Obup pri nakupu rabljenega vozila

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Če imaš visoke zahteve pa se skeširaj! Imaš 2500 ojrov in to kaj si gledal pač dobiš za tak denar. gledaš 10 let stare avte za tak denar in pričakuješ da nebo imel prask in da nebo obutan, v takem rangu s takimi zahtevami boš našel kvečjemu kakega AX-a, pa še to ga boš kako leto iskal. Tak ti povem, imam 11 let starega punteka, ima 3 vdrtine na boku, čohno sem ga v korito (10 cm praska ki bo popravljena), pikic po haubi kolikor hočeš, malo površinske rje na robu vrat, pa med tolk starimi avti redko najdem lepšega, 11 let je pač 11 let. ni bil v vitrini. Samo če pa pogledaš motor je pa suh kot poper, prede ko mucek. Za tak denar ti naj bo nekaj takega bolj važno+ da je podvozje v solidnem stanju..... na praske glej kot darilo
smile-1.gif

En Peugeot 106 se prodaj z manj kot 20.000 prevoženimi, cena okoli 4000 €, brava kak mesec nazaj z manj kot 50.000, cena 3500 itd. .... tako pač je, s tvojo revščino boš pač dobil revščino.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik trust pravi:
aplauz.gif

Bolje en zamujen odličen avto, kot pa kupljen slab, za moje pojme, če je avto obutan, opraskan, jim je bilo lastnikm mar za avto, samo, da so se usedli in vozil okol, čistoča in merkasnja pa nič in jest, da bi tak avto kupu
stupid-1.gif
, če je avto recimo brez odrgnin, znotraj lep-spucan, motor neopran in podvozje nepškodovano nimaš, kaj več iskat, bi bil nakup prfekten.
Pr nas mamao 8 let star avto pa nima niti en praske, niti ene udolbince, vedno čiščen pa ne bo zaradi tega nič kaj več vreden, kot ostali avti, vreden ej morda več, ker ma samo 70tkm (1x na teden LJ + 1x teden k maš)

No, ti bom jaz povedal malce drugačno zgodbo.

Poglej, naprimer moj avto (vidiš ga v moji garaži) je več ali manj parkiran na javnih parkiriščih (živim v stolpnici, nimam svoje garaže, torej parkiram kjer pač najdem prostor). Pleh na avtu je malce obdelan zaradi brezobzirnih voznikov, ki pač iz svojih vozil izstopajo, kot da bi bili na parkiriščih sami. So pač malce udrta vrata, tu pa tam kakšna udrtinica od kaj pa jaz vem česa.... Ampak to sodi v moderno družbo. Če ti pričakuješ, da boš našel avto brez kakršnihkoli prask, poškodb itd na plehu, se motiš. Če boš našel tiptop ohranjen avto pri kakšnem dediju, je to lahko vsaj po tvoje bestbuy, zame ne več. Sem namreč pred leti od enega dedka kupil super duper ohranjenega Kangooja in je z avtom bilo v roku enega leta vseživo narobe. Namreč, prvo je šel akumulator (pri 3 leta starem avtu ampak ok, to pač gre če avto stoji cele tedne
rolleyes-1.gif
). Skoraj mesec dni brez avta, nato sem ga pa le še zamenjal staro za novo. Od dedkov jaz avta ne bom več kupil (razen od mojga fotra). Folk enostavno ni prebral, da v servisni knjižici priše "servis na x km, oz. 1x letno". Ta 1x letno je večina folka spregledala in so servisirali na x kilometrov. To je bilo pa na dve-tri ? leta. Upam da zastopiš. Moj avto je redno servisiran (delam okoli 11tkm letno, servis na eno leto) in je avto, kar se tehnike tiče tiptop, kar se pleha tiče je pač malce slabše ohranjen, ni pa bojazni za kakršnokoli rjo ali pa kaj drugega. Ja, pa tudi odbijač ter havba sta malce poškodovana od zimskega "soljenja" cest (v narekovajih zato, ker več ali manj ponekod posipavajo pesek!).

To sem ti spisal le zato, da ne boš padel na kakšno "ugodno" varianto in potem še bolj jokal. Dobro ohranjen avto boš dobil le, če poznaš koga v kakšni avtohiši ali pa če ga boš kupil od kakega sorodnika. Sicer so možne tudi ostale opcije, vendar sam veš, na koga se lahko zaneseš.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
aplauz.gif

Bolje en zamujen odličen avto, kot pa kupljen slab, za moje pojme, če je avto obutan, opraskan, jim je bilo lastnikm mar za avto, samo, da so se usedli in vozil okol, čistoča in merkasnja pa nič in jest, da bi tak avto kupu
stupid-1.gif
, če je avto recimo brez odrgnin, znotraj lep-spucan, motor neopran in podvozje nepškodovano nimaš, kaj več iskat, bi bil nakup prfekten.
Pr nas mamao 8 let star avto pa nima niti en praske, niti ene udolbince, vedno čiščen pa ne bo zaradi tega nič kaj več vreden, kot ostali avti, vreden ej morda več, ker ma samo 70tkm (1x na teden LJ + 1x teden k maš)

No, ti bom jaz povedal malce drugačno zgodbo.

