Obd2 kabel + software

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Torej? Zakaj bi rabil ELM?

Da mam lahko podatke brezzično na telefonu, ki je v stojalu in mi v real time kaže hitrost, porabo goriva, pritisk, temperaturo hladilne tekočine... Podatke na 1/4 milje, pospešek itd...
smile-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Jap 1.8, brez turbo
frown-1.gif

Koliko se menim s kolegi, nam je BT ELM večini crknil v roku dobrega leta, pa tudi prej mi za VAG 1.8T mlinček na Torque aplikaciji (Android) ni kazal tlaka turbine in temperature olja. Za resno delo kupi kabel.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tako je. Imam pa v1.5, ki pa je verjetno dodelana/izpopolnjena in tut si težko predstavljam, zakaj bi kar ckrnilo?! Če bo, javim
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz sem si tale ELm omislil malo po tem, ko mi je 1 mesec po preteku garancije odpovedala turbina. Kljub temu, da je Mazda priznal 60% stroškov, me je popravilo prišlo 1200€. Vzreok - teranje hladnega avta ali ugašanje vročega. Sem serviserja skoraj ubil. Zdaj pa imam BT dongle konstantno not, na armaturki je NFC tag in ko telefon odložim lepo zažene vse potrebne stvari (izklopi WiFi, vklopi BT, zažene torque) in tako logiram čisto vsako pot, ki jo opravim z avtomobilom. Logirajo se GPS koordinate, hitrost po GPS-u in podatek iz avtomobila, vrtljaji, temperatura vode, tlak (ali vakuum) turbine, položaj stopalke za plin + še nekaj ostalih paramterov. V kolikor mi še kateri serviser samo zine kaj o "napačni rabi avtomobila", mu poknem za 1 leto podatkov. Me zanima, kako bodo pol jeclali...

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Menjava turbine je 3k€?! Lepo je v naši domovini biti uradni serviser...

OnTopic: ima kdo izkušnje s tem BT ELM 327 + Multiecuscan na vozilih alfa/fiat/lancia? Na multiecuscan.net piše, da je potrebno nekaj odlotat oz. en upor odstranit ali nekaj, pa me zanima, a to velja tudi za verzijo 1.5 ali samo za stare (V1.3)?

Dido

Zelenc'
5. jan 2013
1
0
1
Zdravo a je kiri iz MB-ja z tem kablom da bi mi pogledo zakaj mi na Alfi ABS in Bremze lucka sveti in po moznosti zbrise napako je pa se kr naenkrat pojavla sem termostat menjavo in ko sem dau accu nazaj not od takrat mi pa ti dve lucki svetita. lahko pa ce ma kiri ta kabl za prodat recimo (Simon_Vi ) da mi bo delalo da bom lahko briso napake in pa pogledo parametre saj kolegu na rocnem testerju kaze vse mimo po njegovih parametrih je avto v ognu
smile-1.gif
Mislim pa da mam EDC15 ecu. se ze vnaprej zahavaljujem

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moj kabel, ki ga btw še vedno imam ti za ABS modul ne bo deloval. Je treba kabel brikat; nimam časa.
Drugače pa s tem kablom vidiš praktično vse parametre motorja.

To je tudi odgovor frisku.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
ni potrebe po lotanju. nabaviš rumen, zelen in rdeč adapter za 20€ in je to to

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
ksz

Imam tale OBDII.

obdii.jpg

Ne prime mi nobena koda za povezavo z Android aparatom preko BT povezave. Lepo je delal z DesireHD, ko pa sem ga hotel povezati s Samsung TAB2, ni prijelo kode. Na DHD sem naredil unpair, zdaj mi ga tudi ta ne poveže več. Najdeta ga oba. Kako naj ga pripravim, da se bo spet povezal?