Odvetnik za ločitve LJ priporočilo

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Priporoča kdo dobrega odvetnika v LJ za ločitve?
Bolj za premoženje kot otroke, ker za otroke sva načeloma zmenjena, in nič me ne moti, če ima v rokavu kakšen (umazan) trik, če ga bo potrebno uporabiti.

Dober odvetnik je zame tisti, ki bo stremel k temu, da bo spora čimprej konec (beri.. ne bo nabijal obravnav, da bi več ven potegnil) in tisti. ki zna dobro svetovati, kaj in kako povedati na sodišču in čimveč izboriti za svojo stranko (in ne da je kimavec).

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Za začetek si popiši skupno premoženje, aktivo in pasivo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Takega, kot ti iščeš in da se proces tako odvija, kot ti želiš NI. Najhitreje bo sporazum med vama, če to ne gre bo pa trajalo ............................ Seveda se bo po tvojem odvetnik laže zmenil z odvetnikom, kot vidva sama med seboj..... če res ne gre napiši še kako dobrega beri dragega iščeš ali pa za koliko cca eur premoženja je v igri in kje , kraj ali sodišče, pa ti svetujem !

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
LJ, iščem ga bolj kot backup in svetovanje, če do sporazuma ne bo prišlo.

Glede njegove cene težko rečem, raje imam boljšega in drazjega kot obratno.

Skupnega premoženja cca 100.000€.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eh daj daj , bejzi no, za 100k pa se bosta ja dogovorila, menda nebi rada da vama lep del tega zneska odnesejo odvetniki? Jaz sem mislil da so res neki zneski v igri....

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Zato ker je gospa na "namišljeni poziciji", s katere se ne premakne.

Tako glede vrednosti stanovanja (ki je zanjo vrednost GURS - in ne tržna vrednost), kot kakšne druge zadeve (deljenje premičnin oz amortizacija).
Zaenkrat potrebujem samo DOBER oziroma PRAVNO PRAVILEN NASVET, ki bi potrdil moja dognanja oziroma mnenje prvega odvetnika. Kasneje pa še zastopanje, če bo to tega pravzaprav prišlo.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kako pa veš kakšna je tržna cena? Meniš da je tržna višja ali nižja od gurs podatka?. Npr. v mojem primeru je bila tržna nižja kot gurs (pa govorim za LJ, in ne neki jajc od nepremičnine). Tržno ceno lahko približno oceniš na gurs-ovi strani kjer so navedene realizirane prodajne cene stanovanj na območju ki ga izbereš, predlagam da izbereš za zadnje leto,dve.
Problem je lahko, sploh sedaj pri nepremičninah, da marsikdo misli da je njegovo stranovanje vredno toliko kot ga je pred 5 leti kupil, npr. 150t eur, gurs je sedaj npr. 100t eur, realno se pa lahko proda za 90t eur...kakor kje.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Danes je "tržna" cena zelo relativna zadeva, ker je crknil trg.

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Prej sem pogledal zadnje prodane nepremičnine v tem podorčju.. Gurs je ocena 116K, manjsa stanovanja (60m2) od mojega(71m2) so bila prodana 140-145K.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mirkosan pravi:
Prej sem pogledal zadnje prodane nepremičnine v tem podorčju.. Gurs je ocena 116K, manjsa stanovanja (60m2) od mojega(71m2) so bila prodana 140-145K.

Dajta ocenite stanovanje in posebej opremo pol pa pogajanja

140k za 71m2?

Aja, LJ...ker sicer je to noro

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Reci ženi sila enostavno rešitev, vprašaj jo ali želi ona cenitev postaviti pa ti zbiraš ali ji prodaš pol stanovanja ali ga kupiš pol od nje, ali pa ti postaviš ceno pa se ona odloča, tako je nekako najlažje ................................................

