odhod v tujino

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Zivjo Gremo:ven

1. pohvala za pogum
2. ali gresta v tujino zasluzit nekaj in potem nazaj v Slovenijo, ali nameravata iti za stalno?
3. AUS = Austrija ali Australija?
4. Kaksen zasluzek pricakujeta? Oziroma kaksno kvaliteto zivljenja ?

Moje uzkusnje: z zeno sva se preselila pred vec kot 5 leti v evropsko institucijo v Benelux, sedaj pa ziviva v Nemciji. Z veseljem prideva na dopust v Slovenijo, vendar sva doma tam kjer ziviva, Nisva bogata, da bi imela vilo z bazenom, vendar nama gre dobro.

Lokalni jezik je ali pa ni ovira. Odvisno od tega kam gres. V Nemciji ali Franciji ne pricakuj dela brez zeloi dobrega znanja nemscine, francoscine. V Belgiji, NIzozemski, Svedski bos zivel in delal v angklescini.

Tvoja draga bo nasla delo, ce ga bo zelela in bo sposobna ter prilagodljiva - seveda ne bo mogkla biti "trsica" , je pa dovolj drugih jobov....

Lahko mi posljes tudi zasebno sporocilo

P

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Tako je, res se mi zdi bedna ta nespodbudna klima na forumu, kjer se imjo vsi za intelektualce in ljudi, ki bi bili sposobni rešiti Slovenijo. Pravite, da je v Sloveniji nespodbudno okolje za mlade, pa vas večina tukaj počne ravno enako. Namesto spodbudnih komentarjev, nasvetov itd. dobi človek prav nasprotno.

Sicer pa na območju Evrope, je kulturni šok minimalen. Druga scena pa je, ko se nekateri selijo na Japonsko in druge vukojebine. Edini "problem", ki ga jst vidim tukaj, je otrok. Je pa še vedno lažje se preseliti sedaj, kot čez par let.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik gremo_ven pravi:bi bilo pa lepo, da bi se ti plača z leti zviševala.

Zakaj že? Če delaš vedno enako delo, vedno enako kvalitetno, zakaj bi se plača zviševala? Saj ne daš nič več od sebe?
Enako delo že mogoče res delaš, ampak tekom let dobiš izkušnje, uvajaš mlajše v to delo, črpaš iz preteklih let na tem delovnem mestu. Seveda pa ne more bit govora o delovnem mestu prodajalke v Hoferju..Tekom let ponavadi tudi napreduješ in lezeš gor po lestvici.

Pohvale za zgornji komentar Primzija!
zmaga.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Zakaj že? Če delaš vedno enako delo, vedno enako kvalitetno, zakaj bi se plača zviševala? Saj ne daš nič več od sebe?
Enako delo že mogoče res delaš, ampak tekom let dobiš izkušnje, uvajaš mlajše v to delo, črpaš iz preteklih let na tem delovnem mestu. Seveda pa ne more bit govora o delovnem mestu prodajalke v Hoferju..Tekom let ponavadi tudi napreduješ in lezeš gor po lestvici.

Pohvale za zgornji komentar Primzija!
zmaga.gif

Dejstvo je, da greš pač po krivulji učenja in sčasoma izpiliš to kar delaš že vedno do te mere, da si res strokovnjak na področju. Potem pa kot seveda marsikdo ne spredvidi - ko se pomikaš po krivulji učenja, ti postopoma nalagajo nove zadolžitve in odgovornosti.
smile-1.gif

Skratka, ko vzameš vse v obzir je to sila hecna reč. Če imaš že v osnovi dobro plačo, morda niti ni želje ali pa posebnih potreb po večji, še posebej če to kar delaš, delaš z veseljem in ne za to, ker se moraš preživeti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik patriot

Kako se strokovno reče tistim pikicam, ki ostanejo po recimo CO2

E moj druže pa ja nisi že tok star da si začel križanke rešvat
grin1.gif

Škaja
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Joj, OPROSTI ker si si moral placat bencin, stanovanje in hrano. Folk, posujte se s pepelom, kako si drznete ob "brezplacnem solstvu" se za to racunati.