Poglej, naprimer moj avto (vidiš ga v moji garaži) je več ali manj parkiran na javnih parkiriščih (živim v stolpnici, nimam svoje garaže, torej parkiram kjer pač najdem prostor). Pleh na avtu je malce obdelan zaradi brezobzirnih voznikov, ki pač iz svojih vozil izstopajo, kot da bi bili na parkiriščih sami. So pač malce udrta vrata, tu pa tam kakšna udrtinica od kaj pa jaz vem česa.... Ampak to sodi v moderno družbo. Če ti pričakuješ, da boš našel avto brez kakršnihkoli prask, poškodb itd na plehu, se motiš. Če boš našel tiptop ohranjen avto pri kakšnem dediju, je to lahko vsaj po tvoje bestbuy, zame ne več. Sem namreč pred leti od enega dedka kupil super duper ohranjenega Kangooja in je z avtom bilo v roku enega leta vseživo narobe. Namreč, prvo je šel akumulator (pri 3 leta starem avtu ampak ok, to pač gre če avto stoji cele tedne
rolleyes-1.gif
). Skoraj mesec dni brez avta, nato sem ga pa le še zamenjal staro za novo. Od dedkov jaz avta ne bom več kupil (razen od mojga fotra). Folk enostavno ni prebral, da v servisni knjižici priše "servis na x km, oz. 1x letno". Ta 1x letno je večina folka spregledala in so servisirali na x kilometrov. To je bilo pa na dve-tri ? leta. Upam da zastopiš. Moj avto je redno servisiran (delam okoli 11tkm letno, servis na eno leto) in je avto, kar se tehnike tiče tiptop, kar se pleha tiče je pač malce slabše ohranjen, ni pa bojazni za kakršnokoli rjo ali pa kaj drugega. Ja, pa tudi odbijač ter havba sta malce poškodovana od zimskega "soljenja" cest (v narekovajih zato, ker več ali manj ponekod posipavajo pesek!).

To sem ti spisal le zato, da ne boš padel na kakšno "ugodno" varianto in potem še bolj jokal. Dobro ohranjen avto boš dobil le, če poznaš koga v kakšni avtohiši ali pa če ga boš kupil od kakega sorodnika. Sicer so možne tudi ostale opcije, vendar sam veš, na koga se lahko zaneseš.

Sej v končni fazi meni ni treba pisat vse živo, ker to dejansko vem. NIsem rekel, da me motijo tiste čisto majčene udolbince, tist, jih ima čisto vsak avto, jest govim o, kakšnih večjih udrtinah,
še dobro, da sem že krepko čez 5 let reg. na avtomobilizmu, le tam sem vse živo prebral.

Just JAMBRAM, ker pač neki moram pisat.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No sej. Če bi pa ti videl "udrtinice" na mojem avtu, bi se pa verjetno spraševal, od kdaj je toliko "slonov" za volanom.

Brez zamer
LP

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik trust pravi:Just JAMBRAM, ker pač neki moram pisat.

Ni nujno, da moraš.
wink-1.gif

Drugače, pa če misliš dobit kolikor dober avto za majhen denar, potem stran od avtohiš in ostalih posrednikov, ampak direkt h kupcu, pa iskat in iskat ter okoli hodit. Če pa misliš dober rabljen avto za male pare kupit z domačega naslanjača, ne da bi kaj dosti rit premikal, potem pa samo izvoli. Danes so dovoljene sanje, ...
grims-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Dva tedna za iskanje rabljenega avta pa res ni veliko.
wink-1.gif
Jaz sem za svojega trenutnega porabil 2 meseca.

2 tedna? če se jaz prav spomnim, išče avto že od nekje začetka lanskega leta.

Svojega sem kupil za dobrih 5 jurjev, pa vanj vložil še dobrega jurja. Pa kaj potem, dela pa kot nov, s 4x manjšim vloženim denarjem, kot če bi res bil nov. Iskal sem ga pa skoraj pol leta.