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
140k za 71m2? Aja, LJ...ker sicer je to noro

Nič ni noro.
Letos je bilo na dražbi prodano stanovanje v Fiesi (ki nI Ljubljana), površine 46,5 kv.m. za 95.000 evrov. Izklicna je bila 80.700.

Res pa je tudi, da je bilo na isti dražbi prodano (ampak na 2. dražbi) stanovanje v Mariboru, površine 42,40, za izklicno ceno 28.000 evrov.

Takle mamo. Nič ni noro...
Ni pa (očitno!) Maribor nič vreden. Očitno je (glej ta primer in prodajno ceno) popolnoma neperspektivno mesto. Seveda je odvisno tudi od lokacije, pa vendar...

Ker ko bo kvadrat v Ljubljani po 650 evrov, bo v Mariboru po 250. Ali še manj. Žal.

Nisem pa vedel, da lahko v Fiesi dosežeš pri prodaji skoraj enako ceno, kot v Ljubljani.
Slovenska "Azurna obala" pač...

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kvadrat pač ni enak kvadratu. Sama vrednost stanovanja je do 1000eur za m2. Ostalo pa (pre)plačaš zemljišče (kjer ceno predvsem nabija eminentnost lokacije).

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Stanovanje je v dosegu centra peš, z dvema pogledoma usmerjenima na park (torej zeleni pogled), blizu sola in vrtec (200m). Prometa ni.

@Matofill, tako idejo imam tudi jaz. Pač kontra ponudba.

Nazadnje urejeno:

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Tisti denar za odvetnike, ki so hujši , kot dva, ki se ločujeta, raje porabita zase. Če ne bo eden od vaju preveč požrešen, se bosta v miru razšla.Moraš se zavedat, da tudi v primeru sporazumne rešitve, ti odvetniki še vedno hočejo malo nategovati in vaju obračati eden proti drugemu. Ker za njih je v igri samo denar, ne pa vajini interesi ali počutje. Upam na ugodno rešitev, drugače bodo otroci še bolj trpeli, kot trpijo že zdaj. Na žalost pri takšnih zadevah največ koristi odnesejo odvetniki, najslabšo pa odnesejo otroci.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kvadrat pač ni enak kvadratu. Sama vrednost stanovanja je do 1000eur za m2. Ostalo pa (pre)plačaš zemljišče (kjer ceno predvsem nabija eminentnost lokacije).

V mestih plačas POVRŠINO stanovanja, torej kvadratne metre STANOVANJA.
Vem, ker nekaj prodajam. In vem, kako in o čem se pogajam. O ceni predvsem glede na površino STANOVANJA.
Pogovarjamo se recimo o 100 kv. metrih stanovanja, ki so vredni 2800 meter, ali pa le 1900 meter.
Zemljišče s tem NIMA nobene zveze.

Seveda pa je pomembna tudi, ali prevsem lokacija. Če je dobra, je kvadrat po 2900, če je slaba (recimo v Ljubljani) po 1900, ponekje v Sloveniji pa le po 450. evrov. Pa najbrž tudi manj.

Priimki na kastlcih pa k ceni seveda dodajo svoje. Ali olajšajo/otežijo odločitev kupca.
Ali pa pri ceni odnesejo 10%, pa tudi več.... Kar je kruto dejstvo.

V albansko, ali kitajsko "kolonijo" ali "četrt" pač noče it stanovat noben normalen. Niti, če je kvadrat poi 300 evrov.

Končno je tudi to, da kupiš stanovanje (za 30, 50, celo za 100 let) tam, kjer ti odgovarja, človekova pravica...

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Hvala za vse nasvete. Jih cenim ij jih sprejemam, ker tudi sam tako razmisljam. Ampak najprej potrebujem samo nasvet glede premozenja. Hvala oz prosim
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa saj je napisal, da misli lokacijo.

Ker cigl v MB in LJ enako stane v trgovini, ko ga pa postaviš na neko lokacijo pa dobi drugo ceno.