Obisk CSD na domu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tis pravi:
off: hanzi... dobra ideja podpis, kjer pa me motijo predvsem napake:
1. vojak ne riskira življenja za 1.000€; če gre v tujino na misijo ima plačo veliko višjo. Pri nas je pa vsak delavec, ki ne dela glih v pisarni enako ogrožen kot vojaki (imam par kolegov)
2. Se strinjam. Veliko ljudi rešuje življenja tudi brezplačno a gasilci bi si zaslužili vsaj povprečno plačo.
3. Noben učitelj ni plačan samo 900€. Lani sem imel ponudbo za službo (učitelja), kjer bi v dveh letih prišel na cca 1.800. Butec sem zavrnil.
4. Zdravniki nimajo le 1.000€ plače
5. če pri vseh pišeš neto plače bi bilo pravilno, da jih tudi pri politikih.

Če bi imel notri prave cifre bi imel tvoj podpis pravo sporočilnost - tako je pa le zavajujoč zmazek
Mah enkrat sem ga CP od nekega kolega iz FB se mi zdi.
Sicer pa imaš večino prav, politiki najbrž naberejo toliko dodatkov da pridejo blizu 5 jurjem. Je pa res da je veliko nadomestil ki se ne vštevajo v netto plačo.
Ne da pa se mi odgovrajat od točke do točke.
8888: midva bova pa kdaj kako ob pivu rekla, ali pa po ZS če nama prvo ne uspe.
pozdrav.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Vidim, da vsi kar nekaj na pamet....

Če ne dokazuješ z dvema pričama, si avtomatsko v zunajzakonski skupnosti.

Če te dobijo, vračaš za anzaj in tudi priče so kazensko odgovorne.

Baje, kot bi rekel Hanzi, je samo še 30% samohranilk napram prejšnje leto.

Vem za primere, ko so samohranilke v narekovajih vzele otroka iz vrtca v strahu pred sankcijami.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Ko je že nekdo omenil Nemčijo. V takšnih primerih pogledajo tudi zobne ščetke, obutev, ki je pri hiši... pač vse znake, ki kažejo na večje število prebivalcev.

Imaš dokaze o čem govoriš. Jaz vem da se ti CSD skempira pred bajto/stanovanjem in si samo zapisuje prihod in odhod stanujočih. Ne grejo se kriminalpolicajev tako kot ti pišeš.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kako pa je s temi lešinarji?

Se je za vprašat kdo je v tej zgodi lešinar ...

Ma jebo te. Mati dobi otroških doklad 22eur. Si ji fouš....

če jih dobi upravičeno potem ji ni noben fouš verjento je tud teh 22€ premalo, ............če pa neupravičeno potem je tud to preveč.

Ok priznam... nisem opravičen in tudi razmišljama da bi odpovedala otroški dodatek. Ampak nekaj morate razumet. Sistem v naši državi je v totalnem koorcu. Zakaj? Vsi socialni problemi (čeprav si čohajo jajce doma na kavču), vsi cigani, vse samohranilke imajo prednost pri vpisu v vrtec. Tako da o normalnem vpisu lahko samo sanjaš. Če pa te že po 1-2 leti čakanja na listi vpišejo, pa plačamo ko žuti. Ravno zato ker zgoraj omenjena zalega izkorišča vse privilegije ki jim je dala država, in to totalno for free. Najbolj nafookamo pa potem mi ki pošteno gremo vsak dan ob 7:00 v službo.
Zdaj, kaj mi ostane. Da matera igra samohraniko ali da plačujem 300 eur vrteca, in še to čez 2 leti. A ja.... A veste koliko pride privat varstvo.... Ravno tako 300 eur!

