Obd2 kabel + software

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Navodila so sicer šla v kanto, vendar sem prepričan, da je bila ena od omenjenih številk. Tudi tvojo varianto bom probal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Isto tudi meni ne dela na Tab 2. Enkrat je celo zagrabil in delal, vendar ob ponovni vključitvi ne dela več.
Očitno je problem na BT na Tab-u 2.
Ta vmesnik mi sicer brezhibno dela s Symbianom in ob povezavi na prenosnik.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Eno vprašanje oziroma težavo bi imel.

Imam Windows 7, 64bit.

Kolega mi je posodil svoj kabel, na kateremu piše samo: OBD 2.

Dal mi je CD, na kateremu so driverji, katere pa ne morem uporabit.

Na CD imam Release4091s.exe in Release4091us.exe. Katerega koli zaženem, se nič ne zgodi
smile-1.gif
(v program files se mi samo vag-com datoteka ustvari in v njen so razne datoteke).

Potem imam poleg teh dveh .exe datotek še mapico Drive, v kateri bi se naj nahajali driverji za tale njegov kabel.

Ko priklopil ta njegov kabel v USB, slišim zvok in spodaj se mi pojavi obvestilo, da gonilnikov ni mogoče najti/namestiti.

Grem v nadzorno ploščo, upravitelj naprav in najdem to zunanjo napravo, ki je priklopljena na USB in katera nima driverjev. Kliknem na to in izberem - namesti driver in izberem ročno. Nato izberem to mapico Drive (vključno z podmapami) in pritisnem na ok. Zgodi se edino to, da mi napiše, da gonilnikov ni bilo mogoče najti. Torej predvidevam, da v mapi Drive ni gonilnikov za moj sistem?

Naslednja zadeva, ki sem jo poskusil je ta, da sem se povezal na internet in izbral samodejno iskanje driverjev in windows je uspešno namestil gonilnik. Sedaj naprava deluje pravilno in v upravitelju naprav imam Vrata (COM in LPT) in v njemu USB SERIAL PORT (COM3).

Kabel priključim na avto, lučka na kablu gori z modro barvo, avto prižgem in na pc zaženem VCDS Release 11.11 program. Grem v Options in izberem COM 3 ter pritisnem na TEST.

Kar dobim je to: Port status OK, Interface NOT FOUND.

V upravitelju naprav sem poskusil že zamenjati COM port in sicer COM1, COM2, COM3, COM3 in vedno pri testu javi isto napako.

Se morda komu kaj svita, zakaj mi javi to napako za interface?

Je kriv kabel, windows 64bit ali driver?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Citat:
niti ne.

fiat ecuscan preko obd gledaš vse računalnike.
airbage, števec, body, klimo, abs-esp, xenon, parking senzorji.....

Eno vprašanje a to dela preko USB ODBII kabla? Mam Doblota, pa kolega ima Fiat Idea

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Živjo, za doblota mam program FiatEcuScan, pa ODB II kabel. Ko priklopim, pravi da rabim ELM? Se z ODB II neda diagnostiko opravt.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam sem imel VAG COM kabel, pa sem pahko z FiatEcuScanom pregledoval vso elektroniko v motorju in elektronske senzorje, razen Airbagov in ABS modula.

Bi pa še vprašal; kateri program uporabljate za BMWja 3jko, letnik 08, za PCja?
tnx!

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
katere interface si pa izbral?
Men da test komunikacije samo skozi K-Line / VAGCOM??
1683687-22-1-201314-17-39.png

Priponke

• 1683687-22-1-201314-17-39.png
    1683687-22-1-201314-17-39.png
    32,1 KB · Ogledi: 317

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne bom trdil 100%, ker je od tega že kar nekaj časa...vem pa da je bil VAGCom kabel, tko da....
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Živjo, za doblota mam program FiatEcuScan, pa ODB II kabel. Ko priklopim, pravi da rabim ELM? Se z ODB II neda diagnostiko opravt.

OBD-II kabel ne obstaja. Obstaja samo OBD-II vtičnica/vtikač in pa protokol OBD-II, ki uporablja več signalnih protokolov.

Ti imaš običajen K-line interface, če ti zahteva ELM327, pomeni, da potrebuješ interface s CAN protokolom.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Še jaz imam par vprašanj:

OBD / OBD II programi za Win so torej tu:
http://scantool.imechatronics.com/downloads.htm

Kateri je po vašem mnenju najboljši, obstaja tudi kaj na pašnikih (potrebujem za Renault, Hondo, BMW)?
Ne bom pa delal nič resnega, torej bolj kot ne za igranje in pregledovanje parametrov.

Ali se bluetooth OBD II vmesnik izklopi, če se ugasne avto?

Je kdo sprobal wireless OBD vmesnik? Razmišljam, če bi se malo igral s tablico, ampak ima samo WLAN, zato bi namesto BT vmesnika kupil WLAN vmesnik.

Je možno snemanje in zapisovanje hitrosti ter še kakšnega drugega parametra samo z mobilnikom, ali obstaja še kakšna druga možnost? Razmišljam predvsem v tej smeri, da je kamera ločena od zaslona za pregledovanje posnetkov.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Ali se bluetooth OBD II vmesnik izklopi, če se ugasne avto?

Je kdo sprobal wireless OBD vmesnik? Razmišljam, če bi se malo igral s tablico, ampak ima samo WLAN, zato bi namesto BT vmesnika kupil WLAN vmesnik.

Pri meni se ne ugasne in je ves čas aktiven in se da povezat na njega tudi ko je avto ugasjen. Za povrh ves čas sveti sveti še rdeča lučka. Verjetno nima smisla puščat reč stalno priklopljeno, ker najbrž skuri kar nekaj štroma?

Imam pa bt varianto in dela b.p, na telefonu in tablici.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Obnese se tko kot vsak čunga lunga bluetooth obd adapter; lahko da bo delal normalno, lahko da bo izgubljal signal, lahko pa da sploh ne bo delal.
Imam podobnega, brez on/off gumba. Imam ga pa vklopljenega non stop že več kot eno leto...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Verjetno nima smisla puščat reč stalno priklopljeno, ker najbrž skuri kar nekaj štroma?

Jaz ga imam v Amperi stalno priklopljenega. Imel pa sem ga tudi v Xsari Picasso in Cliu, pa se mi ni nikoli ni zgodilo, da bi mi izpraznilo 12V akumulator.

Nazadnje urejeno:

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Imam ELM327 BT interface.
Z Android telefonom ga lepo uparim, ko pa zaženem Torque mi javlja, da ni priključene BT naprave.

Mogoče kdo ve, ali je potrebno še kaj posebej nastaviti?

Hvala.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Če pa še to nebo delalo, pa je modul zanič. Se kar redno to ddogaja, da dobiš nedelujočega...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jaz sem svoj OBD bluetooth adapter pozabil priklopljen 14 dni na parkingu na letališču, sem že kar malo švical na dopustu
smile-1.gif
Ampak vseeno ni spraznilo mini 4 leta stare 12 V baterije v Priusu.

Kupil sem pa nekaj preko Amazona za 20 € in se imenuje "Uniqstore Sa ELM327 ELM 327 Bluetooth OBD2 CAN Interface V1.4 ..." zdaj zgleda ni več točno tega v ponudbi. Lučka pa sveti ves čas tudi ko je avto izklopljen.