odojek v lj

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Sigurno se pece. Brti se ga tam od 5 - 8 ur, odvisno od teze. Razen, ce pri je pri Slovencih peceno, ce je se lepo krvavo okoli kosti. Pravo prase se nikoli ne pece v peci, vedno na drva ter kol u supak.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
ah, nekateri obožujejo tiste ki se spečejo v MW oziroma so pečeni med tistim ko kuhajo kavo.
Vsaj naš "pekač" jih peče počasi in to traja tako kot si napisal...cel šiht....
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejte mal natančnosti v poste. k to je vse skup sranje kar napisete.

kok kg, na kak način, kok časa ste pekli. pol bomo ločil peke, zažigalce in pogrejevalce.

drugo. prase če je živo 5€, ne more bit očiščeno 4 in pečeno 3. kvečjemu kontra.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.653
113
Na začetku zakuriš roštilj in ga ogrevaš kake pol ure do uro...da se šamot segreje pa da dobiš žerjavco ki je pol osnova za ostali ogenj!

Vmes čekiraš praseta če je kj zdrsnu iz kola na katerega si ga predhodno nasoljenega nataknu prejšni večer...prtečekiraš žice okol tac pa čez osrednji del če niso čez noč kaj popustile
grin1.gif


No potem ko "ogrevalna" runda drv zgori in ogreje kamin ga naložiš v roštilj......nato naložiš še drva na easy da ne gori preveč in ga najprej kako uro na easy segrevaš.....seveda na sredini roštilja maš samo žerjavco ker je trebuh prazen ob glavi pa riti pa pač kurš (ne preveč)

Pa trebuh mu zaklamfaš da sok ostane not in se preliva ( pujsetina ko iz sače
smile-1.gif
)

Pol po 6-7 urah pa zadnje pol ure mal več naložiš in ga zašvicaš....fuLL.
smile-1.gif
...da koža pol hrusta

Vmes mažeš z pivom kateremu dodaš začimbe ( pivo ga nardi rjavga)

softi sam se ti vid da si asimiliranc k še praseta ne znaš spečt
evil.gif


pozdrav.gif
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.653
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem več živali zavrtel, kot si jih ti videl v mesnici.

Mislm da se je cifra ustavla pr 23++ prašičev......tm nekje smo se mal ustavl...pač ta stari se starajo pa so se mal umiril!
grin1.gif


Pa prištej še par kozličkov.........kaka srna...jazbec ( kolega je lovec)
 

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Sigurno se pece. Brti se ga tam od 5 - 8 ur, odvisno od teze. Razen, ce pri je pri Slovencih peceno, ce je se lepo krvavo okoli kosti. Pravo prase se nikoli ne pece v peci, vedno na drva ter kol u supak.

Peč je na drva... če je sezidana samo za peko odojkov je že ok... tip speče tedensko vsaj 20 odojkov valjda ve kaj dela..
smile-1.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Sigurno se pece. Brti se ga tam od 5 - 8 ur, odvisno od teze. Razen, ce pri je pri Slovencih peceno, ce je se lepo krvavo okoli kosti. Pravo prase se nikoli ne pece v peci, vedno na drva ter kol u supak.

Peč je na drva... če je sezidana samo za peko odojkov je že ok... tip speče tedensko vsaj 20 odojkov valjda ve kaj dela..
smile-1.gif

Kot se rekel, pujsa se manj kot 5 ur ne pece. Vse kar je manj, je polovicarstvo.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa od kej teb to?
predrzno bi bilo sklepat, da si dolenc, sam 'naš' sigurno nisi. če pa si..si pa zlo z juga, kjer so v kameni dobi.
sori stari, sam v petih urah pri meni traja pot vrt-krožnik.
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Čestitam, tole je res postala tema majstrov pomembne balkanske veščine
smile-1.gif
Drugače pa kar tako še naprej. Odojek je super zadeva, še bolj super pa je jagnjetina, vsaj meni. Ampak tudi to težko dobiš.
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej, če boš imel peko janjetine takoj povej. Daš kontakt, se zmeniva, priletim naokoli, plačam, naložim v avto nekaj kil pečene in to ponovim vsake toliko, vmes pa še kakšen odojek za popestritev okusa.