Ocenjevanje gostiln

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Prav tako kaval, vse v redu razen to, da meso ni bilo medium. Zmotilo me je tudi to, da je natakar poskusil prepričati, da je sigurno pečeno kot medium, meso pa notri krvavo in ne rožnato. Sem mu rekel, da če je tako prepričan naj prosim pokliče kuharja in naj še on pove, če je to medium. Potem je spregledal, da morda res ni medium. Dobil sem "popravljeno" meso in je bila zadeva res dobra, izgovor natakarja pa je bil, da imajo novo meso ter se še učijo pravilnega pečenja.
hysterical-1.gif


Dobro, vendar s slabim priokusom, da se še učijo.

Končni račun nekaj manj kot 60 EUR za dva.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zgolj opazka, ampak za male pare na kile mesa v eni kmečki oštariji ne vzbujajo pričakovanj, da bom jedel vrhunsko. Sicer pa meni osebno te prenažrte oštarije ne pašejo. Nisem še bil, sem pa slišal kakšne porcije imajo. Bolano. Kot da bi se norca delal iz hrane.
tongue-1.gif
So že navajeni, da stranke ne zmorejo in potem zavijejo za domov.
 

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Tole okol porcij je res mal težko bit pameten. Jes nekako pričakujem, da se bom fajn najedu. Sam je pa tko, da jes pojem tavelko pico b.p., punca pa pol tamale pice in pol govori natakarju, da je prevelka pica. Pač vsak ima svoja merila okol velikosti porcij
smile-1.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz
Pozabil napisat.
V soboto grem na sprehod, pozabu sendvice predno gremo na kosilo. Sveda ideja ni bila moja ker men to kraj pameti ne pade ampak vseeno, v strunjanu vsporedno z glavno cesto proti portorozu, je stacuna, sveda zaprta, zraven pa gostilna ki mislim da se jo hvali po dobri hran, majo skor sam ribje zadeve oz morske. IN ideja seveda ne moja, gremo v gostilno po sendvic,hmm ok, vprasamo kelnarja, pravi imamo sendvic s prsutom, recm ce se da vidt meni oz kje bi meli sendvice predstavljene, pravi da imajo sam tega, niti ni znal povedati iz cesa je narejen, kaksnega kruha itd, nima veze, vidm da model nezna povedati,v meniju jih ni bilo, vidm kalamare ok 9eur(v spominu sem imel da je to fancy gostilna), recm pa sej sendvic je sendvic, recm dost zajebancije in narocim 2, dobim(kasneje odpru in vidu) bel kruh, oziroma malo manj kot tretjino bele 80dag struce in notri 5 rezin prsuta, to je to. Dobim racun, pise 2x sendvic, cena 14eur. Heheh da vidm kaj bote rekl. Kalamari 9eur, ti jih mora kuhar narest in kelnar pnest in pospravljat za tabo in pomivat. Sendvic so ti pa samo dali v roke.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Danes v diVino v Kristalni palači BTC, Lj.

Predjed malo nareznih suhih mesnin: pretežno zelo dobro. Kruh industrijski (tisti mali kruhki) ...

Gobova juha: nič posebnega, celo malo preveč vodena

T-Bone ni bil niti slučajno T-Bone. Bil je debel vsega slab centimeter (toerj slabe pol normalnega), ko sem ga naročil slab medium-rare (ali pa rare, če ne znajo prej zapisanega). mi je natakar hladno razložil, da oni pod medium ne delajo. Ker sem še malo potežil, sem dobil nekaj za pol odtenka pod medium. Seveda ne zanjo naredit manj, če je pa steak tanek kot list papirja. Poleg tega so uspeli tisto pri normalnem steaku sočno maščobico na robu naredit žilavo in presušeno.

Skratka, o mesu očitno nimajo pojma, hvala lepa, za svoj denar bom hodil raje drugam.

Cen ne vem, nisem plačeval, sladico sem zaradi časovne stiske izpustil.
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ker v temi "Dobre Gostilne vs Slabe Gostilne" tako opevajo Baladurja sem se šel še sam prepričati, kaj in kako. V tisti temi ne vem zakaj ne morem podati ocene morda je zaklenjena. Torej ocena :

Sam sem pa včeraj obiskal tudi v tem forumu tako opevano gostilno Baladur v Šmarjah pri Kopru in moram reči, da je bilo zame precejšnje razočaranje.

Že ko sva vstopila v gostišče se mi je zazdelo, da se je čas ustavil, saj je interier star cca 40 let, nekje iz zgodnjih 70 let. Ker jim pa manjka idej, kako posodobiti interier, so pa v sobo obesili še 2 umazani reklamni mareli, na eni zeleni je celo velika pajčevina, da ne omenim, da so vse stene rumene, že davno, kar so bile prebarvane. Po tleh so ploščice v stilu slabših (kitajskih) restavracij, se pravi, rahlo lepljive, kar vse kaže in zbuja veliko nelagodje. Kako imajo šele v kuhinji, če je že v sobi za goste tako, da ne omenjam starih socialističnih luči,skratka čas se je tam že davno ustavil....

