METULJ Nova Gorica
Iz Italije sem hotel nekaj v Sežani - mi lahko kdo kaj svetuje?)
Pa je gospa pritisnila iskanje med priljubljenimi in pokazal se je METULJ Nova Gorica.
Zunaj jem, ko sem na izletu. Zadnje čase izleti v Prekmurje. Zato sem bil kar ene 2 leti odsoten iz metulja. KRIVICA.
Danes je drugi dan in sline se mi cedijo kot iz lubenice.
Jaz stake z jurčki
PERFEKTNO, meso samo meso brez žilce!!, pravilna debelina mesa cca 2 cm, 2 kosa, jurčki lepo narezani na rezine cca 3 mm. Prav videlo se je oblika klobuka in stebla, nobenih majhnih koščkov. Rezine jurčka so lepo v CELOTI pokrivale meso - bilo jih je prava količina! In leoo pečeni, ločeno od mesa, tako da imajao svojo, pravo aromo! ne vse enak okus!! Zelo sem kritičen do praženega krompirja. Tu je dober, zelo dober. 15 EUR
Gosapa odojek:
Ja dobil sem degustacijsko porcijo - komajda. V glavnem mesa dovolj. Lepi mesnati kosi, z elegentnim pridihom kožice. Ob 17:00 jasno, da odojek ni mogel biti od zdele!! Vendar meso sploh ni bilo suho ali zapaleno od pogrevanja ali imelo kakšno negativno karakteristiko!! Pražen krompir enak. Mislim, da je bilo 12 EUR?!
Solata:
Ja tamle imamo solatni bar - pravi. Solato jem samo ko je avtomatsko pri meniju ali pečeno zelenjavo na žaru. Pa se gospa vrne s kupom - regrata! Pa s krompirjem. Ja pri nas regrata ni na jedilniku doma!!. Pa sem šel še jaz. Sloj regrata, pa sloj krompirčka, pa bučno olje, pa sola, pa kis, pa spet sloj regrata, oz. sem vse skupaj ponovil še enkrat. Že hočem iti, pa dodam še 4 žlice fižola v zrnu. 3EUR.
Za mene je tu res dobro. Skoraj bi pozabil. Zjutraj sem šel v Mc Donad-a. Pa sem čakal dlje, kot tu v Metulju. Ja, hočem reči, bilo je izredno hitro.
Ne, za enkrat ne iščem druge lokacije na tem teritoriju!