Obnovljene gume

I

Izbrisan uporabnik #488

Gume in zavore na avtu so osnova za varnost.
Drugje šparaj, gume pa kupi nove, razlika v ceni je zanemarljiva sploh pri običajnih dimenzijah.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A se nisi umaknil iz debate?
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.743
113
ne, ker se rad kregam z deklicami v planicah

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Drugje šparaj, gume pa kupi nove, razlika v ceni je zanemarljiva sploh pri običajnih dimenzijah.

Se 100% strinjam. Če pa nekdo hoče na 10k in več € vreden avto dat gor kolesa od lojtrnika, jih zaradi mene tudi lahko.
Pa noge skozi poden namesto zavor me tudi ne motijo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.743
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Se 100% strinjam. Če pa nekdo hoče na 10k in več € vreden avto dat gor kolesa od lojtrnika, jih zaradi mene tudi lahko.
Pa noge skozi poden namesto zavor me tudi ne motijo...

napise pod, ali tla in ne "poden".. kaj si iz luknje prilezel?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pa da še podkrepim svoje besede: AMZS test - zimske 2006 (obnovljene: rigdon M+S 179 in respa oekon MS 790)

A to ni slab rezultat?
crazy1.gif

Jasno, ampak razne čungalunga gume so še slabše. Tako da če kupiš v bau-bau (obi, bauhaus, ...) ene obnovljene za 50% cene nove pnevmatike srednjega razreda so še vedno boljši nakup kot pa isto poceni ali celo dražje naknang! Get it?

Tudi sam nisem pristaš šparanja na gumah in vedno kupujem najboljše, ampak niso vsi taki in zato se lahko tudi svetuje kdaj izven meja (omejenosti) lastnega jaza! Sicer pa vidim, da je enim zelo težko to dojet in smetijo temo že od začetka!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Tisto zgoraj ni bilo namenjeno tebi, ampak nekomu, ki preživi tudi besede kot so: "gume", "bremze", "štoflc", "šparati" in še kaj bi se našlo.

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

napise pod, ali tla in ne "poden".. kaj si iz luknje prilezel?

V bistvu ne drži. Bolj primerna beseda bi bila "dno". "Pod" je običajno v stavbah. "Tla" so pa pod avtomobilom.
Pa pozabil si veliko začetnico, manjka ti beseda "se" in pa šumnik.
evil.gif

Tvoj stavek bi izpod tipkovnice pismenega torej zvenel nekako takole:
Napiše se "dno" in ne "poden"... Kaj si iz luknje prilezel?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nalita (obnovljena) pnevmatika za tovornjake in prikolice - ni težav. Kolesa so v paru in če ena pnevmatika odpove se me zgodi kaj dosti hudega.
Pri osebnem avtomobilu je drugače - ni dvojnih koles!

In tisti, ki pravite, da se obnovljena pnevmatika ne uniči - kaj se nič ne vozite po AC? Ne tako redko se da opaziti odluščeno zgornjo plast pnevmatike - gre za tovornjake.

Glede kakovosti - verjamem, da obnovljene pnevmatike niso slabe, ampak ker gre za spoj dveh materialov, obnovljena pnevmatika ne bo nikoli zdržala toliko kot nova, ki je narejena iz celega. Oziroma, če povem natančnejše - verjetnost, da odpove obnovljena pnevmatika je večja od verjetnosti, da odpove nova (oz. neobnovljena) pnevmatika.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pa da še podkrepim svoje besede: AMZS test - zimske 2006 (obnovljene: rigdon M+S 179 in respa oekon MS 790)

A to ni slab rezultat?
crazy1.gif
Total zanič rezultat... na tretjem mestu med trinajstimi pnevmatikami...
cheer.gif

Na alterju tudi če prvi ni vsaj za en krog pred drugim, je slabo prvi...
hysterical-1.gif

To NI test vseh pnevmatik (malo poglej znamke) ampak primerjava zmagovalke testa (prva pnevmatika) s nizkocenovnimi in nalitimi pnevmatikami.

http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=34&L2_ID=478

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Glede kakovosti - verjamem, da obnovljene pnevmatike niso slabe, ampak ker gre za spoj dveh materialov, obnovljena pnevmatika ne bo nikoli zdržala toliko kot nova, ki je narejena iz celega. Oziroma, če povem natančnejše - verjetnost, da odpove obnovljena pnevmatika je večja od verjetnosti, da odpove nova (oz. neobnovljena) pnevmatika.

Tudi nova guma je narejena iz enega gumijastega valja, na katerega se guma + profil lepita sloj za slojem ...
Guma "v celem" ne bi funkcionirala.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
čudn...na mojmu pežoju so od lani obnoblene gume gor (sestra take dala) pa ni še nič narobe...tud pr višjih hitrostih(v ovinkih!) se ni nič odlimal, po tem, ko ga na robnike tlačim so še vedno cele. tok o tem...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
se pravi da se da z njimi tudi čez ovinke vozit in na robnike? kaj drugače kje piše da se samo naravnost z njimi lahko vozi?
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Tudi nova guma je narejena iz enega gumijastega valja, na katerega se guma + profil lepita sloj za slojem ...
Guma "v celem" ne bi funkcionirala.
shocked-1.gif
Nisem vedel!

OK, upoštevajoč ta podatek, potem je pa lahko faktor samo morebitna prevelika starost osnovne pnevmatike in pravilnost postopka.

jello

Guru
22. sep 2008
10.166
3.882
113
Obnovljene pnevmatike se danes večinoma uporabljajo na prikolicah (novih). Jaz sem jih vozil dve leti na Renault 5 (12 let nazaj). Za 30k na leto pa nebi reskiral. Jaz bi rekel da to je za minimum, da policaji ne težijo, pa da voziš nek mali jajček (beri: voz tam za ene 2k).