Naslednji veliki minus, kljub temu, da včeraj ob deževnem mrzlem dnevu ni bilo ljudi zunaj, so bili vsi samo notri in zasedenost miz cca 70% sva na juho in bobiče čakala neverjetnih 50 minut , bobiči so bili po moji oceni korektni in dobri, goveja juha je bila pa delno naravna delno pa narejena s pomočjo kock....nekaj srednjega. Po juhah sva na glavno jed, biftek 250g na plošči lava in ocvrte kalamare čakala nadaljnjih točno 55 minut , pri tem je natakar priloge prinesel že cca 30 min pred biftkom, ko je opazil, da je to na mizo prehitro prinesel je dostavil še grelec, no biftek je bil vrhunski, omake tudi, zanimiv je način priprave, kjer menda vulkansko ploščo segrejejo v kuhinji na plinu, nanj postavijo surov kos mesa, nato pa si sam pečeš meso ob pomoči omak. Ta ideja se mi zdi vrhunska, čeprav ne morem reči, da je tako pečen biftek najboljši, pač si ga sam pečeš in kombiniraš omake, vsekakor vrhunski obrok. Žal pa so bili ocvrti kalamari pravo nasprotje biftka, povsem gumijasti, nekako nisva mogla dognati, kje je bila napaka, morda so bili malo premalo pečeni in ne zakrknjeni z oljem ni bilo videti, da bi bilo staro, kalamari so pa res bili porazni - gumijasti res pod kritiko.

V celoti pač ne morem reči, da sva bila totalno razočarana, zadovoljna pa tudi nisva bila. V gostilni so se zgleda specializirali na italijanske delavske goste, mnogi so bili v ... in kot sem nekako videl, je njim najpomembneje, da so porcije ubijalske, ostalo je pa že v drugem planu. Imam tudi občutek, da je konkurenca na obali pre-slaba, saj marsikatera gostilna na ljubljanskem koncu s tako ponudbo ne bi preživela.
Pozabil sem omeniti, da prezračevalnega sistema seveda nimajo, tako ob odhodu vsa vaša oblačila jasno povedo, da ste bili v eni gostilni zelo prepojeni s kuhinjskimi vonjavami.

Gostilno sem obiskal izključno zaradi pohval na temu forumu, zato so bila tudi pričakovanja vsekakor velika, recimo, da sem pričakoval, da bo celotna izkušnja vsaj 7 od 10 točk, pa žel kaj več, kot 4 od 10 ne bi mogel podeliti tej gostilni Baladur.
 
Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Bil spet pri Gasperju in narocil spet poprov steak in je bila zadeva dobra, zgleda da je tisto zilavo meso takrat bila res bolj izjema kot pravilo. Skratka gostilna za velike porcije in dober denar, ambient in vse ostale zadeve ki jih tisti malo bolj fancy iscejo, pa pri gasperju ne bodo najdli, je to se vedno le kmecka gostilna.
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Po kakem mesecu sem spet obiskal gostilno Korte v Kortah. Družbica štirih (2 para) si nas je privoščila naslednje:
- sipo v solati
- ribjo juho
- 2x istrski biftek
- 2x rezance z gamberi
- 2x jabolčna krostata.

Zraven nam je uspelo spiti 2l odličnega Refoška, 2 kavici, 2 litra vode, 3 refoškove likerje in 2 jegra.

Hrana je bila kot vedno odlična, osebje pa prijazno in nevsiljivo.

Cena je znesla povsem zasluženih 135 + 15 eur napitnine.

Gostilno seveda toplo priporočam vsem ljubiteljem domačih primorskih gostiln.
 

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
...zadnji...
mogoče niti ne spada v to temo, ker ni v SLO, pa vseeno...
cool-1.gif


bili smo družba sedmih v HardRock-u Benetke...po napornem pešačenju smo si zaželeli bogate in okusne pojednine...pot nas je zanesla v omenjeni HardRock...predno kdo komentira porcije naj omenim, da smo se vsi najedli do sitega in še vsak je pustil na krožniku kos ali dva ..na sladico sploh pomislili nismo....iz restavracije smo se odvlekli kot megla...
cheer.gif


predjed sem pozabil slikat
bonk.gif
bili so pa 1x HardRock Nacosh in 1x predjed mix vsega...


glavne jedi pa
smile-1.gif


1x piščanec žar - nimam slike
confused-1.gif


3x Rebrca:


2x Piščanec:


1x Fajitas - tris:


1x Fajitas priloga:


Račun:



Ko gledam račun, se sprašujem al so Benetke ratale poceni al smo pri nas tako dragi
bonk.gif
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ne vem, men se tole ne zdi glih poceni.
confused-1.gif
Hrana zgleda dobra, sam ni pa to glih tip hrane, kjer pustiš 174 EUR brez pijače za 4 osebe.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Ne vem, men se tole ne zdi glih poceni.
confused-1.gif
Hrana zgleda dobra, sam ni pa to glih tip hrane, kjer pustiš 174 EUR brez pijače za 4 osebe.

Bi rekel da 6 ljudi, z malo predjedi. 30 na osebo.
Glih ugodno ni ... Po drugi strani pa: lahko bi bilo tudi mnogo dražje, pred dobrega pol leta je bila ena porcija surf&turf v Monterreyju, če se prav spomnim, 85 USD ...
 

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Ne vem, men se tole ne zdi glih poceni.
confused-1.gif
Hrana zgleda dobra, sam ni pa to glih tip hrane, kjer pustiš 174 EUR brez pijače za 4 osebe.

Bi rekel da 6 ljudi, z malo predjedi. 30 na osebo.
Glih ugodno ni ... Po drugi strani pa: lahko bi bilo tudi mnogo dražje, pred dobrega pol leta je bila ena porcija surf&turf v Monterreyju, če se prav spomnim, 85 USD ...

sedem nas je bilo, samo ene porcije nimam slikane....

se pravi, 2x predjed + 7x glavna jed = 160 € + pijača....men se ne zdi drago no, glede na to da so to Benetke, pa še HardRock...nič kaj dosti več ali pa sploh ne napram Ljubljani...zato pravim, da ne vem a smo mi tolk dragi al so Benetke tolk poceni...