Račun moraš itak odpret na slovenski naslov, sej drugače ga ne moreš .. preverjajo po dokumentih da je naslov enak. Tudi prvo kartico domnevam da dobiš na ta naslov, nisem pa 100% da je še vedno tako.
Pod črto se trenutno ne splača bilokaj komplicirat ker sta oba plačilna sistema (apple in google) pred vrati. Če recimo uporabljaš gpay ga uradno itak ne moreš v sloveniji, razen če uporabiš eno od "sivih" opcij. Kot rečeno te sive opcije delujejo tako-tako, prideš en dan v trgovino in nimaš več gpaya sploh na telefonu ... se mi je že zgodilo (oz. zbrisal se mi je že večkrat).
Računajte da z drugim BINom od kartic znajo bit problemi tudi pri drugih stvareh, ker veliko zadev fura lokacijske omejitve ali prilagoditve na temu. Tako da se ne čudit če recimo dobite na bankomatu v sloveniji nemški jezik namesto slovenskega (baje tudi k nam prihajajo bankomati od "nategovalcov turistov", to zna bit tricky) ali pa da kakšno plačilo ne bo šlo skozi ali pa da vas bo sistem blokiral ker niste v "skladu" z normalno prakso.
kdo doživel bilokaterega od teh črnih scenarijev? če jaz spremenim naslov kamor naj pošiljajo kartico, lahko to enostavno sami preprečijo tako, da ne pošiljajo več nikamor, razen na naslov z dokumentov ali pa z BINom, kjer je domači naslov. verjetni je bistveno več tistih, ki so z domačim naslovim v eni državi, pošto pa prejemajo drugam. To je niša bank kot je n26. koliko jih dela tako in živi tako? zaradi parih mandeljcev iz slovenije ne bodo niti z uhi zastrigli
pa ko se folk množično za raznoraznimi VPNji skriva, itak ni nobeden od tam ne doma ne v službi, od koder se "javlja". to lahko potem kar dol zaprejo, če bodo začeli s tem težiti. ves point je, da to premostijo...
Nazadnje urejeno: