Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
a se ti zdi da zeza zarad karte k je s pašnika? ker brez prirejenega programa s katerim naj bi LA delal mi normalno dela vse...kokr dam not tole spremembo z LA in JCV , mi ugaša. Jcv mam tud pravo datoteko.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
JCV ti na tem modelu ne bo delal tako kot treba . So različne plate noter . Dej normalno noter EU verzijo vse in pusti TO predelavo . Katero SD kartico pa imaš SDHC 4 GB class ?

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
sej JCV mi ni da bi imel sploh, rad bi imel LA, to bi rad imel..mam 4giga sd , ne vem točn keri model

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Malo sem primerjal nuvija 13xx in ugotavljam,da bi se ga dalo spremenit v Evropski nuvi 1490TV.
Spremenit bi ga bilo potrebno tako da se mu spremenijo številke iz 972 v 1196 in bi se ga normalno posodabljalo preko webupdaterja kot do sedaj.TV po vsej verjetnosti ne bi delal,ker serija 13xx nima dekoderja in antene za tv sprejem,delale bi pa rute.
Enkrat mi je že uspelo z SG FW da sem nuviju spremenil te številke,flashal sem ga tako da mi je napisalo software missing in potem sem prek čez to šel z originalnim SG FW brez originalnega boot.bin od 13xx.
Sedaj me pa zanima koliko vas je zainteresiranih za ta podvig.
Seveda bom sam na svojem najprej testiral in šele nato dal FW gor.
Ampak če ni interesentov potem se mi sploh ne splača tega delat.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
zainteresirane rabiš v smislu kaj? da imajo napravo in ti povejo kaj?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nekje je neka napaka in garmin se ne naloži do konca.
Meni je deloval z japonskim FW takole:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Uspel sem naložit JP verzijo. Težava se pojavi, ker se nuvi ne naloži do konca.
Prižge se normalno, prikaže se znak garmin, spodaj napiše Nuvi 255 Plus, potem napiše loading maps. Ko pa pride do tistega opozorila, ekran rata črn in nuvi se ugasne.

Obstaja kakšna rešitev?

Trenutno sem šel nazaj na EU verzijo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kot sem že takrat napisal,da FW ni preverjen in ga tudi nisem hotel naložit.Ampak na željo nekaterih uporabnikov sem ga dal gor.
Nimam možnosti preverit kaj je narobe,ker omenjenega modela nimam in mi tudi pod roke še ni prišel.
Ko in če mi bo bom pa zadevo preveril in javim.
Drugače se pa najdejo na netu starejši in malo bolj zakomplicirani nasveti kako se stvar predela ampak po tistih navodilih nuvi nikoli več ne bo 2x5W ampak samo 2x.
Tako,da po želji naredim skupaj,če bo kdo probal.

Za 2x5W,ki ne deluje oziroma se ne naloži do konca:
Po vsej verjetnosti je nekaj narobe v boot.bin.
Vem kako bi se dalo zadevo rešit,ampak je posledica,da se vam spremeni bootblk iz 827 v naprimer 1109.
Ampak se da iz tega tudi z lahkoto priti nazaj na originalno.Ni pa Slovenskega jezika za vodenje.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
In kakšne so posledice, če se spremeni bootblk iz 827 v naprimer 1109? Lahko poskusim?
bonk.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Za nuvije 2x5W z bootblk 827

Dela se vse po navodilih od prej za text in voice. NE POZABIT ODSTRANIT Gupdate.gcd IZ NAPRAVE PRED FLASHANJEM.

Za flashat je pa sledeče:

Najprej se flasha z tem:

updater

Ko konča bi moralo vse delovat kot mora.Če ne deluje se odstrani SD kartica če je vstavljena in proba še enkrat.

Za povrnitev nazaj na originalni EU firmware se pa flasha z tem:

Za povrnit v EU original

Edit: Odstranil link,ki je bil neuporaben.

Nazadnje urejeno: