Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Bolje en zamujen odličen avto, kot pa kupljen slab, za moje pojme, če je avto obutan, opraskan, jim je bilo lastnikm mar za avto, samo, da so se usedli in vozil okol, čistoča in merkasnja pa nič in jest, da bi tak avto kupu
, če je avto recimo brez odrgnin, znotraj lep-spucan, motor neopran in podvozje nepškodovano nimaš, kaj več iskat, bi bil nakup prfekten.
Pr nas mamao 8 let star avto pa nima niti en praske, niti ene udolbince, vedno čiščen pa ne bo zaradi tega nič kaj več vreden, kot ostali avti, vreden ej morda več, ker ma samo 70tkm (1x na teden LJ + 1x teden k maš)
No, ti bom jaz povedal malce drugačno zgodbo.
Poglej, naprimer moj avto (vidiš ga v moji garaži) je več ali manj parkiran na javnih parkiriščih (živim v stolpnici, nimam svoje garaže, torej parkiram kjer pač najdem prostor). Pleh na avtu je malce obdelan zaradi brezobzirnih voznikov, ki pač iz svojih vozil izstopajo, kot da bi bili na parkiriščih sami. So pač malce udrta vrata, tu pa tam kakšna udrtinica od kaj pa jaz vem česa.... Ampak to sodi v moderno družbo. Če ti pričakuješ, da boš našel avto brez kakršnihkoli prask, poškodb itd na plehu, se motiš. Če boš našel tiptop ohranjen avto pri kakšnem dediju, je to lahko vsaj po tvoje bestbuy, zame ne več. Sem namreč pred leti od enega dedka kupil super duper ohranjenega Kangooja in je z avtom bilo v roku enega leta vseživo narobe. Namreč, prvo je šel akumulator (pri 3 leta starem avtu ampak ok, to pač gre če avto stoji cele tedne
). Skoraj mesec dni brez avta, nato sem ga pa le še zamenjal staro za novo. Od dedkov jaz avta ne bom več kupil (razen od mojga fotra). Folk enostavno ni prebral, da v servisni knjižici priše "servis na x km, oz. 1x letno". Ta 1x letno je večina folka spregledala in so servisirali na x kilometrov. To je bilo pa na dve-tri ? leta. Upam da zastopiš. Moj avto je redno servisiran (delam okoli 11tkm letno, servis na eno leto) in je avto, kar se tehnike tiče tiptop, kar se pleha tiče je pač malce slabše ohranjen, ni pa bojazni za kakršnokoli rjo ali pa kaj drugega. Ja, pa tudi odbijač ter havba sta malce poškodovana od zimskega "soljenja" cest (v narekovajih zato, ker več ali manj ponekod posipavajo pesek!).
To sem ti spisal le zato, da ne boš padel na kakšno "ugodno" varianto in potem še bolj jokal. Dobro ohranjen avto boš dobil le, če poznaš koga v kakšni avtohiši ali pa če ga boš kupil od kakega sorodnika. Sicer so možne tudi ostale opcije, vendar sam veš, na koga se lahko zaneseš.