In zakaj bi ga potem prijavljal? Ni malo piz****sko? Mislim, ne pocni cesar ne zelis da drugi tebi...Sem šel samo mimo, ne govorim z nobenim. Jst nimam nič pri tem.
lol
In zakaj bi ga potem prijavljal? Ni malo piz****sko? Mislim, ne pocni cesar ne zelis da drugi tebi...Sem šel samo mimo, ne govorim z nobenim. Jst nimam nič pri tem.
lol
Ker se onadva deretaZakaj se potem še naprej ne brigaš zase?
Sem šel samo mimo, ne govorim z nobenim. Jst nimam nič pri tem.
lol
Sem šel samo mimo, ne govorim z nobenim. Jst nimam nič pri tem.
lol
Torej država naj zapravi še več, da bo dobila tisto, kar ji pripada. Ker to še več stane, naj poviša davke, da bo lahko še več šla na teren in dobila tisto, kar ji pripada.Prijave ne podpiram zato, ker bi državni aparat rad, da se mu vse prinese na pladnju. Naj gredo zaposleni na teren in ugotovijo stanje. Furs-u se že sedaj daje večja pooblastila kot jih ima policija za precej resnejše zadeve kot je denar.
Ampak ravno zaradi take miselnosti kako kje koga nategniti pride do korupcije. To je zanka, ki se nikoli ne konca. Kdo jo bo presekal?Manj korupcije, bolj poštena obdavčitev.
Seveda jo morajo presekati vodilni, torej politiki, direktorji, najbolje plačani podjetniki, zdravniki... Riba pri glavi smrdi.Ampak ravno zaradi take miselnosti kako kje koga nategniti pride do korupcije. To je zanka, ki se nikoli ne konca. Kdo jo bo presekal?
Se strinjam, ker tam kjer je vzor, tam se začne. Bi pa lahko počasi šli tudi sočasno s tem naprej. Nekaj politiki in direktorji večjih podjetij ter na drugi strani tudi zaposleni in vsi ostali.Seveda jo morajo presekati vodilni, torej politiki, direktorji, najbolje plačani podjetniki, zdravniki... Riba pri glavi smrdi.
Lahko se navadna raja še tako trudi presekati stvari, če potem gledaš direktorje, ki zafurajo cele firme v državni lasti in dobijo milijone odpravnine namesto kazenske odgovornosti, ti vse dol pade.
Poglej kako se spreminja struktura raje, ki jo čedalje več uvažajo iz tujine. Kako se ta raja obnaša. Meni ni interesa ne, ker kar meni vzamejo dajo ljudem, ki bi lahko delali pa nočejo. Pa ne bom več pisal da me ne brišejo.Raja ima na sebi maso. Ce vsak na sebi zacne z lastno integriteto, se gore premakne. Ce pa ni interesa, potem naj ga pa tudi ne pricakuje in zahteva pri drugih.
Sedaj se pa ozri okoli sebe in v ogledalo in povej, kje je ta raja z integriteto. Ker žal precej slabo to kaže.Raja ima na sebi maso. Ce vsak na sebi zacne z lastno integriteto, se gore premakne. Ce pa ni interesa, potem naj ga pa tudi ne pricakuje in zahteva pri drugih.
In kako si to predstavljaš? Da hodijo od stanovanja do stanovanja in zahtevajo od ljudi, da jim kažejo pogodbe o najemu?Prijave ne podpiram zato, ker bi državni aparat rad, da se mu vse prinese na pladnju. Naj gredo zaposleni na teren in ugotovijo stanje. Furs-u se že sedaj daje večja pooblastila kot jih ima policija za precej resnejše zadeve kot je denar.
Ne!Treba je, tako kot v nekaterih nordijskih državah, ukiniti možnost poslovanja z gotovino. Oziroma jo zminimizirat.
Navadnega človeka jebejo iz vseh strani. Ko pa imaš denar in vpliv, pa to kar naenkrat ni več kraja ampak davčna optimizacija. Potem pa en konglomerat kot je Google plača manj davka kot jaz (v Sloveniji). Ampak ja, sam sem si krivNi je in imamo to, kar nam pritice... Sami smo si krivi, noben drug. Definitivno je pa pičkiš pričakovati od drugih ne vem kaj, kar sami nismo niti sposobni niti pripravljeni dat... Lahko gledas isto temo
Katere so te nordijske države? V bistvu so samo 4, tako da boš verjetno hitro naštel.Treba je, tako kot v nekaterih nordijskih državah, ukiniti možnost poslovanja z gotovino. Oziroma jo zminimizirat.
Tudi če bi bil državni servis vedno 110%, ni ljudem nikoli dovolj in bi še vedno izkoristili možnost za imeti nekaj več. Zakaj imeti Golfa, če imaš lahko Passata. Zakaj imeti Passata, če imaš lahko X5. Zakaj imeti X5, če imaš lahko Cayenna. itd...