Nuvi 760

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Saj si vendar na Alterju,tukaj smo vedno polni idej
wink-1.gif

Navodila imaš v datoteki

Stopi

Zelenc'
29. mar 2012
19
0
1
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Saj si vendar na Alterju,tukaj smo vedno polni idej
wink-1.gif

Navodila imaš v datoteki

Niti slučajno se mi ne sanja, kako naj izpeljem opisani postopek. Še nikoli nisem karkoli delal z Nüvijem, razen naložil karte...
frown-1.gif

Kako naj se lotim? Kako naj prebootam in kako flasham? Kako naredim backup oz. kaj naj presnamem na računalnik, da naredim backup (kar vse mape in datoteke, ki so zdaj na Garminu)?
sprasujem se.gif

Sem iz LJ, če je kdo iz LJ, ki mi je pripravljen ponuditi pomoč, se toplo priporočam...
nahrung002.gif
Sledi protiusluga!

Nazadnje urejeno:

Stopi

Zelenc'
29. mar 2012
19
0
1
Še eno vprašanje, preden se zastonj odpravim v trgovino... Ali 760-ka podpira 4gb kartico, da lahko naložim celo CN Europe 2012.40, ali samo 2 GB, ki jo imam sedaj, in moram iskat odrezane variante CN Europe 2012.40?

Hvala za dogovor!
smile-1.gif

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Po nadgradnji na 5.30 mi je nuvi 1 teden deloval ok, ker 4.90 je zamrzoval čisto nakjučno pred kakšnih kriziščem.
Sedaj pa sem ugotovil da mi po nekaj 100km spet zamrzne, toda problme je ker po vnovinčnem zagonu se to zgodi
po nekaj 10s in prvič je pomagal samo hard reset. Sedaj pa ČE mi uspe priti do mojih podatkov in pobrisati dnevnik potovanj
deluje spet nekaj časa. Se da kako izklopiti da NUVI ne dela dnevnika ?

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
naredi hard reset pa bo ok,meni je z nadgradnjo tudi zmrzoval

lp

Sem naredil in je pobrisal vse, dokler se ni spet dnevnik "napolnil"

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Drugače pa če imaš težave z dnevnikom,pobriši mapo Archive iz mape GPX na nuviju in ti več ne bo shranjeval dnevnika. [/quote

Tnx... bom poskusil

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Tudi meni je zacel zmrzovati po nadgradnji na 5.30. Pa ravno na tripu po ceski.
jezen.gif
Na sreco sem dnevno shranjeval tracke na racunalnik...razen tadnji dan je zadeva zamrznila na Predilu in pol ga nisem mogel vec prizgat. Si ga prizgal in je zamrznil po koncanem nalaganju kart. Danes sem ga resetiral in sedaj deluje. Mape Archive pa sploh nimam.

LP

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Drugače pa če imaš težave z dnevnikom,pobriši mapo Archive iz mape GPX na nuviju in ti več ne bo shranjeval dnevnika.

Najprej sem samo pobrisal vse datoteke iz mape GPX , samo je naredil nove in včeraj po cca 500km spet zamrznil.
Po 4 poskusu mi je uspelo priti do menija in pobrisati zgodovino in sedaj spet deluje bp.
Danes sem pobrisal mapo GPX in bomo videli kako bo, je pa še prostega 120M spomina, tako da to ne more biti vzrok.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Mapo GPX mislim,da ti bo naredil samodejno,ponavadi dela težave mapa Archive.
Nuvi uporablja določen del internega diska kot navidezni RAM in če je nuvi preveč poln potem rad zablokira.
Možno je pa tudi,da imaš napake na notranjem disku.
Če bi se rad prepričal,če je kaj narobe z tvojim notranjim diskom ga lahko formatiraš.

Narediš backup kompletnega nuvija,če ga še nimaš

Formatiraš nuvija na FAT

daš nazaj kompleten backup.

če boš imel čas javi,če ti po tem postopku deluje tako kot mora.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Povečal prostor iz 180M na 250M ( pobrisal voice in ostale nepotreben zadeve)
Defrag in z Eraserjem unused space, če ne bo pomagala pa bom naredil FAT format.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Defrag ni priporočljiv na nuvijih,ker ponavadi prestavi datoteke,ki so pomembne za pravilno delovanje nuvija v svojo mapo mislim da 0001 ali neko čudno ime.
Upam,da imaš backup od prej kot si naredil defrag,ker ta po narejenem defragu ni več isti,kot je bil originalen.

Javi,če ti bo po tem kot si naredil sedaj nuvi delal kot mora,da vidimo če se starejši nuviji normalno obnašajo po defragu.
Od serije 1xxx naprej,defrag povzroči še več težav kot pa jih je bilo pred njim.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Popotnik hvala za opozorilo. ZA enkrat deluje BP, v koliko pa bo spet zamrznil pa bom naredil backup in FAT format.