Kašča Mrlačnik, Brezovica pri Ljubljani: recimo, da sem bil že kar nekajkrat tam (skorajda reden gost), ob zadnjem obisku pa bolj kot ne polom. Sicer sem si sam kriv, kaj pa pričakujem od v osnovi picerije in špagetarije.
Naročil sem morski tris, žena telečji medaljon, tamala pico. Ko smo prišli, je bilo prazno (zasedenih nekaj miz), na hrano smo čakali ene 40 minut. Očitno sem naročil preveliko eksotiko in so jo šli verjetno k sosedu v Eurospin še zamrznjeno kupit in potem pripravit. Morski tris: kozice korektne, file ribe tudi, hobotnica pa tako zapečena, da se je čutil okus po zažganem. Žena je želela medaljon well-done, prinesli so še rahlo krvavega, zato ga je vrnila, da so ga še malo popekli.
Vmes se je nabralo ljudi, sosednje mize, ki so prišle za nami, so seveda že pojedle in šli preden smo mi sploh dobili hrano. Potem sem moral malo lovit natakarja, da se mu rekel za račun. Vpraša če je bilo okej, pa mu odvrnem, da moje ne, ker je bila hobotnica zažgana.
Pride potem z računom in (ta je pa res ZMAGOVALNA
) pravi, smo dali nekaj popusta: plačam, niti ne gledam koliko je bilo popusta. Pogledam potem doma v miru in so mi dali 1% (da, prav bereš, en procent) popusta, torej pri 52 € sem dobil 0,52 € popusta. S to lepo gesto so si prislužili, da me do nadaljnjega ne bo več tja.
Resnično bi bilo bolje, da bi mi rekli [cenzura] ga se zgodi, pa plačam polno ceno, kot pa da mi dajo pol evra popusta.