win 11 deljena mapa

damirj

Guru
9. maj 2012
5.388
2.441
113
Še 1x naj ponovim. Osnove so mi jasne in so zrihtane. Več let že deluje normalno. Na starem je delalo normalno z IDENTIČNO nastavljenim. Ker sem dal vzporedno in gledal kaj zavraga bi lahko blo na novem drugače in ni nič od povezanih nastavitev, da bi bilo drugače.
Ne mi zdaj razlagat kako up ime in to morem met. Ker zadeve na ostalih 100% preverjeno delujejo gladko. Geslo je preprosto, da bolj ne bi moglo bit, 100% pravilno vpisano. V glavnem te "očitne" zadeve so ok.

Nekje more bit še nek bedn trik al pa kaka jebena 1-ka v registru, ki je zdaj na 0.

Tudi če pingam ta ip je odziv takojšenj brez vsakih težav. Samo ko hočem odpret naslov mape napiše da podatki za vpis ne štimajo. Preklopim kabl v stari računalnik odprem mapo (isti naslov kopiran in istega txt-ja na obeh, da se ja ne bi ki zatipkal) uporabim identične vpisne podatke in gre. milomater ej

Ok, če si tako to uredil in si že pobrisal iz credential store, potem je lahko samo še authentication type, preveri da imaš prav izbrano (ntlm, ntlm2, kerberos), ker tole ti zna vrnit sporočilo da geslo ni pravilno. Ampak če si tudi to že preveril...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.473
9.775
113
EU
Pri novih W11 tudi nisem mogel dostopati več do map v NAS-u , v lokalnem omrežju LAN.
Vedno me je vrglo na prijavno okno NAS-a, namesto direktno v vsebino mape.
V starih W7, telefonu, tablici, HTPC-ju z W10 in celo prek televizorja spomčjo VLC plejerja, vse delalo brezhibno. Pomagal je izklop omejitev dostopa do lokalnih map v W11.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113

Gonzo

Super za one z win 11 home, kjer gpedit privzeto ne obstaja...

How To Enable Group Policy Editor (Gpedit.msc) In Windows 11 Home

damirj

Guru
9. maj 2012
5.388
2.441
113

Gonzo

Super za one z win 11 home, kjer gpedit privzeto ne obstaja...

How To Enable Group Policy Editor (Gpedit.msc) In Windows 11 Home
Na Home edition nikoli ni bilo group policy editorja, ker je primarni namen tega toola urejanje domain policy nastavitev, HE pa ne moreš pridružit lokalni domeni. Se pa vse nastavitve lahko spremeni tudi preko registryja.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.563
5.879
113
Evo, da poročam kako sem zrihtal problem.
Nisem ga :)

Še enkrat sem šel skozi vse nastavitve po zgornjih linkih, vse štima.
Sem dal delujočega in nedelujočega vzporedno. Vse nastavitve enake

Iz delujočega kopiral komplet GPO v nedelujočega še vedno nič.

Odpr register še enkrat pregledal vse nastavitve in primerjal z delujočim. Vse enako.
Probal še na enem drugem xy računalniku dela brez težav.

Tak da grem nazaj na nepopisan list in iz nule.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.563
5.879
113
Ajde nisem še obupal.
Sem pa pogruntal nekaj drugega.

Če na tem računalniku, ki se ne more prijavit spremenim geslo za prijavo v računalnik na enako kot je geslo za odpret ono mapo mi gre prijavit.
Če dam drugo geslo za računalnik (ta ki se prijavlja) ne pridem več v mapo (čeprav vpišem podatke za prijavo kot na vseh ostalih, ki se lahko prijavijo)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.563
5.879
113
Tudi z novim userjem sem tudi že probal in isto ne prime gesla.
Je chat prišel do sklepa:

Ker tudi novemu uporabniku na istem računalniku zavrača geslo, to pomeni, da težava ni povezana s tvojim računom, ampak s celotno Windows namestitvijo ali mrežno komunikacijo.

Zdaj smo 100 % prepričani, da problem ni v uporabniškem računu, ampak v:

1. Shranjenih poverilnicah ali napačni avtentikaciji (NTLM/SMB politika)
  2. Lokalni Windows nastavitvi, ki napačno pošilja geslo
  3. Napaki v sistemu, ki bi jo rešil format

Sklep in priporočilo

Ker:
✅ Drugje deluje normalno
✅ Novi uporabnik na istem računalniku tudi ne more dostopati
✅ Smo že preizkusili vse standardne rešitve

Najhitrejša rešitev je formatiranje in nova namestitev Windows.

To bo 100 % odpravilo vse napačne nastavitve, shranjene poverilnice in morebitne poškodbe sistema.

Čeprav bom verjetno kr na onem računalniku ko deli mapo geslo za mapo spremenil, da je kot tako kot na tem računalniku, glede na to, da me je to spustilo skozi. Nevem če se mi da še enkrat vse na novo.

Saj ni druga kot to, da me jezi, ker ne vem zakaj ne dela in bi rad pogruntal kje je problem, če se še kdaj srečam s tem.

• Všeč mi je
Reactions: Piton

damirj

Guru
9. maj 2012
5.388
2.441
113
Tudi z novim userjem sem tudi že probal in isto ne prime gesla.
Je chat prišel do sklepa:

Ker tudi novemu uporabniku na istem računalniku zavrača geslo, to pomeni, da težava ni povezana s tvojim računom, ampak s celotno Windows namestitvijo ali mrežno komunikacijo.

Zdaj smo 100 % prepričani, da problem ni v uporabniškem računu, ampak v:

1. Shranjenih poverilnicah ali napačni avtentikaciji (NTLM/SMB politika)
  2. Lokalni Windows nastavitvi, ki napačno pošilja geslo
  3. Napaki v sistemu, ki bi jo rešil format

Sklep in priporočilo

Ker:
✅ Drugje deluje normalno
✅ Novi uporabnik na istem računalniku tudi ne more dostopati
✅ Smo že preizkusili vse standardne rešitve

Najhitrejša rešitev je formatiranje in nova namestitev Windows.

To bo 100 % odpravilo vse napačne nastavitve, shranjene poverilnice in morebitne poškodbe sistema.

Čeprav bom verjetno kr na onem računalniku ko deli mapo geslo za mapo spremenil, da je kot tako kot na tem računalniku, glede na to, da me je to spustilo skozi. Nevem če se mi da še enkrat vse na novo.

Saj ni druga kot to, da me jezi, ker ne vem zakaj ne dela in bi rad pogruntal kje je problem, če se še kdaj srečam s tem.
Preveri kaj imaš v Secpol.msc

Set Local Policies > Security Options > Network Security: LAN Manager authentication level

Na obeh računalnikih. Me prav zanima..

Podobne teme