Obd2 kabel + software

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
728
75
28
hej,
nej mi prosim lepo nekdo samo potrdi oz ovrže, je sploh kaka razlika med vsemi temi 327 v 1,5.....
zakaj ker pri enih ni recimo napisano audi vw / ali moram iskat prav takega ki ima to v opisu ali je vse isto...kot ta recimo iz posta zgoraj..ki nima napisan audi/vw - dela ravno tako na vagovih avtih??

thx

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
hej,
nej mi prosim lepo nekdo samo potrdi oz ovrže, je sploh kaka razlika med vsemi temi 327 v 1,5.....
zakaj ker pri enih ni recimo napisano audi vw / ali moram iskat prav takega ki ima to v opisu ali je vse isto...kot ta recimo iz posta zgoraj..ki nima napisan audi/vw - dela ravno tako??

thx

To so samo ugibanja glede naslovov oglasov, ker prodajalci so tudi samo "navadni" ljudje, večinoma.Pa napiše vag grupa, vbistvu pa podpira še ostale znamke itd... Potrebno si je pogledat za omenjen produkt prav na proizvajalčevi strani kako in kaj.

Ne vem zakaj bi iskal, če pa sem ti prilepil svež skener za praktično vse znamke avtov za praktično najnižjo ceno in super dostavnim časom iz Kitajske. Nepremagljivo
smile-1.gif

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
KSZ

A za xsaro letnik 99 (MK1, 1.4 bencinar) že obstaja kakšna poceni (ala OBD2 kabel) varianta, da bi bral/brisal napake? Pred leti sem se zanimal, pa so mi takrat rekli, da edino lexia dela na teh avtomobilih. Novejše xsare (MK2) so pa druga pesem. Lahko kdo prosim iz prve roke potrdi ali pa svetuje, če lahko s kakšno poceni varianto počnem te stvari.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Če swi kje iz okolice MB, se lahko komot kje dobimo, pa preverimo
wink-1.gif
Sicer pa google: xsara mk1 obd2 scanner bluetooth

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Jah, zadnje čase sem bolj malo blizu MB... Vseeno najlepša hvala.
Kitajci na ebayu obljubljajo marsikaj, ampak bi moral res konkretno preizkusiti.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Torej še nikoli nisi priklapljal xsare na kabl?

Na enem nemškem forumu sem zaj našel, da imaš zagotovo obd1.

http://www.xsara-community.com/forum/index.php?page=Thread&threadID=2920

"Die Grauzone der OBD-2 kompatibelen Fahrzeuge umfaßt [...] auf dem europäischen Markt Fahrzeuge mit Otto-Motor der Baujahre 1998 und 1999, [...]. Baujahre davor haben in der Regel OBD-1 und Baujahre danach haben OBD-2. Bei Benzinern ist ein Anhaltspunkt das Vorhandensein von 2 Lambdasonden, eine vor und eine nach dem Kat. Außerdem ist dann im Fahrzeugschein Euro 3 oder Euro 4 (D4) eingetragen und die Schlüsselnummer zu 1) endet mit dem Zifferpaar 44, 45, 46, 53, 54, 55, 62, 63 oder 64."

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tale obd2 kabel ti jaz prodam za 5 eur
wink-1.gif

1647354-Untitled.png

Priponke

• 1647354-Untitled.png
    1647354-Untitled.png
    158,1 KB · Ogledi: 219

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
A ta software, ki se ga dobi poleg obd2 bluetooth, je tudi za obd2 usb razlicico? Sem ti poslal ZS.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Če si kje iz bližine Domžal, ti lahko tudi jaz priklopim moj OBD2 modul, pa da pogledamo.
Doma imam Xsaro Picasso, 3 leta staro in vem da dela. Sodelavcu, ki ima pa navadno Xsaro, bi rekel kar staro, sem uspešno pobrisal 2 napaki, ki jih je imel v avto računalniku in to preko Torque Android aplikacije.

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
hej,
zakaj ker pri enih ni recimo napisano audi vw / ali moram iskat prav takega ki ima to v opisu ali je vse isto...kot ta recimo iz posta zgoraj..ki nima napisan audi/vw - dela ravno tako na vagovih avtih??

thx

Če imaš VAG vozilo, niti ne razmišljaj o praktično neuporabnem ELM vmesniku. Nabavi VCDS/VAG-COM - zadeva je tudi v praksi uporabna.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Še vedno se lahko oglasiš, če boš kdaj v bližini, pa preveriva.

Do sedaj moj modul ni dobil nobenega podatka le pri Citroenu C-Zero, ampak to je drugače Mitsubishijev iMiev električni avto.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Prednosti? Cena?

Jaz imam original (400€), se pa dobi ponaredke za okoli 50€ ali še manj ... ne vem točno, preveri eBay in podobne strani. Katero vozilo imaš?

Prednosti pred ELM? Z ELMom lahko (precej omejeno) dostopaš do računalnika motorne elektronike, medtem ko lahko z ustreznim VCDS (ex VAG-COM) vmesnikom dostopaš do vseh vgrajenih računalnikov v VAG vozilih (in izvajaš razne konfiguracije, adaptacije ... o katerih lahko pri ELMu samo sanjaš). ELM je uporaben samo v navezi s programsko opremo MultiEcuScan (ex FiatEcuScan) za vozila Alfa Romeo, Fiat in Lancia (pa še kak Suzuki na skupni platformi se najde).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Vse lepo in prav, ampak kaj bi naj povprečni voznik in lastnik avta spreminjal na motorni elektroniki? Za tebe verjamem, da ti zna prav prit, ko si v tem fohu, ostali pa nimamo pojma o tem.Da ne govorim o ceni, razen če potem služiš na tem.Vozim pa audi a4, l.2000.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ne vem, recimo lahko skalibriraš dušilno loputo (v kolikor gre za bencinski motor). Za A4 letnik 2000 pa sploh - kabel dobiš za 15 € ali manj, dostopaš lahko do vseh modulov (tvoje vozilo nima diagnostike preko vodila CAN).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Možno da mam kkl kabel, ker sem takrat menda gledal za tem.V winsih ne vidim nekih oznak kabla, tak da ne morem rečt zagotovo.Sem pa že z vag-comom (licenčnim) bral in brisal prek mojega kabla.Tudi ključ bi si lahko preprogramiral, da bi mi odpiral/zapiral okna na daljavo.