Zakaj ze?
Itak ima verjetno v bojlerju premajhno kačo (izmenjevalec) da bi mu odvzel toploto 4kw TC. (Ki itak ne ogreva obojega hkrati).
Prej rabi večji bojler oziroma bojler z vecjo kačo.
Zato, ker bo drugace brez tople vode.
1.) Efektiva TČ je bistveno vecja pri 40 kot pri 60 stopinjah ogrevanja SV. Ne mores to ogrevati kot z elektrogrelcem. Da imas vroco voda na neko silno zalogo.
2.) efektiva TČ pri segrevanju SV je ob nicli zelo slaba. Ce je moc kompresorja x, ne pričakuj 3x, niti 2x ob segrevanju SV, če želis imeti T ogrevane vode kaj dosti nad 40 stopinj.
3) voda na 40 je sicer dovolj topla za tusiranje. Prevec. Ampak je vseeno prej zmanjka in potemtakem neka 2kw moc ogrevanja vode za tako porabo kar cajt rabi
Kako vem??
Za 300L bojler z 3,4m2 izmenjevlacem porabi 5kW TČ 6h/dan samo za SV ob nicli zunaj in dol. Zadeva se lomi na ogrevanju SV, ne objekta. Imam naknadno dodani grelec notri za rezervo, ker to niso vec heci, da nimam tople vode, ko jo rabim. Mali bojler v spregi z malo TČ in z banjo, po moznosti vecjo od bojlerja, je zagotovilo za slabo voljo.
To receno. Zadevo lahko popravlja z vecjo TČ... ali grelcem v bojlerju za SV. Jaz sem slednje, je ceneje in se dober backup, ce TČ strokira. Ampak sama TČ pri tako mali moči bo pac na meji v najboljsem primeru. Jaz pošizim... Spet drugi ocenite po svoje, koliko vam je vazno, ce zacne malo bolj mrzla tečt.