Ker v temi "Dobre Gostilne vs Slabe Gostilne" tako opevajo Baladurja sem se šel še sam prepričati, kaj in kako. V tisti temi ne vem zakaj ne morem podati ocene morda je zaklenjena. Torej ocena :
Sam sem pa včeraj obiskal tudi v tem forumu tako opevano gostilno Baladur v Šmarjah pri Kopru in moram reči, da je bilo zame precejšnje razočaranje.
Že ko sva vstopila v gostišče se mi je zazdelo, da se je čas ustavil, saj je interier star cca 40 let, nekje iz zgodnjih 70 let. Ker jim pa manjka idej, kako posodobiti interier, so pa v sobo obesili še 2 umazani reklamni mareli, na eni zeleni je celo velika pajčevina, da ne omenim, da so vse stene rumene, že davno, kar so bile prebarvane. Po tleh so ploščice v stilu slabših (kitajskih) restavracij, se pravi, rahlo lepljive, kar vse kaže in zbuja veliko nelagodje. Kako imajo šele v kuhinji, če je že v sobi za goste tako, da ne omenjam starih socialističnih luči,skratka čas se je tam že davno ustavil....
Naslednji veliki minus, kljub temu, da včeraj ob deževnem mrzlem dnevu ni bilo ljudi zunaj, so bili vsi samo notri in zasedenost miz cca 70% sva na juho in bobiče čakala neverjetnih 50 minut , bobiči so bili po moji oceni korektni in dobri, goveja juha je bila pa delno naravna delno pa narejena s pomočjo kock....nekaj srednjega. Po juhah sva na glavno jed, biftek 250g na plošči lava in ocvrte kalamare čakala nadaljnjih točno 55 minut , pri tem je natakar priloge prinesel že cca 30 min pred biftkom, ko je opazil, da je to na mizo prehitro prinesel je dostavil še grelec, no biftek je bil vrhunski, omake tudi, zanimiv je način priprave, kjer menda vulkansko ploščo segrejejo v kuhinji na plinu, nanj postavijo surov kos mesa, nato pa si sam pečeš meso ob pomoči omak. Ta ideja se mi zdi vrhunska, čeprav ne morem reči, da je tako pečen biftek najboljši, pač si ga sam pečeš in kombiniraš omake, vsekakor vrhunski obrok. Žal pa so bili ocvrti kalamari pravo nasprotje biftka, povsem gumijasti, nekako nisva mogla dognati, kje je bila napaka, morda so bili malo premalo pečeni in ne zakrknjeni z oljem ni bilo videti, da bi bilo staro, kalamari so pa res bili porazni - gumijasti res pod kritiko.
V celoti pač ne morem reči, da sva bila totalno razočarana, zadovoljna pa tudi nisva bila. V gostilni so se zgleda specializirali na italijanske delavske goste, mnogi so bili v ... in kot sem nekako videl, je njim najpomembneje, da so porcije ubijalske, ostalo je pa že v drugem planu. Imam tudi občutek, da je konkurenca na obali pre-slaba, saj marsikatera gostilna na ljubljanskem koncu s tako ponudbo ne bi preživela.
Pozabil sem omeniti, da prezračevalnega sistema seveda nimajo, tako ob odhodu vsa vaša oblačila jasno povedo, da ste bili v eni gostilni zelo prepojeni s kuhinjskimi vonjavami.
Gostilno sem obiskal izključno zaradi pohval na temu forumu, zato so bila tudi pričakovanja vsekakor velika, recimo, da sem pričakoval, da bo celotna izkušnja vsaj 7 od 10 točk, pa žel kaj več, kot 4 od 10 ne bi mogel podeliti tej gostilni Baladur.