Decko, nisi resen (vsaj glede na par izjav tukaj, ki ne grejo ravno vkup). Ko bos pa poslji ZS

ravno nekaj podobnega sem mu hotel jaz napisat revček si je moral pri brezplačnem šolstvu bencin hrano in stanovanje plačat
bonk.gif

Dejte ga razumet če je pa žena noseča!
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ker takšno je stanje v naših glavah. Napaka, da greš tu sploh spraševt po takšnih zadevah, če že potem sprašuješ čisto po formalnostih, neka pravljična vprašanja so tu odveč, ker dobiš v pisker kar si ti dobil v tej temi. Jaz ti pa pravim, da pojdi in probaj, klošarja verjetno ne bosta postala kar pomeni, da zgubit nimata kaj veliko, ajde tiste 40k kar pa je v bistvu drobiž, če pomisliš koliko denarja spušimo na avtih in podobnem luksuzu.

Sem mnenje, da kjer je volja je tudi pot in pa da moraš iti v to pripravljen, da ti tujina ne izpolni pričakovanj in da bo tvoja domača okolica tvoj gasterbajterski poraz zapila in te linčala. Tako pač je, večino stvari vidimo skozi negativnost in praktično vsakogar to okolje posrka v to. Narod hlapcev brez kakšne pametne identitete, kjer se vsi nasesajo na lastne mame. Včasih sem se smejal Ruglju dokler ne začne razmišljat s svojo glavo in vidi, da je imel marsikaj prav, pa ne samo on, ga navajam kar tako, ker mi prvi pade na pamet. Občudujem ljudi, ki so imeli jajca in odšli ter se znašli, večina jih je tam zunaj ostala, redki so se vrnili, če mene vprašaš. Jaz bi tudi spokal, a mi še manjka precej, morda bo enkrat dozorel moment ali pa se bodo zadeve tu popravile oz. bo premalo jajc za ta korak.

O kakšnih očitkih, da si gor to kar so za nas južnaki pa samo prosim za razlago kako si lahko v tujini še manj spoštovan, ko ti poslovni partner z visoko izobrazbo reče, da si šiptar, ker blablablabla...vse v stilu čuti i radi. Sem tu kaj več vreden kot bi bil zunaj?

Skratka poba, naredita realno sliko o tujini in pojdita probat ter vso srečo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Malo boljši attitude bi pa lahko imel, ti nebi škodilo, posebej za zelenca, ki hoče uspeti v poslovnem svetu. Poslušaj, jaz se ti zdim morda ciničen, ker ti poskušam dati kakšen nasvet. Sem delal v treh multinacionalkah, sem delal po regiji, nekaj izkušenj imam... če te ne zanima, tvoja stvar. Dejstvo je, da te v tujini ne bodo vzeli zato, ker si ti misliš, da ti pripada. Nad Slovenijo si preveč kritičen in očitno si malo preveč razvajen. Šolal si se zastonj. Kaj ti ni jasno? Vse si dobil, zdaj pa tako pljuvaš po državi, očitno si z ruralnega območja, v 40k vrednem stanovanju imaš sliko velikega IJJ in za vse so ti krivi tardeči komunjazarji. Jaz sem imel to srečo, da sem si ujel službo v multinacionalki in samo skačem iz ene v drugo, ker tam jih boli [cenzura] a si levi, desni, rdeči, beli, slovenec al slovenac... imaš da delaš. V Sloveniji nam je na splošno še prelepo glede na sranje, v katerem smo. Jaz upam, da bomo zdržali, drugače bom primoran tudi sam v tujino, a z močnim CVjem grem lahko jutri odpreti consulting v Londonu in loviti 3-9 mesečne contracting priložnosti, pa bom čisto lepo živel - bo pa work/life balance veliko slabše kot je danes v Sloveniji. Zato vseeno ciljam na to, da ujamem kakšno multinacionalko, vendar ob primerno višji plači, za 10-15k letno več preprosto ne vidim računice. A to je samo moje mnenje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Enako delo že mogoče res delaš, ampak tekom let dobiš izkušnje, uvajaš mlajše v to delo, črpaš iz preteklih let na tem delovnem mestu.

