(NUJNO) SiOL zahteva neke penale

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Zgodba na hitro je takšna.

Leta 2006 sem vzel modri paket internet preko navadne telefonske linije in se zavezal za dve leti.
Ko je leta 2008 potekla pogodba, sem za poskusno obdobje dveh mesecev vzel trio paket, ki so ga ponujali v reklami.
Ker televizija ni delala, sem trio paket vrnil (vso opremo), obdržal pa sem duo paket internet in telefon, kjer sem se vezal za 12 mesecev zaradi tel. aparata.
Konec leta 2009 je ta pogodba pretekla, v začetku leta 2010 pa sem prekinil sodelovanje z SIOL-om.
Sedaj so mi poslali ogromno položnico z kaznijo zaradi predčasne prekinitve in za modem.

Sedaj pa meni ni jasno, od kje jim to. Moje mišlenje je, da sem modem odplačal med letom 2006 - 2008.
Za telefon sem se vezal samo do konca leta 2009.

Mi zna kdo povedat, od kje njim penali in dodatno doplačilo za modem.?

Na račun sem se že pritožil, pa so mi brez logične razlage zadevo zavrnili. Sedaj naj bi po njihovih besedah bila možnost samo še pritožba na APEX.

Je imel že kdo podoben problem?
Ali naj se pritožim dalje?

Če kdo proda ročno granato, se priporočam
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Opremo je treba vrnit, ne pride v tvojo last tudi če si 20 let naročnik. Za predčasno prekinitev pa vsaj po opisanem nimajo osnove.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Opremo je treba vrnit, ne pride v tvojo last tudi če si 20 let naročnik. Za predčasno prekinitev pa vsaj po opisanem nimajo osnove.

Čemu je pa potem dveletna vezava, če ni tvoja oprema. Sicer mi ni problem vrnit modema, ker bo itak letel v kanto.

Pogodbe pa žal nimam več.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vezava je zato, ker ti v tem času

- nudijo brezplačno uporabo opreme
- nižjo naročnino
- bilokakšno dodatno ugodnost

Plus tega, da oprema ni tvoja pa je v tem, da tudi če ti crkne čez recimo 5 let (ko noben proizvajalec nebi dal več garancije) ti jo brezplačno zamenjajo za delujočo (ne nujno novo).

Je pa odvisno od operaterja ali bo zahteval opremo nazaj ali ne, jaz imam doma recimo 3 kabelske modeme, pa mi nikoli nihče ni zatežil za njih.

BTW: Tudi SIM kartice niso tvoja last.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Pogodbe pa žal nimam več.
Tisti papir ni za okras...

Probaj nekje izvedet, kako tista pogodba zgleda (povprašaj po forumih, če je kdo vzel isti paket v istem obdobju). (SiOL ima svoj forum)

Sicer če ti oni pošljejo račun, ga morajo tudi obrazložiti. Recimo, da ti pokažejo pogodbo s tvojim podpisom, kjer piše to postavko.
Probaj lepo rešiti z njmi. Če ne gre pa kaki UVP ali ZPS. Pa ne čez tri mesece, ampak še ta teden.

Razen če gre za drobiž...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Tisti papir ni za okras...

Sem ga imel do dne, ko sem dobil domov odločbo, da je zadeva z njimi zaključena. Nič pa ni bilo omenjeno, da je potrebno kake penale plačevati.

Denar ni ali pa je velik. Gre se za 60€. Bolj kot to, mi gre na jetra njihov pristop. Dokler preplačuješ njihove storitve, so vsi sluzasti, ko pa prekineš zaradi 50% bolj ugodne ponudbe konkurence, te pa začnejo jeb. na vsakem koraku.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To odločbo še imaš?
Povej jim.
In potem lepo vprašaj še za kopijo pogodbe.

In čim prej vključiti nekoga, ki ima kaj pojma o takih birokratskih zadevah. Oni študenti na UVP/ZPS tudi niso vedno to....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Si preprican ? Jaz sem imel najeto od Telekoma (priklop pri Siolu) in je bilo res tako, a imam v spominu da so kasneje, ko so uvedli akcije, novi narocniki opremo kupili od Siola, pri vezavi so jim jo pa subvencionirali. Zato so ljudje lahko prodali kup tiste sare na Bolhi (STBji, modemi, itd.), jaz sem pa recimo Iskrin Callisto dal nazaj ko so prisli prikljucit optiko.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Do lani je imela punca Siol, potem pa sva vzela drugega ponudnika. Sem poklical na Telekom in so dejali, da starih Callistov sploh ne jemljejo vec nazaj, ker z njimi nimajo kaj poceti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mojega so lani spomladi ob priklopu optike pobrali. Tudi jaz ne vem kaj bi z njimi poceli, a v pogodbi je bil pac napisan, zato sem vprasal monterja in sta rekla, da ga morata vzeti. Meni bi takrat prav prisel prilozeni napajalnik, a sta ga tudi pobrala
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Sem jim poslal ugovor na zavrnjen ugovor
hysterical-1.gif

Skratka v poslovalnici, kamor sem dve leti nazaj vrnil modem, za katerega me terjajo, sem dobil kopijo potrdila o vrnitvi.
To sem jim še enkrat poslal in poročam o razpletu.