoraj nobene vrednosti. Še manjšo, kot jo je imel v trenutku, ko si ga kupil.
Edino (dodatno) vrednost ima mlada Mariborčanka, če in ko študira v Ljubljani...
evil.gif

Tako pač je.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Cigl, ki ga postaviš v Mariboru, nima praktično skoraj nobene vrednosti. Še manjšo, kot jo je imel v trenutku, ko si ga kupil.
Edino (dodatno) vrednost ima mlada Mariborčanka, če in ko študira v Ljubljani...
evil.gif

Tako pač je.
Stvar je povsem relativna. Zame pa cegu v Ljubljani nima nobene vrednosti
evil.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik mirkosan pravi:
Hvala za vse nasvete. Jih cenim ij jih sprejemam, ker tudi sam tako razmisljam. Ampak najprej potrebujem samo nasvet glede premozenja. Hvala oz prosim
smile-1.gif

Ja, glede premoženja je pa tako, kot sem že prej napisal. Hotel sem, da bi bral med "vrsticami", da bo premoženje vredno toliko, kolikor se bosta z ženo( bivšo?) uspela na hitro dogovorit in imela posluh za prodajo " ne na silo", ker tam se vedno preveč denarja izgubi. Tudi sam veš, da brez kompromisa ne bo šlo. Po moje bi jo enostavno vprašal, koliko misli , da je njenega premoženja , ne v procentih, ampak , dejansko v €.Če ni že kaj zmanipulirana in je približno realna, lahko hitro prodata nepremičnino po neki realni ceni, ki je za vaju ugodna.tudi, če greš kakšnega "jurja " v minus, ker nategovanje odvetnikov je veliko dražje, pa še zamera in sovraštvo se kopičita. Življenje je en sam kompromis in stalno prilagajanje partnerju, tako tudi v ločitvi. Ko pa vaju dobijo v kremplje odvetniki, bo pa drago in stresno.
Če sem kaj pomagal, sem vesel, če ne, tudi prav in vama želim čimprejšnji zaključek, ki pa verjamem, da ni enostaven.

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Zeli ostati v nepremičnini, in me izplačati s precej nizjo ceno.
Je napumpana, zeli celo da se uposteva stroske v prihodnosti... obnova bloka itd.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik mirkosan pravi:
Zeli ostati v nepremičnini, in me izplačati s precej nizjo ceno.
Je napumpana, zeli celo da se uposteva stroske v prihodnosti... obnova bloka itd.

No, tega sem se bal. Zdej bo pa jeba. Kaj si si pa ti zamislil? Si morda že kaj predlagal? Se vsaj v nečem strinja?

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Alkoholik ma prav

Ne, ne strinjava se niti za otroke več, oziroma je spremenila dogovor.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Sozalje...cim so otroci zraven zenska pridobi na moci. Ce jo pa se kdo pumpa zraven, je pa sploh mimo. Upam, da bos sel s cimmanj stresa skozi, pa otroci tudi.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Torej naredi, kot sem sam svetoval, reci ji ali ona postavi ceno vrednost stanovanja, pa ti izbiraš ali boš polovico kupil ali prodal, ali pa če to ne želi reci, da ti postaviš pošteno ceno, pa naj ona pove, kaj bi.

Zadeva deluje OK v praksi, sem bil z enim kolegom polovični solastnik neke firme in sem mu rekel ravno tako, pa je on rekel, da bo on postavil ceno in je postavil po mojem precej visoko ceno, kar je kasneje tudi sam spoznal in jaz sem se odločil, da mu ob taki ceni svojo polovico prodam. Bi pa bilo obratno če bi on postavil neko mizerno ceno, potem bi sam raje kupil polovico, tako, da zadeva deluje .

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Problem je edino, če nima interesa ostati v tem stanovanju in ona to ve in igra na to karto. On lahko recimo postavi visoko ceno žena pa reče naj jo izplača. Samo potem je potrebno dati denar na mizo, kar je pa dostikrat težava.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Zadeva deluje OK v praksi, sem bil z enim kolegom polovični solastnik neke firme in sem mu rekel ravno tako, pa je on rekel, da bo on postavil ceno in je postavil po mojem precej visoko ceno, kar je kasneje tudi sam spoznal in jaz sem se odločil, da mu ob taki ceni svojo polovico prodam. Bi pa bilo obratno če bi on postavil neko mizerno ceno, potem bi sam raje kupil polovico, tako, da zadeva deluje .

Že, samo on je napisal da se je ona fiksno odločila da bi oz. bo notri ostala in njega izplačala, ona ne prodaja svojega dela koliko razumem
smile-1.gif
Tako da tvoj sistem tukaj ne koristi!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Odvetnik odvetnik.
Nisem bral vsega. Stanovanje, ce si priznavata razmerje lastnistva je razdelit podobno kot razdelit pico.

Ce to ne znata in zmoreta sta boga.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ker odvetnik bo resil zadevo za 500, ce lahko za 5000?

Al jebil wtf cemu drugemu ?

Ce je bil locitvi, ja, tri leta se locujem. Vse ze predobro poznam. Je cas za svetovanjem drugim kaj naj ne delajo.

B81

22. jul 2007
37.007
10.535
113
Aja, nisem vedel oz. nisem razbral iz humornih postov o "jedini" itd...

Zgleda da je res najbolj pametno podpisat "pre-nup", čeprav se to zdi na začetku totalno nepotrebno in lahko pomeni žalitev za koga.
Pa še potem se lahko kregajo o tem, koliko je nekaj vredno.

Kako tri leta? v treh letih ni končano?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Nic nima veljave.

3 leta bo cez 14 dni. Postopek bo trajal se najmanj pol leta raje pa dobro leto.
Dinamika je porazna, na 3 mesece je obravnava. Ce si smotan, se lahko pregovarjas celo zivljenje. Sam imam sreco, da je jedina v kombinaciji s svojo odvetnico odlicen tandem. Hitro spoznas, da je poden cloveka nekaj tisoc etaz nizje od tvojega dojemanja. Nesramnost in podlost nimata meja. Razum ne obstaja.

Lahko bi dal nekaj primerov, ce rabis in bos razumel zakaj je vse tako pocasno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisem v tvoji poziciji (na srečo) ampak lahko pa daš... Mogoče v razmislek ostalim kaj vse lahko sledi taki odločitvi...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Obcutis emancipacijo oz. nadvlado, privilegije in moc zensk.
Pbcutis nesposobnost sistema.
Spoznas clovesko naravo v najhujsi luci.
Pozresnost odvetnikov. Nizek moralni prag istih.
Predvsem pa spoznas sebe, svoje meje, se naucis povrniti samozavest, biti na dnu in se pobrati, ponovno pasti itd.
Spoznas, da vrednote, ki sta jih imela so zvodenele in da se boris za sleherno jutro.
Spoznas, da sovrastvo nima meja in ne izbira sredstev.