odpadel zob

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Smeh je to, ko daš zobarju na koncesijo za belo plombo toliko denarja, kot bi jo dal "privatniku" brez koncesije. Da ne omenim, da je seveda oboje brez računa...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Prej mi je odpadla dvojka, oziroma se je odlomila. Letel sem na Aškerčevo, pa mi pravi, da ker ni nujno moram počakat na svojo zobarco, ki pa je do zadnjega tedna v avgustu na dopustu, umes grem pa še jst na dopust... ma kdo kakšne izkušnje? Kok to stane pri privat zobarju, ker zgleda grdo k svija?

Neodvisno od mesta zloma je v vsakem primeru pametno zaščitit zob oz. vsaj površino, ki je odlomljena. Glede na to, da so ti rekli, da ni nujno, sklepam, da se zob ni odlomil do nivoja dlesni ali pulpe. Rekonstrukcija pri privatniku te lahko stane od 100-500€ odvisno od načina dograditve (kot plomba, luska ali cela prevleka).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ker zavarovalnica ne plača bele plombe jo plačaš sam - na koncesijo ali brez. Cene pa postavlja vsak zobozdravnik sam.

Naj te popravim - zavarovalnica plača amalgamsko plombo, tudi, če ti naredijo belo, doplačaš pa razliko, plača pa tudi bele plombe za sprednje zobe (od podočnika do podočnika). Ceno seveda vsak postavi sam.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ja, jamranje prirojeno, hecno se mi pa zdi, da najbolj jamrajo tisti, ki ne vedo koliko nafte bodo lahko letos nalili v jahto. Skratka ga ne poznam, ki bi mu šlo slabo. Še tisti, ki so totalni šalabajzerji in bi morali že zdavnaj vrniti licenco živijo spodobno. Ajde, za enega pa res vem, ki nima ogromno. Ampak dela mesec dva potem pa pol leta po svetu.
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Prej mi je odpadla dvojka, oziroma se je odlomila. Letel sem na Aškerčevo, pa mi pravi, da ker ni nujno moram počakat na svojo zobarco, ki pa je do zadnjega tedna v avgustu na dopustu, umes grem pa še jst na dopust... ma kdo kakšne izkušnje? Kok to stane pri privat zobarju, ker zgleda grdo k svija?

Neodvisno od mesta zloma je v vsakem primeru pametno zaščitit zob oz. vsaj površino, ki je odlomljena. Glede na to, da so ti rekli, da ni nujno, sklepam, da se zob ni odlomil do nivoja dlesni ali pulpe. Rekonstrukcija pri privatniku te lahko stane od 100-500 odvisno od načina dograditve (kot plomba, luska ali cela prevleka).

Hvala! Korenina mi je se ostala notri. Ali ves, ce mi pri koncesionarju, glede na to,da je sprednji zob, to pripada brezplacno?
Nekdo mi je svetoval tudi naj se zapeljem cez mejo. Ima kdo izkusnje?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

Neodvisno od mesta zloma je v vsakem primeru pametno zaščitit zob oz. vsaj površino, ki je odlomljena. Glede na to, da so ti rekli, da ni nujno, sklepam, da se zob ni odlomil do nivoja dlesni ali pulpe. Rekonstrukcija pri privatniku te lahko stane od 100-500 odvisno od načina dograditve (kot plomba, luska ali cela prevleka).

Hvala! Korenina mi je se ostala notri. Ali ves, ce mi pri koncesionarju, glede na to,da je sprednji zob, to pripada brezplacno?
Nekdo mi je svetoval tudi naj se zapeljem cez mejo. Ima kdo izkusnje?

Samo korenina? A je bil zob že prej "mrtev"? Če se rešuje s plombo, potem je brezplačno, ampak se porajajo tri vprašanja - če se da naredit, če tvoj zobozdravnik to sploh zna in kako bo rešitev izgledala estetsko.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Manjka mi cel zob,razen korenine... Pomoje mi bodo morali namontirati novega na obstojeco korenino... Je pa to zgolj ugibanje...

Edit: ja,zob je bil ze prej mrtev... Aja,potem implantant v vsakem primeru placljiv, ne glede na lokacijo zoba?

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Brezplačno potem praktično odpade, ker nihče tega ne bo šel s "plombo" reševat za tistih 10€, ki jih da zavarovalnica. Pa so ti ta zob že prej zdravili? Težko je zdaj na pamet rečt nekaj, ampak daj kakih 300€ na stran
grin1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ja, kukr se spomnem, mi je "teta" ze neki sarila po njemu... neki tazga sm si tut predstavlau,cca. 300, d bom mogu skesirat... Oz. Se bom najbrs se na Reki ustavu spotoma ko grem na morje,pogledat kako tm kj funkcionira iz financne plati =)...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Nazidek pa prevleka. Samoplačniško boš težko prišel s 300 skozi kot doplačilo pa bi moral. Samoplačniško če nimaš VIP dodaj še 100 eur gor, odvisno kakšna bo prevleka.

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Na Hrvaškem, malo prek meje v Gruškovju je en, ki dela veliko slovencev, veliko ceneje in kvalitetno.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Protetika na slikah je povprecna, pod kritiko je pa popolnoma sfaljena barva pri ene mostu! Jaz take slike ne bi nikol dal na net! Kolk pa pride porcelanska prevleka pr njih?

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
A meni tukaj en del zgodbe fali? Ženi so lani popravljali dve šestici s tem da so mrtev zob dali ven, potem zdravljenje in na koncu implantante not, pa imam v glavi cifro nekje 1.200 EUR po komadu (kar je precej več kot 300, kolikor tukaj omenjate). Puljenje je krila zavarovalnica. Nič mi ni jasno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kakor je v zgodbi implantat je cifra (pri nas) od 1000€ po zobu naprej. Dokler imaš svojo korenino, ki je (relativno) zdrava, se da zadevo rešit za vsote od 150€ naprej (taka cena je za zadajšnje zobe, najcenejše možne prevleke in v zdravstvenem domu).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Podpis! Ampak podkev na implantatih pa tud pri nasih bajzijih ne vem ce bi sla kar tko skoz! Pri mojih ne!
smile-1.gif