Eno vprašanje oziroma težavo bi imel.
Imam Windows 7, 64bit.
Kolega mi je posodil svoj kabel, na kateremu piše samo: OBD 2.
Dal mi je CD, na kateremu so driverji, katere pa ne morem uporabit.
Na CD imam Release4091s.exe in Release4091us.exe. Katerega koli zaženem, se nič ne zgodi
(v program files se mi samo vag-com datoteka ustvari in v njen so razne datoteke).
Potem imam poleg teh dveh .exe datotek še mapico Drive, v kateri bi se naj nahajali driverji za tale njegov kabel.
Ko priklopil ta njegov kabel v USB, slišim zvok in spodaj se mi pojavi obvestilo, da gonilnikov ni mogoče najti/namestiti.
Grem v nadzorno ploščo, upravitelj naprav in najdem to zunanjo napravo, ki je priklopljena na USB in katera nima driverjev. Kliknem na to in izberem - namesti driver in izberem ročno. Nato izberem to mapico Drive (vključno z podmapami) in pritisnem na ok. Zgodi se edino to, da mi napiše, da gonilnikov ni bilo mogoče najti. Torej predvidevam, da v mapi Drive ni gonilnikov za moj sistem?
Naslednja zadeva, ki sem jo poskusil je ta, da sem se povezal na internet in izbral samodejno iskanje driverjev in windows je uspešno namestil gonilnik. Sedaj naprava deluje pravilno in v upravitelju naprav imam Vrata (COM in LPT) in v njemu USB SERIAL PORT (COM3).
Kabel priključim na avto, lučka na kablu gori z modro barvo, avto prižgem in na pc zaženem VCDS Release 11.11 program. Grem v Options in izberem COM 3 ter pritisnem na TEST.
Kar dobim je to: Port status OK, Interface NOT FOUND.
V upravitelju naprav sem poskusil že zamenjati COM port in sicer COM1, COM2, COM3, COM3 in vedno pri testu javi isto napako.
Se morda komu kaj svita, zakaj mi javi to napako za interface?
Je kriv kabel, windows 64bit ali driver?