Odgovornost pri delu preko študentskega servisa

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
ksz
Zdaj če je res v igri EGR ventil, kako lahko delodajalec dopusti študentu menjavo le-tega?Pa to ni isto kot izpust olja od motorja.
@študentek
če ti misli odtegnit del plače, ga povprašaj ali poglej pogodbo, pod kakšno zahtevnost se tretira menjava EGR in pa seveda
glede na zahtevnost, če ga lahko sploh ti menjaš.
p.s. napiši kateri avto, mogoče se pa fejst motim glede zahtevnosti, na mojem je ker nekaj dela, da prideš do njih-ja imam
to "srečo", da imam 2 EGR ventila.
lp.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Jaz sem tudi mnenja ali da je mela kelnarca velik krompirja in naletela na razumevajoča policista....in na popustljivega šefa ki se mu ni dal jebat....

Mam kolegico ki je v gostinstvu...in ja če teb šefe ne plača si lah porineš prst v rit in ga vohaš....če ti njemu sprazniš kaso pa dobiš kartoteko....žal je tako
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Edino pravilno. Če ni dobila plače, so predpisani zakonski postopki kako in kaj naprej. Vseeno je kraja večje kaznivo dejanje kot pa neizplačanje plače.

Lahko pa si vsak da cevko (tm by malcom) za pas in se gremo wild wild west.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Jasno je, da bo v praksi kratko potegnil študent. Jaz sem samo napisal, kaj pravi zakon.
Študenti niso budale in si znajo prislužen denar tudi sami "obračunati". Kolegica je delala kot kelnarca preko študenta. Šef ji je nonstop nekaj od plače trgal, pa s plačili zamujal, dokler ji ni dokurčlo, si je sama iz blagajne vzela pošteno prislužen denar in šefu napisala pisemce. Gostilničar je potem sicer poklical policijo in jo hotel prijaviti zaradi kraje. Naredili so telefonski razgovor z njo, povedala je da ji je bil dolžan, pa so še sami policisti rekli, da v takem primeru ne morejo nič in da ne gre za kaznivo dejanje.

Študent v mehanični delavnici hitro nabere orodja tudi za tisoč evrov in več ...

Ne počet tega
ne-ne-1.gif
to je tatvina in boš sigurno v zapor šel pa stroške sodišča plačal, ves ukraden denar moral vrniti itd lahko, da se motim in boš namesto zapora dobil pogojno pa seveda na koncu dobiš karton, da si bil že v postopku.

Folk ne delat tega, res
ne-ne-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če voziš renoja si predpostavljam delal pri reni renoju... kaki norci so to da kar nekemu študentu dajo samostojno šravfat avte ? Potem se pa sprašujemo zakaj pri renoju nič ne štima....
Ko sem bil jaz avtomehanski vajenec pri enem od renomiranih VW serviserjev , jasno še v socializmu sem smel samo motorje z nafto čistit, gume dol šravfat,olje ven spuščat, rjo pucat ,itd.....
da bi pa kaj resnega čačkal po motorju ni bilo govora pa čeprav sem pri popoldancu že v šestem razredu smel sam razturit fičotov motor za menjavo tesnila motorja.

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko pa si vsak da cevko (tm by malcom) za pas in se gremo wild wild west.

Brez zamere ampak bi bil za kaj takega da ne bi bilo nategunov
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Bli...sam so dobil tisto kar so si zaslužil...pri nas v 21. stoletju tega ni
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Bli...sam so dobil tisto kar so si zaslužil...pri nas v 21. stoletju tega ni
bonk.gif
Ja, pa diktaturo uvest. (ne vem, če si to ti predlagal ali kaki drugi, poanta ostaja)
Ker v Rusiji ni mafije.
Na kitajskem tudi ne.
V S.Koreji pa nasploh teče med in mleko. (tako kot v Iraku, Iranu in še kje).