Objava programa na android Marketu

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Pozdravljeni,

Torej, recimo, da imam jaz eno aplikacijo, ki bi jo želel objaviti na android marketu. Plača se 25$, za kar potrebuješ Google Checkout in potrebuješ kartico, to bi še šlo.

a) Želel bi jo objaviti zastonj: Nebi bilo problema, bi šlo.
b) Želel bi, da bi bila plačljiva: Kolikor razumem, se to ne da v Sloveniji. Je sploh kaka možnost, da se jo objavi plačljivo aplikacijo gor, iz Slovenije? In v takem primeru, da objaviš plačljivo aplikacijo, kako "pride denar do tebe"? Na Google Checkout?

Hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Mogoče je malo offtopic, ampak vseeno: si že razmišljal o objavi zastonjske aplikacije in uporabo oglaševanja znotraj aplikacije?
Če imaš malo več uporabnikov, lahko dobiš tudi par sto dolarjev na mesec.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@philips: Aha, to možnost bi znala biti zanimiva, vendar pa jaz tega ne znam narediti. Je mogoče kje kakšen vodiš ali kaj takega?

@maddog: Sepravi ena opcija je tujina, druge pa ni? Ali se mogoče ve, kdaj bo / če bo google dal možnost nalaganja plačljivih aplikacij tudi ostalim državam?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ne druge za objavo na Google Marketu ni. Lahko pa uporabis alternativne, kot Getjar, ampak seveda nebos dosegal taki userbase.

Ni znano, kdaj bo prislo, tak da lahko to leto, lahko naslednjo, lahko ne sploh :]

Ad-mob : http://code.google.com/mobile/ads/docs/android/fundamentals.html

Rabis pa kr dober zacetni PR za app, namensko spletno stran, itd., ce hoces da bo zadeva zanimiva in profesionalna (nevem ciljne skupine uporabnikov za tvojo idejo), najboljse da se zgledujes po uspesnih ad based appih, kako se reklamirajo.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Aha, škoda če se ne ve če bo/kdaj bo.... Upam na najboljše. pa da bo Slovenija zraven :p Sploh pa ne vem, zakaj tako omejujejo? Kot da smo si različni....

Hvala pa za link in opis, si bom podrobneje ogledal zadevo. Zanimivo pa je, da nisem vedel, da obstaja tudi taka alternativa kot je GetJar (tako velika), in po malo iskanja sem videl da jih je še več =)

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ja, jih je kr nekaj, je pa problem, ker niso znani. Amazon je pa spet US only.

Mogoce zna bit kaka davcna fora v nasem bananalandu, pa se amerom ne da ubadat prevec.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Glede na to, da ti od Appla enostavno pošljejo ček po pošti za zaslužek iz appstora (še ban accounta ne rabiš), tile pri googlu čisto preveč komplicirajo. Na Ziniu, recimo, imajo pa v EU odprto eno firmo, pa spet ni težav.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Meni apple lepo nakazuje na TRR
wink-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, Google res komplicira. Kaj pa možnost, da se vzame eno predplačniško številko v tujini in se prijaviš nanjo? Pomoje tudi ne?

Apple ja, saj bi ampak Objective-C pa (še) ne znam =)

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Pri Applu je tudi kr drazja developer registracija (100$) :]

Vezano je na naslov nosilca kreditne kartice, pomoje bi bilo najbolj ziher, da poznas kakega tujca (ki mu lahko zaupas).

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Škoda potem če je tako vezano. Nič, bo treba počakat da Google vstopi v Slovenijo, do takrat pa free aplikacije gor =)

Hvala za odgovore!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Če želiš kaj zaslužiti, potem jih opremi z oglasi. Zgoraj ti je nekdo že dal link do knjižnice, ki jo samo vključiš in z minimalnimi spremembami aplikacije zadeva deluje.

Zna pa se zgoditi, da bo podpora plačljivim aplikacijam kmalu prišla tudi k nam, glede na to da je Google pred časom odprl poslovalnico na Hrvaškem, ki bo pokrivala tudi Slovenijo in Srbijo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Reklame so pič*in dim, če nimaš aplikacije z res ogromno (ogroooomno) uporabniki. Jaz imam aplikacijo s cca. 10k unique uporabniki na mesec pa sem z reklamami (google admob) dobil cca. 15-20 USD na mesec.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Torej, sedaj imam pa še eno vprašanje. Sepravi v Android Market se ne morem prijaviti kot Developer, ker sem mlajši od 18 let (ok, saj bom čez par mesecev, ampak vseeno), ker nimam kartice, kaj je že Mastercard, Visa, in še tiste dve, ki jih ne poznam.

Torej tako ali tako ni možnosti ,da bi se gor prijavil kot razvijalec, ker nimam teh kartic in ne še 18 let?

Pa oprostite za mogoče "smešna" vprašanja.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ah, se mi je zdelo da še en čas ne bo nič. Bom pač moral počakati da bom starejši. Bo že bolje.:)mogoče pa do takrat pride ta opcija tudi v slovenijo.

Hvala pa za vse odgovore.
Lp Matej.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
čaki, pa saj je možno kupovati preko marketa že vsaj en mesec tudi pri nas, al se tu govori o čem drugem ?