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:... Zdaj, kaj mi ostane. Da matera igra samohraniko ali da plačujem 300 eur vrteca, in še to čez 2 leti. A ja.... A veste koliko pride privat varstvo.... Ravno tako 300 eur!
Daj ne jokaj!
Ne cvilimo vsi kako so vsega vsi drugi krivi. Eden je v vrtcu (dobil šele pri treh letih), plačujem 300€, eden ne dobi vrcta (ker imajo vsi drugi prednost), plačujem 350 privat. Pa kaj zdaj? Naj se ločim ali kaj?
Zato pa gre vse skupaj v 3 krasne peezde materne, ker samo jamrate kje bo kaka sociala padla. Na dohodkovni strani raje kaj naredi. Legalno.
Zraven pa plačujem še vrtec za TVOJEGA otroka, ker se tebi gre izigravat majmuna z samohranilstvom. Če si si našel babo in naredil otroka, bodi še toliko deca, pa se oženi (ali registriraj) in plačaj kar je za plačat.
Sem imel še nekaj napisanega, pa sem raje zbrisal...

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:... Zdaj, kaj mi ostane. Da matera igra samohraniko ali da plačujem 300 eur vrteca, in še to čez 2 leti. A ja.... A veste koliko pride privat varstvo.... Ravno tako 300 eur!
Daj ne jokaj!
Ne cvilimo vsi kako so vsega vsi drugi krivi. Eden je v vrtcu (dobil šele pri treh letih), plačujem 300€, eden ne dobi vrcta (ker imajo vsi drugi prednost), plačujem 350 privat. Pa kaj zdaj? Naj se ločim ali kaj?
Zato pa gre vse skupaj v 3 krasne peezde materne, ker samo jamrate kje bo kaka sociala padla. Na dohodkovni strani raje kaj naredi. Legalno.

Glej... plačuj, kaj te meni zdaj. ... In ne, ne jokam, ampak kolnem. Get it?

Predlagaj, kaj naj naredimo na dohodkovni strani? Naj ledvico prodam? Aja... spet boš rekel da jokcam, a ne?

Glej, imam službo in živim pošteno (ajde če pozabimo teh 22 eur). Če bi dobil boljšo službo bi jo sprejel z odptimi rokami. A glej ga zlomka... v državi imamo rekordno brezposelnost.... Uh spet jokcam, a ne?

Pa še to... mojemu otroku plačaš teoretično tretjino. Pa ne pozabi, da mojemo sosedu tri bajte naprej, ki je cigan z velikim C in froca pelje v vrtec z BMW 5, ja njemu pa plačuješ čisto celega froca. Ti je zdaj lažje?

Nazadnje urejeno:

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:Pa še to... mojemu otroku plačaš teoretično tretjino. Pa ne pozabi, da mojemo sosedu tri bajte naprej, ki je cigan z velikim C in froca pelje v vrtec z BMW 5, ja njemu pa plačuješ čisto celega froca. Ti je zdaj lažje?
Nič mi ni lažje, zame sta oba enaka - izigravata sistem, jaz pa plačujem.
Sekirat bi se moral ti, ker se poslužuješ enakih metod kot cigo z velikim C. Ampak očitno manj uspešno od cigota, ker on se vozi z bimerjem petko, pa cel vrtec mu plačam, tebi pa samo tretjino.
Bottomline - oba sta zajedalca poštenih plačnikov.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Tebe si predstavljam ko te ustavi policaj nekako tako da najprej gresta skoz če je policaj pravilno oblečen, če ima kapo na glavi, če se je s pravilno gesto identificiral,....(skratka če res ima pravico tebe vprašat kdo si in kaj delaš),.....potem ko te obravnava mu pa cel čas težiš kaj se spravlja nate če pa obstajajo še večje barabe od tebe.

Tistim 22 EUR s katerimi opletaš dodaj še tistih mesečnih par 100 eur kolikor bi moral plačat če nebi glumil gljivo. Sicer maš pa dobro logiko. A se gremo vsi takole: Ker nimam 600 eur za plačilo dveh vrtcev, se grem ločit da bom isti kot cigo s konca ulice, ki ima tri otroke zastonj v vrtcu. Ja, nateg države je vrlina, to da vas je veliko pa je opravičilo. Smajli, ki bruha.

Mimogrede: brez glume sem dobil vrtec, če ukinejo zastonjsko varianto za drugega bom plačal polno ceno (85%) x 2. Če bi bil vljuden bi ti rekel hvala.

Ne pozabi klicat na Svet na kanalu A, ko ti bodo revežu prišli preštet LCD-je.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
To se strinjam, prednost pri vrtcu bi morali imeti otroci staršev ki so zaposleni in dejansko plačujejo vrtec, brezposelni so itak vedno doma in nimajo problemov z varstvom. Ampak, ker smo v sloveniji, so ravno brezposelni tisti, ki otroka pripeljejo v vrtec že ob 7h zjutraj, ga pridejo iskat ob 15h, pripeljejo bolne otroke v vrtec da se potem po možnosti še kdo naleze in podobno. Ne vsi, jih pa ni malo. Vem, ker je v našem vrtcu končno določenim staršem prekipelo so imeli zdaj inšpekcije in ostalo sranje. Kolega je moral otroka voziti v 20km oddaljen vrtec in 300 eur plačevati, ker je bil naš polno zaseden, ampak vsaj 20% teh otrok ima brezposelne starše. Zanimivo ne ?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Evo in ko bo to porihtano bom tudi jaz "papež" kot me vsi ostali tukaj koorcate.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Brezposelni jih ponavadi pripeljejo ob 8ih ravno na zajtrk, ker tako vsaj še malo poležijo...
wink-1.gif

Iskat jih grejo pa med zadnjimi, ker itak imajo popoldan pa še ful obveznosti.

Vsaj tako jaz opažam v našem vrtcu (pa osebno poznam tudi ene 2 primera)
rolleyes-1.gif

Zanimivo, mi je ena mamica še jamrala da so imeli eno leto pa ful za plačevat... skoraj 80 evrov, ker so nekaj preveč prikazali dobička
10.gif

No, ko je izvedela da jaz plačuje nekaj čez 250 je bla pa tiho in
redface-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

Evo in ko bo to porihtano bom tudi jaz "papež" kot me vsi ostali tukaj koorcate.

Ja, potem si še vedno isti kot oni "cigo" z velikim C, le da on že ful časa čaka nate...

Prekršek nekoga drugega V NIČEMER ne dovoljuje, da tudi ti narediš ta isti prekršek. Prav tako je popolnoma vseeno, če si za ta prekršek samo ti (ali "samo ti") kaznovan, prekršek je prekršek!

Prevzemi odgovornost za svoje življenje, prevzemi odgovornost za svoje prekrške! Potem pa boš lahko mirno tudi od drugih zahteval, da prevzamejo odgovornost za njihovega.

Zaenkrat si pa ISTI!!!!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Od kot vam ideja da imajo brezposelni prednost? Ko sem jaz nasega decembra dal na listo, ki ni bila kratka, je januarja bil sprejet, ker sva oba zaposlena. Dvomim da sem prisel v enem mesecu na vrsto po celi listi

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
To je pred leti hotel uveljaviti v občini Lenart takratni župan in sedanji poslanec Vogrin..... so ga skoraj linčali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Ne. Ko bodo te stvari porihtane bos kazensko ovaden zaradi goljufije. In se bosta s sosedom lahko skupaj posvetovala kako se zagovarjat na sodiscu. Domkler se to ne bo zgodilo ne moremo govorit da so stvari porihtane.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Najebali bodo itaq spet mali prekrškarji.

Kak minister, čigar otroci so bili socialni problem, čeprav je bil privatnik, verjem da ne...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Sklepam da si dojel moj point. Porihtano bo, ko bo nas balkansko misleci folk dojel, da ko nateguje drzavo nateguje sodrzavljane ki placujejo davke. Nasa drzava je kot monthy python - nekdo goljufa, dest njegovih sosedov pa z obcudovanjem opravlja v gostilni kako se je franca znasel - placujejo pa oni s svojimi dajatvami. Butale pac.

In ko bo porihtano morjo nafu.kat vsi. Drgac ne bo porihtano.