Napisal sem enako delo enako kvalitetno. Če ga zaradi izkušenj ne delaš nič bolje, potem višja plača ni potrebna. Če ga delaš bolje, je pa logična.
Ovajanje mlajših je dodatno delo, torej ni več enako delo. Torej ekstra plača.
Ampak za enako delo enako kvalitetno opravljeno (recimo da šraufaš za trako istih 17 šraufov na isto mesto že 10 let ali iste paipraje štempljaš že 10 let) pač ni potrebna višja plača.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sicer pa še en dobronameren nasvet, pojdi takoj, zavihaj rokave dokler je še draga noseča in jo pusti doma pri njenih, naj rodi na stroške te gnile komunistične države, ti se pa v tem času lahko preizkusiš iz kakšnega testa si. Ena opcija je AT, DE, morda pa še raje zaradi neznanja jezika poskusiš kot so nekateri rekli Benelux, Skandinavija, ... v nekaj mesecih boš še videl ali bo kaj iz te moke ali ne. Najceneje boš prišel skozi, če sam skočiš v vodo, drago pa pustiš na varnem in če ti rata skočiti v globino in se znajdeš gor, boš lahko pripeljal svojo družinco k sebi. V nasprotnem primeru se lahko vrneš domov, a si vsaj nimaš kaj za očitati. Poskusil si. Podobno je naredil znanec, šel v Švico, dobil službo pri firmi, ki je podizvajalec pri KLM, tako da dela v Amsterdamu, po pol leta je pripeljal še svojo gor, ki je sicer uspela roditi še gor in sedaj se imajo super. A v ogenj je šel sam, svojo je pustil na varnem pri starših.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Po najnovejši oceni mednarodne bonitetne agencije Fitch manjka bankam v Sloveniji 4,6 milijarde evrov kapitala. Še vsaj pet milijard evrov lastniškega kapitala manjka podjetjem, je v petek ponovil bančnik France Arhar. Skupaj je torej potrebnih skoraj 10 milijard, kar je 13 tržnih vrednosti Telekoma Slovenije.

Kdo bo tole rešu? 25k€ na vsakega zaposlenega v gospodarstvu.... ostali pa itak nič ne delajo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja nč drugega kot vse skup prodat, bolje rečeno šenkat.Nobenih kreditov več tajkunskim lastnikom pa se bo red naredil sam od sebe, tajkuni bodo propadli na pogoriščih pa bodo zrasle nove firme s pravimi lastniki

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Cist tko naglas razmisljam...

Kaj pa makaronarji? Zanimivo da jih ni se noben omenu...

Kej posebnega z njimi da se jih ne omenja kot opcijo?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pišeš kot da ne bi živel v tej državi, kjer je to kar popularno, da se za enako delo pričakuje s časom več denarja in raznih bonusov, kot že pisano sploh v JS to zelo očitno x2 + pri plači.
rolleyes-1.gif

Podpiram izbeglice, brat je ravno šel delat v UK in mu zavidam že to, da mu ne bo treba odpret Slovenskih portalov in televizije, kjer frise kažejo Slovenski politiki. Kak intervju kobile, bo imel pa za komedijo prve vrste.
smirk-1.gif
Gor ste pisali o delavnikih...brat bo mel v UK (ko bo končal fazo prilagajanja in prilizovanja seveda) veliko krajši delovni čas, kot tukaj, kjer je bil deklica za popolnoma vse.

Jaz sem zelo želel it v tujino ali pa delat s firmo, ki bi me stalno pošiljala v tujino za primerno plačo seveda, ampak so se stvari konkretno obrnile in uživam v domačem kraju in dobro živim, čeprav imam mizerno plačo. Bi imel pa isto težavo v tujini, kot avtor teme, ker je punca prfoksa in ne obvlada nemščine, meni pa je kot drugi jezik npr...isto angleščina.

Tukaj sva oba zaposlena in se še vedno nabere nekaj denarja. Minimiziraš stroške in izkoristiš naravne danosti v Slo pa je. Mi je pa popolnoma jasno, da če ni plače se ne da živet in je treba čimprej odločno v tujino! Da bi izgubila oba delo v Slo, sva že čez kak mesec v tujini.

Ko tole bereš se tako lepo sliši....

http://www.airbeletrina.si/mon...oim-domoljubjem

Koka debilna.
uf-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ja sem imel tudi jaz mesane obcutke pri tem clanku...

Pa saj....taki ki se niso brigal za politiko...oziroma jih ni motila...so lepo ziveli v socializmu...v yem duhu nekako se mi bere tudi ta clanek...

Pac razmislanje puncare ki je odrascala v stanovanju kjer je bila obesena v spalnici in dnevni Titova slikaa

Mi ocemo....mi moramo...al nemozemo
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.