Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Kalvarijo s puljenji modrostnih zob sem tud jaz dala skoz. Pravzaprav je bilo pri prvih treh vse OK in je šlo v sekundi ali dveh ven, tud potem ko so inekcije popustile ni blo hudega. En ketonalček ali dva, drug dan sem že lahko goflala kot da ni blo nič.
Pri četrtem pa je bla drugačna pesem. Zob ni bil sploh še zunaj, ker enostavno ni imel prostora. To je bil tudi razlog, da sem se odločila, da dam vse ven, ker so se mi sprednji zaradi premalo prostora začeli krivit. Skratka. Dohtar mi je najprej s skalpelom prerezal dlesen (pri tem postopku sem skor omedlela od strahu ... dobro da sem ležala, ker drugač bi me pobirali po tleh
) Seveda je bil strah "znotraj votel" ... bolelo me ni nič. Takrat sem se kar odahnila, ker sem videla, da je inekcija res dobro prijela.
No, potem pa se mi je približal z t.i. dletom, ki je mene bolj spominjalo na kakšno malo večjo kvačko. Zadeva se je dolgo upirala in po približno pol urce je bil "možakar" zunej. Vmes sem enkrat mislila, da mi bo dohtar spahnil čeljust, ker se je tako upiral.
Sem pa potem ko je blo vsega konc pomislila na to, kako bi se vse skupaj odvijalo, če bi bile oseba, ki bi mi pulila ženskega spola. Hmmm ... ne vem če bi šlo.
No, ampak do tu je bilo še vse lepo in prav, če odmislim tisti prvi strah. Bolečine so se začele seveda takoj ko je popustila inekcija. Zadeva me je tako zdelal, da sem 10 dni ležala v postelji, bila na tabletih in se smilila sama sebi. Vmes sem, da je bila mera res max. odmerjena za dva dni staknila še migreno. Na koncu sem se tako zadrogirala s tramali, da sem ene dva dni kar ždela pri miru ... sam bolet me je pa potem počasi res nehalo.
Ja, ni blo luštno, tako da še sreča, da je bil to moj zadnji modrostni zob, ker če bi mi tega pulil najprej ne vem če bi me kdo lahko prepričal, da grem pulit še preostale tri.
Sem pa vse 4 modrostne pulila v Postojni pri dr. Lipovcu in lahko sam pohvalim možakarja. Plačala nisem nič, čakal pa sem recimo ene 3 ali 4 mesece, ne spomnim se več.