Saj sem že napisal. Kopija ZDA. Tam je Washington D.C, tu bo Ljubljana B.V.Tako malo iz firbca. Zakaj že bi bila LJ posebnega pomena? Kaj nima že sedaj posebni pomen, ko je vse centralizirano v njej?
Slovenija bi morala že zadnjih 20 let delati na decentralizaciji a talenti bi dali LJ poseben status kar bo samo še dodatno pripomoglo k večji centralizaciji.Tako malo iz firbca. Zakaj že bi bila LJ posebnega pomena? Kaj nima že sedaj posebni pomen, ko je vse centralizirano v njej?
Odkar se razpravlja o pokrajinah, je za Ljubljeno predviden poseben status.
Ljubljana Brez.Veze?Saj sem že napisal. Kopija ZDA. Tam je Washington D.C, tu bo Ljubljana B.V.
Ker?Naj bodo take kot so škofijske edino realno.
"...predlog o toliko pokrajinah je oblikovalo 62 slovenskih strokovnjakov in akademikov, pridružilo pa se jim je tudi 30 strokovnjakov in akademikov iz držav članic EU, je danes pojasnil Brezovnik."
Ti si pa hecen. Kdaj so se pa stroski znizevali v JU?Ne bi vsega bral...
Bodo po ustanovitvi pokrajin občine ukinjene ali bo to samo še par dodatnih plačanih stolčkov?
Poznam zadevo. Jaz sem povedal kaj bi bilo najbolj ekonomično. Drgač pa, Primorska, Notranjska, Dolenjska, Bela Krajina, Gorenjska, Štajerska, Koroška in Prekmurje skupaj z Prlekijo. Mogoče še Zasavje in to je to.Slovenija je razklana in to legendarno, zato predlog 8888 ne bo šel nikoli skozi.
Pri pokrajinah se gre za regijske interese in ne samo tisto kar župnik vidi iz svoje prižnice. Zato so pomembne danosti regij, ne pa kar Gospot izza oltarja rečejo.
Revirji imajo svoja jajca, Šaleška prav tako, tudi Posavska ima svojo eksaktno oordungo itd ...
Sorry, 8888 , saj vem da bi bilo fino, ampak življenje je presta. Ni samo enostavna nitka itd.
Se strinjam. Kljub temu da smo v dobi informatike, se zaposluje vedno več folka v JS. Nekoč bo počilo, saj se ne bodo morali preživeti.Politika bo seveda navijala za pokrajine. Ogromno delovnih mest za svoje kadre in nove možnosti odločanja o finančnih tokovih.
Sam sem odločno proti. Prednosti je zelo malo in še tiste niso hudo pomembne. Slabosti pa bomo dobro občutili v svojih žepih. Na strani občin in UE ne bo nič manj ljudi (če kdo razlaga drugače, pripoveduje pravljice). Na strani države ne bo nič manj ljudi (če kdo razlaga drugače, pripoveduje pravljice). Vmes pa bo še ena ogromna zadeva (kadrovska, infrastrukturna ...).