>>> Bolje en zamujen odličen avto, kot pa kupljen slab,
Je res, ampak odličnih rabljenih avtov je na voljo hudo malo.
smirk-1.gif

Odgovor je bil namenjen markomanu, ki se mu je 14 dni zdelo dovolj za nakup rabljenega avtomobila. Sicer pa sam uporabljam natanko tak način kot ti. Najprej trmasto iskanje, nato vložek v avto, da vse pošlihtaš, kar je potrebno. Avtomobile ponavadi menjam zaradi kakšnih konkretnih razlogov, ne zaradi tega, ker bi se jih naveličal.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pa saj si prebral, da ni samo 14 dni.
14 dni tu gor gnjavi, da ga ne dobi.
kupuje pa že ful cajta.
meni se zdi 14 dni preko dovolj. saj ga ne kupujem do konca življenja, še manj pa se bom z avtom oženil.
če se pokaže, da je kaj narobe, gre pač naprej.
avte vozim 14 let, do zdaj sem menjal petkrat (skoz sem imel svoj avto). a je to dosti? po mojem ne. tazdnjega sem kupil v tednu dni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Lahko ti hitro uspe, lahko se pa zelo dolgo trudiš, da dobiš, kar želiš. Če nabašeš na limono, imaš problem, ker ga nepopravljenega tudi ne moreš dat od hiše, ker lahko še ti najebeš. Če pa vnaprej poveš, kaj prodajaš, si pa hitro lahko na zgubi.

Meni osebno se zdi smiselno malo potruditi, pa imaš potem pač toliko več časa mir. Ker se meni z avti ne da zafrkavat inko ga nabavim, imam rad za par let mir.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, saj to je tudi filozofija.
ampak vedno ne gre.
naj si še tako previden, še vedno se lahko kje zafrkneš.
pol pa je pač že v štartu včasih škoda preveč časa žrtvovat.
samo trust je pač trust. ni zastonj pepček leta.
pa saj bo našel kaj, samo čas rabi. saj pravim, ko kaka baba
grin1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kaj res je tale ROVER l.97 po domače v pi*di, ker ga marsikdo kritizera in, da ga nebi nikol več mel. Men osebno je najlepši sam se bojim, da bom imel same probleme z njim.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če se že je kak hondaš našel, potem ja. Drugače pa NIKOLI ne dam avta čez 3k obratov, dokler se olje dobro ne segreje. Pa redno menjam olje na 10k km...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Te avtomobili imajo samo eno hibo, to je tesnilo na glavi motorja. Ko to zamenjaš z novejšo, izboljšano ni več problema s tem. Torej imaš avto, ki ti služi in to dobro. Problemov z elektroniko ni, niti rja jih ne razžira... to je to.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Kaj res je tale ROVER l.97 po domače v pi*di, ker ga marsikdo kritizera in, da ga nebi nikol več mel. Men osebno je najlepši sam se bojim, da bom imel same probleme z njim.

Kolega ima Roverja. Na standardne napake, kot so odpadanje kljuk in probleme z zavorami. Se pač moraš navaditi...
Drugače pa poglej Simonov podpis...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Vprašanje avtorja teme me spominja na Servantesa in boj z mlini na veter ..

Išče avto brez sledi uporabe, star naj bo 10 let in brez napak, redno servisiran in za malo malo denarja ..
aplauz.gif

Zdaj al se heca la pa živi v nekem drugem svetu
priden.gif
) .. Sledi uporabe SO(!) in star avto JIH IMA(!!) Če jih nima, je pobarvan, izpod rok kleparja, porihtan itd itd ..

Saj je prav, da išče avto dlje časa, ampak naj vsaj gleda realne možnosti in ne da čaka na nekaj, kar ne obstaja.

Malo para, malo muske .. vsaka extra skladba pa stane nekaj evrov
smirk-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Vprašanje avtorja teme me spominja na Servantesa in boj z mlini na veter ..

Išče avto brez sledi uporabe, star naj bo 10 let in brez napak, redno servisiran in za malo malo denarja ..
aplauz.gif

Zdaj al se heca la pa živi v nekem drugem svetu
priden.gif
) .. Sledi uporabe SO(!) in star avto JIH IMA(!!) Če jih nima, je pobarvan, izpod rok kleparja, porihtan itd itd ..

Saj je prav, da išče avto dlje časa, ampak naj vsaj gleda realne možnosti in ne da čaka na nekaj, kar ne obstaja.

Malo para, malo muske .. vsaka extra skladba pa stane nekaj evrov
smirk-1.gif

Pa kaj ti misliš, da bom kar kupil eno jajce zgonjeno in potem popravljal vsak mesec, hm raje potrpim pa se vozim v malo starejšem avto z Brezhibnim motorjem in plehom.
Priznam pretiraval sem glede prask, to me sicer ne moti, moti pa me, da je na istem mestu bilo štrihano in že rjavi, rjae mam praske, kot pa rjavenje.

Nazadnje urejeno: