Obdavčitev plače

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.257
3.703
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
seveda...zdravstvo in sociala in porodniške so naredile milijardno luknjo....subvencije gospodarstvu brez učinka, posojila na lepe oči, pollegalni prevzemi firm,nezavarovani krediti, nesposobni poslovni subjekti, korupcija pri javnih naročilih...je pa blagodejno vplivala

Zdravstvo in sociala, JS, itd.. niso naredili 5 mrd€ luknje v bankah.
Naredijo pa zadnjih 5 let vsako leto 1-2 mrd€ luknjo v javnem dolgu - toliko namreč letno več porabimo, kot ustvarimo.
In denar za to pride od kod??
Ja izkoriščevalski, neoliberalni, grdi kapitalisti nam ga seveda z veseljem posodijo po kakšnih 5% ali več.
Politika zadnjih 5 let zasužnjuje naslednje generacije za 50 let!!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
V službi delam 8 ur. Od tega 4 ure za državo (če predpostavimo, da nam država pobere 50%) in potem plačam od tistih 4ur, ki mi ostanejo še 22% zopet državi, torej mi ostane 3.12 ure samo zame (hrane, kjer je obdavčitev nižja, nisem upošteval), pa dejmo rečt, da delam 3,5 ure zame, torej od 7 do 10.30 delam zase, ostali čas do 15 za državo, ki razsipava z denarjem in NE zna delat z njim, saj ga je prelahko dobila!

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Drugače pa: "Ja!", država pobere okoli 65%, 35% pa dobi delavec v žep. Odvisno od ... marsičesa, z luknjami v zakonu vred, v osnovi je pa tako.
Ne pozabimo da od teh 35% ki nam jih lopovska drzava pusti nam jih 22% pobere se ob vsakem nakupu.....
Torej koliko mi ostane od zasluzenega ?
Je se kje kaksna vukojebina bolj nasilna do svojega naroda ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mi smo bili 90. leta "Razviti svet". Tehnološko in socialno.

Nazadnje uredil moderator:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
To smo že x-krat obdelali. Denar gre za enoletno porodniško, za brezplačno šolstvo do konca fakultete, za subvencionirano prehrano, za zdravstvo, za tvojo varnost (policija, vojska), za pokojnino, ...
hysterical-1.gif

Pokojnino? Če že nisi v penziji ali zelo blizu je ne boš videl.
Brezplačno šolstvo? Si malo pogledal stroške gradiv, vrtca, doma, itd.?
Zdravstvo? Še nisi bil v situaciji pregled je lahko čez 180 dni ali pa plačajte in bo jutri? In to pri smrtno nevarni bolezni, kjer vsak dan šteje.
Varnost
hysterical-1.gif
? Imel ene tri srečanja s policijo v vlogi oškodovanca. Koliko misliš, da jih je rešenih? Jup, 0. Da ne govorim o tem, ko se je policist spravljal pogovarjat z osumljencem več kot tri mesece. Baaah.
Na severu tudi vzame država tak procent, ampak tam je folk ponosen, da plačuje državi, ker za to dejansko dobijo kvalitetne storitve, ki si jih zgoraj omenil. Pri nas si pa samo posvečeni polnijo žepe.
Glej, denar iz tvojega dela se namenja (tudi) za zgornje stvari. Ali se tam učinkovito porabi, pa je druga zgodba.

Proračun za 2014 je javno objavljen in lahko še bolj natančno pogledaš, za kaj vse država porabi (delno tudi tvoj) denar.

Glede zadolževanja pa so načrti tudi znani:

Obseg zadolževanja, potrebnega za financiranje proračuna RS za leto 2014, je določen skladno proračunu RS za leto 2014 in ob upoštevanju predfinanciranja, izvršenega v letu 2013, znaša 3.531.715.177,07 EUR. V skladu z 81. členom ZJF je poleg financiranja izvrševanja proračuna RS za leto 2014 dovoljeno tudi predčasno financiranje dela potreb prihodnjega dveletnega obdobja. Največji obseg zadolževanja, ki ga zakon dovoljuje za ta namen v letu 2014, je vsota odplačil glavnic v letih 2015 in 2016, skupno do 4.211.814.541,48 EUR. Skupni maksimalni dovoljeni obseg zadolževanja v letu 2014, t.j. vsota potrebnega financiranja proračuna 2014 in celotnega, najvišjega obsega predfinanciranja odplačil glavnic dolga državnega proračuna v letih 2015 in 2016, tako znaša največ do 7.743.529.718,55 EUR.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Mi smo bili 90. leta "Razviti svet". Tehnološko in socialno.

hysterical-1.gif
kako se lahko sam sebi lažeš? Tudi do sredine 80 nismo bili delavni, propadati je začelo lepo v 60 ko nismo dobili več keša, po gnilobi pa je šlo samo še malo hitreje!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Naj naredijo sistem, da mora delavec dobiti na račun bruto plačo, potem pa dobi mesečno položnico z DURS za plačilo davkov in prispevkov. Kateri politik si to upa
sprasujem se.gif
. Odpadejo problemi z neplačevanjem prispevkov s strani delodajalca, pojavi pa se nov, veliko bolj resen problem. Ljudje bi se začeli zavedati, koliko jih stane država.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Problemi z neplačevanjem prispevkov s strani delodajalca so čisto kriminalno dejanje, ki ga država očitno podpira.
Nihče pa ne ve, kdaj se je to začelo... in kdo je to omogočil.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Se mi zdi, da samo par kontainerjev kalašnikov, pa bi bilo tukaj kot v podsaharski afriki...
aplauz.gif
... mogoče ne danes, čez 2-3 leta pa ziher.
ak47_03.jpg

Nisem prepričan. Na včerajšnjih protestih v Ljubljani je bilo 50, mogoče 60 ljudi....

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
se najprej letiš sosede pospravit... že videno v ww2 in v bosni :p

Nazadnje urejeno:

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.257
3.703
113
Kaj je potem šele tisto, ko so delavcem trgali obroke kreditov, katerih potem niso posredovali naprej na banke
bonk.gif
.
To je povsem enako, kot bi ti ukradli denar direktno iz žepa!!!
stupid-1.gif

OK, Hilda za te svoje rabote sedi. Samo pri tem njenem "primeru" je ena stvar, ki me ZELO moti... ...nikjer namreč nisem zasledil, koliko bo morala Hildica plačati, oz. povrnti oškodovanim nastalo škodo??? No premoženja ima kar nekaj in to nebi smela biti težava.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Kaj je potem šele tisto, ko so delavcem trgali obroke kreditov, katerih potem niso posredovali naprej na banke
bonk.gif
.
To je povsem enako, kot bi ti ukradli denar direktno iz žepa!!!
stupid-1.gif

OK, Hilda za te svoje rabote sedi. Samo pri tem njenem "primeru" je ena stvar, ki me ZELO moti... ...nikjer namreč nisem zasledil, koliko bo morala Hildica plačati, oz. povrnti oškodovanim nastalo škodo??? No premoženja ima kar nekaj in to nebi smela biti težava.
Glej, ta denar se nahaja tudi v neprodanih stanovanjih v Celovških dvorih, ki so bili z davkoplačevalskim denarjem in mednarodnimi krediti predani v upravljanje DUTB.

Šlo je samo za postavke na papirju, neplačani prispevki niso bili nakazani drugam, ker tega denarja zaradi sesutja nepremičninskega trga ni bilo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Problemi z neplačevanjem prispevkov s strani delodajalca so čisto kriminalno dejanje, ki ga država očitno podpira.
Nihče pa ne ve, kdaj se je to začelo... in kdo je to omogočil.
Primer, ko je nevemkdo, tožil delodajalca zaradi neplačanih prispevkov se je končal s sodbo, da škoda še ni storjena in zato ni dokazljiva.
Dokazal bo škodo lahko šele ko bo čas za penzijo in takrat se bo dala izračunat
Ljubim našo oblast in mame in vso žensko žlahto našega cveta naroda

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Drugače pa: "Ja!", država pobere okoli 65%, 35% pa dobi delavec v žep. Odvisno od ... marsičesa, z luknjami v zakonu vred, v osnovi je pa tako.
Ne pozabimo da od teh 35% ki nam jih lopovska drzava pusti nam jih 22% pobere se ob vsakem nakupu.....
Torej koliko mi ostane od zasluzenega ?
Je se kje kaksna vukojebina bolj nasilna do svojega naroda ?

In zakaj je potem siva in črna ekonomija. Halooo, ja, BUHVEJ zakaj
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Šlo je samo za postavke na papirju, neplačani prispevki niso bili nakazani drugam, ker tega denarja zaradi sesutja nepremičninskega trga ni bilo.
Denar ne more izpuhtet, še manj moje vloženo delo.
Mogoče lahko izpuhti tvoje, bolj virtualno delo za računalnikom, al kak bi reku, moje, čist natur, oprijemljivo delo pa ne more, lahko se ga samo ukrade.
sej ne de omalovažujem tvoje delo in pravim da je preplačano in si parazit
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sem načelno proti socijalnim transferjem in socijalistični delitvi sadov dela
naj živi libertatizem