no, saj potem se strinjava kaj počne. v teoriji in praksi. in nič drugega ne ugotavlja... časa pa ima kolikor ga ima pač požegnanega, je pa res da mogoče res ne bi bilo treba čakati na zadnji dan, ampak da pa tam sedi pa čaka kdaj bo nek posameznik kaj narobe naredil, da bo lahko potem hitro (v parih urah) vse z rok spustila pa se samo z njim ukvarjala, pa tudi malo morgen. naj napiše kot je treba, pa na bo čakal... hvala bodu pa občine to pišejo (v KR že, to so primeri z moje LI, pa še ene par takih stvari je notri). lahkopa ven vržejo, pa tetka z UE kliče potem strokovnjake, da to preverijo, ker ona za to ni tam, kot praviš, da bi znala takole ocenjevati samovoljno projekte. pa vsak 30 dni časa? bo to bolj ali manj zbirokratiziralo zadevo. GD čez 2 dni?
prepričanja so pa očitno različna. Moj projektant je bil odkrito frapiran in naglas začuden, da je zadeva zgrajena točno tako, kot je on zrisal. sem rabila njegovo izjavo za ekosklad, pa je ni hotel dati, dokler ne vidi, da je vsaj približno tako narejeno, kot je treba. prav tako izvajalci - ali res ne bi ene šare ali pa dveh še gor. ali res toliko železa pa betona - tok nobeden ne da? to ni več skladna gradnja pol. a ne bi ene (sicer nosilne) stene malo bolj tja... pri nas je še vedno šport, samo da se do papirja pride, potem se pa hara kakor se pač zazdi. saj je "moja bajta".
kar se pa tiče skvoterja z bohinja, lahko zaključimo. njemu niso rušili nič. če lastniku ni bilo v interesu legalizirati, je to njegova pravica. sploh ne vem, kaj ima koga za spraševati, če lahko svojo bajto ruši. rušitveni načrt bi moralo biti vse, kar rabi, ne pa da se išče namišljene pravice parazitov. je lepa analogija s sušilnico sadja potem. saj ga je samo malo spremenil v bivalni objekt. ah, ne to ni nič važno, važno je samo to, a je bil zgrajen pred 1967 ali 68. to pohodi vse... tokrat seveda, odvisno od situacije.