Obisk CSD na domu

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.533
854
113
Vloga vrtca je varstvo in socializacija otrok. Predvsem slednje je v okviru družine (premajhna populacija) skoraj nemogoče, v okviru urbanega okolja pa težko (individualizacija).

Zagovorniki prednosti zaposlenih staršev vidite/jo v vrtcu pač samo baby-sitting funkcijo. Domnevam, da praviloma ni res, da nezaposleni cele dneve ležijo doma in vrtijo roštilj. Sploh pa je prav, da se otrokom iz družin, ki jim je življenje (še) manj naklonjeno, da priložnost, da živijo čimbolj neobremenjeni s prekletsvom, kateremu bo tako ali tako težko pobegniti.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.034
113
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Zagovorniki prednosti zaposlenih staršev vidite/jo v vrtcu pač samo baby-sitting funkcijo. Domnevam, da praviloma ni res, da nezaposleni cele dneve ležijo doma in vrtijo roštilj. Sploh pa je prav, da se otrokom iz družin, ki jim je življenje (še) manj naklonjeno, da priložnost, da živijo čimbolj neobremenjeni s prekletsvom, kateremu bo tako ali tako težko pobegniti.

Zakaj misliš , da bi zagovorniki prednosti nezaposlenih videli vrtec kako drugače kot b-s funkcijo?
Verjento nezaposleni res ne ležijo in vrtijo roštilj , pač pa marsikdo dela na črno...........................
.....in končni seštevek konec meseca je marsikje tam - tam ...... al delaš al pa ne,..........................

Ne posplošujem , ampak primeri ki se omenjajo, ko otroke v vrtec vozijo z napovprečnimi avti , vlečejo pa vse žive doklade pač niso redki.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:

Zakaj misliš , da bi zagovorniki prednosti nezaposlenih videli vrtec kako drugače kot b-s funkcijo?
Verjento nezaposleni res ne ležijo in vrtijo roštilj , pač pa marsikdo dela na črno...........................
.....in končni seštevek konec meseca je marsikje tam - tam ...... al delaš al pa ne,..........................

Ne posplošujem , ampak primeri ki se omenjajo, ko otroke v vrtec vozijo z napovprečnimi avti , vlečejo pa vse žive doklade pač niso redki.

Ne me j**** pa socjalci ja. Mamo take primere v vrtcu, žena brezposelna on kao socjalc, a kupil so ne tega mesec nazaj nepremičnino v Kranju, ki je ne bojo uporabljal za bivanje...

da otroka ne da na nobeno letovanje, če mu ne dajo 3/4 iz sklada zravn verjetno ne rabim govort....

j**** tako socjalno državo!

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Se strinjam. V vrtec lahko hodijo vsi. Ampak vsi za isto ceno. Tudi liter mleka ni zame 2EUR za tistega na podpori pa 20centov.

Kojikurac je sploh namen tega blesavega "sponzoriranja" lenuhov in mutibaričev? Če je cena taka in taka nej bo enaka za vse!

Naj mi nekdo razloži ta "manj delaš manj daš" fenomen.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.034
113
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Kojikurac je sploh namen tega blesavega "sponzoriranja" lenuhov in mutibaričev? Če je cena taka in taka nej bo enaka za vse!

Naj mi nekdo razloži ta "manj delaš manj daš" fenomen.

tako imenovana: socialna država ali med politiki še bolj cenjen izraz "skandinavski model socialne države"...........
lohk mi sicer kopiramo njihov sistem , če hočemo, samo zadeva pri nas ne špila ker pri njih so skandinavske navade , itd. ,.... pri nas pa balkanske(leva ruka desni đep)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mene tudi to pogreje
10.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Mene tudi to pogreje
10.gif

Najbolj smešno mi pa je, da ima večina teh t.i. socijalcev otroke oblečene in obute v znamke, otroci geox pa ciciban čevlje,...

še vzgojiteljice se spogledujejo
smile-1.gif
)

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
oprosti, ampak tvoja objava mi deluje kot predhodno cviljenje mačke, kateri bo nekdo stopil na rep...
verjemi, če ne obstaja sum tudi obiska ne bo... oziroma drugače, nedolžnim se obiska ni potrebno bati.

če pa grešite in potem posredno meni kot poštenjaku odžiraš preostale od države dane dobrine (šolstvo, zdravstvo,...) te pa naj le obiščejo in kaznujejo!!!

verjamem, da so vsem pijavkam kakršnikoli "lešinarji" povsem odveč...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Točno tako.

In zaradi tega, ker se večini (sistem je v osnovi tako nastavljen, da se najprej generira absurdno visoko ceno vrtca, potem se pa deli socialne odpustke), najboj pa socialcem sponzorira ceno vrtca, je cena vrtca prignana v absurdne višine gleda na našo kupno moč.

Za našo kupno moč in plače je razumna cena vrtca lahko v razponu nekje od 200-300€.

Vse ostalo sranje, kot je vezava odpustka glede na plačo in premoženje strašev je navadna kraja bolj sposobnim. In je dejansko dodatno obdavčenje bolj sposobnih.