nutela čuden okus?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Draco v Mullerju je že kar lep čas Poljska verzija, vem pa za par lukenj kjer je še vedno ta prava Fererro tud u 5 kilskih pakngah

Sem še zdajle pogledat v shrabno, kakšna je iz Mullerja. Je kar lepo nemška, ne poljska. Sicer pa za to sploh ni treba pogledat na etiketo, se loči že po okusu.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@SJTV lih zanč sm popeezdu, u btc-ju so mel hlodi sam poljake na zalogi. Sem pačskočil u coolhouse in zapravil 150 euričev še za ostale morske neumnosti. Mulcem pa uzel gostilniško pakungo, ki smo jo uspešno porabili za mal palačink in dve nutelini torti.

Je pa velika razlika med east/west varjantama. East je k da bi jo z oljem redčili.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
A ti si tista pi*****, ki v trgovini odpre nutelo in jo proba pol pa da nazaj na polico?
10.gif

hysterical-1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
No malo sem brskal po netu pa nisem našu odgovora na moje vprašanje bolj je folk spraševal, če se komu zdi da se je okus spremenil s časom. Kar sem zasledil je, da naj bi severnjaške nutele imele manj sladkorja (italijanska ima NAD 50% SLADKORJA!)
kar se ni za čudit glede na to da je označen kot prva sestavina druga pa je vegetalno olje (plamovo)
uf-1.gif
. Ni čudno da je tko poceni napram ostalim namazom smešno nizek se mi zdi tudi podatek o vsebnosti lešnikov (13%) glede na to, da naj bi to bil lešnikov namaz.
Zdej bi znalo bit, da je ta okus po "plastiki" posledica zvišanja vsebnosti olja, ker sm tudi opazil, da je v hladnejših dneh bolj tekoča kot prej.
Tko, da vsi, ki imate nutelo doma probajte žličko čiste nutele jo lepo v ustih zmasirajte in pogoltnite in ob tem ko pogoltnete bi morali občutit nek čuden prioukus, ki ga prej nisem opazil.

matr nakladam

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
No malo sem brskal po netu pa nisem našu odgovora na moje vprašanje bolj je folk spraševal, če se komu zdi da se je okus spremenil s časom. Kar sem zasledil je, da naj bi severnjaške nutele imele manj sladkorja (italijanska ima NAD 50% SLADKORJA!)
kar se ni za čudit glede na to da je označen kot prva sestavina druga pa je vegetalno olje (plamovo)
uf-1.gif
. Ni čudno da je tko poceni napram ostalim namazom smešno nizek se mi zdi tudi podatek o vsebnosti lešnikov (13%) glede na to, da naj bi to bil lešnikov namaz.
Zdej bi znalo bit, da je ta okus po "plastiki" posledica zvišanja vsebnosti olja, ker sm tudi opazil, da je v hladnejših dneh bolj tekoča kot prej.
Tko, da vsi, ki imate nutelo doma probajte žličko čiste nutele jo lepo v ustih zmasirajte in pogoltnite in ob tem ko pogoltnete bi morali občutit nek čuden prioukus, ki ga prej nisem opazil.

matr nakladam

Kos o delali teste različnih nutel (VIP, če se prav spomnim), se je izkazalo, da je bila nemška, ki ima bolj izrazit okus po lečnikih (in čokoladi) za folk premalo sladka, večini je bila bolj všeč poljska, recimo. Je bilo sicer par leta nazaj., ampak mislm, da s eni dosti spremenilo. Folk ima raje okus po cukru ...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
V Koprskem Intersparu imamo Poljsko in Italijansko Nutelo ... pri Italjanski je to posebej označeno na polici, poleg tega je črtna koda tudi nalepljena.

Pa še razlika v ceni je par centov ... (različni dobavitelji) Samo se pa ne spomnem katera je cenejša
smile-1.gif

Je pa bila zaloga Italjanske že majhna ...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
moji zadnji "testi" pred pol leta so slednji..italijanski ni dosti drugačna od naše poljske, je tudi sladka a je tekstura kreme drugačna.. naša se kr sveti kar mi da mislit da je precej bolj mastna (ko z žlico zabašeš) ampak sladke sta pa tu tu nekje, mogoče ita malo manj.. Nalepk se ne spomnim. Nemška ima pa večji delež lešnikov in manjši delež cukra. Tudi tekstura je bolj kremasta in manj sijoča
smile-1.gif
Tako da nemška all the way.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Že dolgo časa pa jaz nisem jedel dobrega starega eurokrema, kje se sedaj sploh dobi?

Lp.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem že napisal...tukaj: http://coolhouse.si/ imajo pristno uvoženo italjansko v tavelkih pakungah mislim da clo 7kg...ene 2 varianti res ogromne.

Velja pa opozorilo, da boš verjetno kupil še za 50€ druge robe.
tongue-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Cool housena celovski nasproti merkatorja, bolje receno pri uvozu za merkator

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
poskusil sem italijansko, nemško in poljsko, pa sam nisem opazil neke razlike v okusu
bonk.gif

Tudi na nizozemskem je imela enak okus, ne vem pa odkod je bila.... pač nutella.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
v Leclercu imajo Nutello za vzhodni in FRA trg in je ta druga neprimerno boljša....je pa par centov dražja