4%, če je normiranec mu jgre v dohodnino. če je nabavil ful ene opreme že tak ali tak iz svojega žepa, pa nič, ker bo kazal minus. Kot rečeno, nekaj gre v amortizacijo, nekaj pa ker pač začenja in posla ne bo za dol padat na začetku (kar tudi pričakuje) in ta minus bi lahko še nekaj časa prenašal naprej v primeru s.p. z dejanskimi stroški. pa tistih 100€ za prispevke in računovodstvo. d.o.o. bi se mu splačal, če bi ga najprej odprl potem pa teh 20k€ na puf vzel in če ne bilo, bi pač dol zaprl. jaz ne vem, kaka matematika mu je izračunala, da se mu od redni zaposlitvi splača odpreti d.o.o., kjer je pa ves vložek iz svojega privarčevanega privat denarja dal, vse prispevke in davke ki so važni m pa primarni delodajalec plača. Popoldanski s.p. normiranec za njegov foh (in cenzusa s popoldanskim s.p. ne bo presegel) je dejansko denar v žep, potem ko plača osnovne stroške in material (opremo je pa itak že). Vse kar je več kot nič je bolje kot sedaj, ko si ne misli izplačevati ničesar, prikazana bo pa ničla ali manj. pa nobenega osnovnega denarja ni treba imeti, pa nobenih poslovnih računov. sem pa tja sprehaja tisti denar, ker je pač njegov ne od firme.
Kje sem sfalila, da je odločitev d.o.o.ja boljša?