Očistimo Slovenijo!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Da vidimo koliko iz alterja vas gre v soboto v akcijo! Baje je v Mariboru prijavljenih 10k ljudi, kar je slaba desetina prebivalstva
shocked-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Pri nas nekaj obljubljajo čevape in žur za udeležence ... pa bom šel ane!
cheer.gif

Sicer pa se mi zdi da bo organizacijsko to prava katastrofa in da bo efekt samo 20% tistega kar bi se lahko naredilo s takim številom rok!

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Sicer pa se mi zdi da bo organizacijsko to prava katastrofa in da bo efekt samo 20% tistega kar bi se lahko naredilo s takim številom rok!

se strinjam!
velika večina jih gre zato ker bojo tam dobili za pit in jest, in ker bo potem še kakšen žur.
z namenom čistiti jih gre pa 20% vseh prijavljenih. kao ker je to "in" in je treba it, da se bojo potem lahko hvalili da so bili na čistilni akciji. naredili pa ne bodo nič. no ja, razen popili pa pojedli vse
smirk-1.gif

tisti, ki čez celo leto ne skrbi za okolje in smeti mu tudi v soboto ni treba
smirk-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
cheer.gif

in kaj je tako kastrofalnega? in kako veš kakšen BO efekt? Efekta bo toliko kolikor bo folk pripravljen delat. Sicer pa itak pesimizem je res v krvi slovencev. Še preden se kej sploh začne dogajat, se že najdejo talenti, k vidijo samo slabo. Pa kje bojo kakšni žuri pa čevapčiči pa to? pri nas ne bo nič. Jest grem s planinci naokoli, pa dobimo čaj in prigrizek. nobenega "žura" itn... žur bojo imel tisti k si ga bojo sami naredil.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik smith pravi:

tisti, ki čez celo leto ne skrbi za okolje in smeti mu tudi v soboto ni treba
smirk-1.gif

sej taki ne bojo šli! gremo pa zarad njih mi, da pospravimo za njimi. uni nej pa doma zgnijejo pa bo najbolje za vse.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Jaz grem isto kot lani! Pa mislem, da je bilo lani skoraj bolje organizirano. Koordinatorka za našo občino je
bonk.gif
! Smo pol vsa društva in športni klubi v občini angažirali svoje člane, tako kot lani.
Bomo pa tud mel fešto pol! Vsak gostinec bo častil sodček piva!
aplauz.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Si dobil 5* od mene.

@Enemu par postov višje.
Take akcije so v večini krajev po Sloveniji vsakoletne, tradicijo imajo že 20, 30, ...let. Tako da, če se bo zaradi uspešne medijske akcije premaknilo tokrat še malo Ljubljanskih in Mariborskih riti, to še ne pomeni, da je pa sedaj čiščenje "IN". Pa kaj potem, če je na koncu akcije golaž al pa čevapi? Ni ga večjega zadovoljstva, ko takole z delovno brigado nekaj dosežeš, na koncu pa še družabno daš kaj za pod zob.
Prekleti individualisti!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
cheer.gif

in kaj je tako kastrofalnega? in kako veš kakšen BO efekt? Efekta bo toliko kolikor bo folk pripravljen delat. Sicer pa itak pesimizem je res v krvi slovencev. Še preden se kej sploh začne dogajat, se že najdejo talenti, k vidijo samo slabo. Pa kje bojo kakšni žuri pa čevapčiči pa to? pri nas ne bo nič. Jest grem s planinci naokoli, pa dobimo čaj in prigrizek. nobenega "žura" itn... žur bojo imel tisti k si ga bojo sami naredil.

Ker je akcija zamišljena tako kot je in ker je organizacija na nivoju od zgoraj navzdol do lokalnih skupin ki nimajo pojma kaj bodo počeli s 300 ljudmi na eno odlagališče - kar je pač cilj te akcije.

Če pogledaš št. odlagališč in pa predviden pihod folka ti bo kmalu jasno kako se to ne bo izšlo! Zdej jasno v LJ lahko vsak pospravi po sovji ulici in ima 300 folka dela na ne-urbanih predelih pa bo katastrofa!

Mogoče se motim - sicer pa podpiram akcijo in ne zaradi čevapov, ki bodo BTW plačljiva zabava z vstopnino v podporo lokalnim društvom!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj tisti, ki jamBrajo, ne bodo šli. Tako probajo opravičit (neuspešno) svoj izostanek.

No, jaz še razmišljam, kam bi šel: ali kam v okolici LJ, najraje pa bi šel pomagati kakemu planinskemu društvu po planinskih poteh, posebej tam, kjer jih je premalo, potrebe pa velike. Kdo ve za take v osrednji Sloveniji?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Jaz in punca greva, isto gre moja family. tastaredva na barje midva s punco v Šiško ob železnici :D

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
to temo sem odprl tudi zato, ker na alterju se najdejo VEDNO talenti, ki v stvari, ki ne more nikokor imeti v sebi negativnih elementov, le te takoj najdejo z lahkoto. evo ti ga, 5 postov, pa se že 2 najdeta ki spljuvata akcijo.
bravo majstra, sta tipična primerka tega zakaj mi gre na kozlanje ko pomislim s kom vse delim slovensko državljanstvo
crazy1.gif

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
akcijo kot tako podpiram in nimam nič proti
cheer.gif
kvečjemu mislim, da bi morali imeti takih akcij več in ne samo enkrat na leto. najbolje pa bi bilo, da bi vsak sam skrbel za to, da ne odlaga smeti vsepovsod kjer se mu zazdi.

pardon, ampak me je danes neka stvar v zvezi s to akcijo razp**** in sem mogoče prej preburno reagiral
tongue-1.gif

vem za nekatere, ki bodo to akcijo izkoristili zato da bodo nafilali svoj ego, ne pa zato da bodo naredili kaj koristnega

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Firma, ki recimo spodbudi svoje zaposlene, jim moa urejati vso organizacijo. Od avtobusov, rokavic, vreč, pijače, hrane, lokacije dela, prijav udeležencev, prevzame nase tveganje poškodb pri delu itd. Res me zanima, kaj sploh delajo pobudniki. Nič, kajne? Dobesedno nič razen tega, da se hvalijo, kakšna fina akcija bo.

V svoji firmi takšne akcije ne bi podprl, bi pa vsako leto imel podobno lastno akcijo, s katero bi zaposlene spodbudil k urejanju okolice lastne tovarne in kraja v katerem ta stoji.