Odlične TV serije

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Mi lahko priporočate kakšno dobro TV serijo zadnjega desetletja? Lahko še traja ali pa je že končana. Katera vas je najbolj navdušila (vas še navdušuje) in predvsem zakaj? Hvala za ideje
wink-1.gif
Nekaj dobrega bi namreč spet gledal.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
The Wire...najbolša serija sploh, tako pristnih igralcev, kompletnih "zgodb"....dvomim da bom videl kaj boljšega
Arrested Development... super zadeva, igra na nivoju, humor na visokem nivoju dogaja dogaja potem pa je tudi enkrat konec!
Dexter...on off ampak top shit še vedno
Californication tudi všečno
Band of brothers tudi nujen ogled, vrhunsko posneto
Big bang theory meni zelo na nivoju, zdaj bo počasi minilo ampak so dolgo vlekli
Modern Family, super za med ostale
Fringe....top shit, po opisu sodeč si ne bi mislil da mi bo kdaj serija na tak način všeč ampak je kar konkretno nad pričakovanji
House.... ne da se mimo Housa, sam ma tudi ups and downs, to je pa cena popularnosti, pač prevelike gledanosti
Če gremo pa dlje nazaj pa seveda razni Blackadderji ipd... to je pa pač vedno top.

Breaking bad je tudi ok, ampak jaz sem razočaran, po opisu sodeč bi moral bit top shit pa je pod mojimi pričakovanji. Velik je igralcev, kateri skrajno najedajo.
Boardwalk empire....se razvija, je vedno boljše, še vedno pa ni nekaj da bi ravno sapo vzelo. Veliko je hype-a, katerega pa še niso upravičili (igralci, zgodba....).
Sopranos bodo vsi dal na spisek....meni ni jasno kaj se vidi na ti seriji, podobno kot Seinfeld. Gledal sem vse skozi in če bi sproti pisal obnovo bi bla zlo zabavna in to ne v pozitivnem smislu. Ne vem kaj je ljudem tako dobro na seriji razen da je mob scena tak "hit" in se vsak lahko predstavlja kot zavalen mafijc, kateri ima postransko pi*** in keš vedno na voljo.

Zaekrat... :O

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Najljubše serije so mi take, pri katerih se zgodba ne odvije v eni sami epizodi (kot v raznih policijskih serijah) ampak se vleče skozi celo sezono (Dexter) ali serijo nasploh (Lost)...

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sopranos bodo vsi dal na spisek....meni ni jasno kaj se vidi na ti seriji, podobno kot Seinfeld.

Tukaj je očitno problem v tebi, ker večina vključno z menoj žal misli kontra.

Sopranos so top. Enostavno zanimiva drama, ki se vleče skozi vseh 6 sezon. Definitnivno top 3 drama ever. To, da je vse skupaj začinjeno še z malo humorja in odigrano na nivoju stvar pač zabije v višave.

Seinfeld je še vedno najbolj gledana in najbolj ocenjena humoristična serija. Takrat so se komaj vlekli do četrte sezone, ker ljudem enostavno ni bilo smešno, ker v tistih časih niso bili navajeni na takšne vrste humorja. So že mislil skenslat, pa se je le nekdo spametoval in podaljšal se za "sezono. No to je ratalo potem 9 sezon pure briliance igranja (sam Seinfeld izvzet). Komedija na naslednjem nivoju. Every day life. Komur je bil všeč Seinfeld je the next best thing Curb Your Enthusiasm v kateri igra in piše samo zgodbo kreator Seinfelda.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Cane (krvavi sladkor) - ena boljših serij, vendar je na žalost posneta samo ena sezona.

Trenutno gledam to dvoje, ostalo kar je dobrega je pa že itak zgoraj napisano.

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Tru calling - po mojem mnenju odlična serija, ki so jo ukinili sredi 2. sezone
Traveler - Izjemno napeta akcijska nadaljevanka, ki je bila ukinjena po 9. delu 1. sezone
Journeyman - zanimiva nadaljevanka, ki jo prav tako ne predvajajo več, vsebinsko je nekaj med Daybreak in Tru calling
Life - meni osebno ena boljših, mešanica akcije in humorja, prav tako ukinjena
Blue mountain state - trenutno teče druga sezona, nekaj v stilu Ameriške pite, veliko smeha
Human target - toplo priporočam, napeta serija z veliko akcije in humorja
Californication - trenutno meni najboljša, smeh zagotovljen

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
South Park, Futurama, My name is Earl, American dad, 24 - teh še nihče ni omenil. Osebno mi je bil South Park še najboljši med naštetimi, ampak ostale so bile menda kar popularne.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
meni top serije:

how i met your mother (top serija zadnjih 10 let)
king of queens (meni smešna sploh fotr mi je premija)
the good wife (padem notri ko švaba v ne joči petru...)
two and a half man (klasika)
the office (treba met tak smisel...)

še par omembe vrednih
friday nights lights (pač "poklicna" deformacija, nič posebnega, je pa za pogledat za ljubitelje af)
jerricho (sicer le 2 sezoni ampak ok... meni je blo kul)
mogoče dl "who's line is it anyway"? ni serija se pa nasmejiš...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
Sopranos
Seinfeld
Raymond
Princ z Bel Aira
The 70's show

tale tanova od HBO tud ni slaba - Imperij pregrehe.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
tale tanova od HBO tud ni slaba - Imperij pregrehe.

Ne mi s tem slovenskim kvazi-prevodom.
smirk-1.gif

Boardwalk Empire je naslov. Drugače pa ja, super serija!