Nujno en nasvet glede eBay-a prosim!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.572
10.787
113
a lahko prosim pustiš darjana na miru, ker ga zivljenje ze dost tepe.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
kaj dosti, razen da dobiš negativno oceno ali pa , da ti ukinejo račun , če se to večkrat zgodi se ti ne more pripetiti.
folk ima težave dobiti denar nazaj preko paypala če ne dobi robe, čeprav paypal garantira tudi neomejene vrednosti, pa se prodajalcu nič ne zgodi, ali pa mu v skrajnem primeru ukinejo račun
na ebayu gre bolj za zaupanje, kot pa reševanje s pomočjo pravnikov.
lepo se opraviči onemu, mu reči da si zaj.. in pozabi na vse skupaj

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne pretiravat dečki o raznih tožbah, etc...dokler človek nekaj osebno ne podpiše je uspeh tožbe bolj minimalen. Drugače bi jaz šel naredit račun Borut Pahor, nakupil vsega i svašta, potem pa bi njega tožili?

Vstran vržeš tisti papir pa je.
No, daj odpri račun Borut Pahor na Ebay-u pa nekaj poklikaj...
bonk.gif
Pa se vam res ne da dopovedati, da to ni bolha?
Se pa iz komentarjev v tej temi da dobro razbrati, kdo je kaj prodajal na bolhi in kdo je sral po bolhi...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
vsake toliko čase se najde kak model na ebayu ki ima fake račun, pa proba kaj pokasirat ( prodati )
kot kupec pa itak moraš najprej calat pa šele potem dobiš robo. tako da bi tudi račun od borčija sel skozi. več kot ima nek račun pritožb prej ga ukinejo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Človek je vprašal, če lahko kako najebe, večina je odgovorila da lahko in da se naj nekaj lepo zmeni.

Jaz sem povedal kako je, dejansko.

Tudi ebay je poln nategatorjev, ne mislit da ni tako.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Se boš moral malo bolj potrudit, pa še kak račun in kreditno odpret na ime Borut Pahor... razen če vse to že imaš...
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Kreditno? Saj se lahko plača tudi z bančnim nakazilom, ni vse paypal.

eni sicer zaradi tega že imajo pogoj "will ship only to validated paypal address", ampak vsi pa tudi ne.

ampak zgrešil si poanto, človek je vprašal, če lahko najebe in odgovor je NE, vse ostalo pa sodi med mimosune, ki so tako stalnica na tem forumu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Zdravo, se opravičujem ker pišem sem, je večji obisk jaz pa rabim nasvet čimprej. Torej problem: kolega in jaz sva se kakšna dva meseca nazaj spravila nekaj kupit preko nemškega ebaya zanj. Oba pa znava nemško nič
crazy1.gif
. Kupit je hotel dva lcdja za avto in sva našla nekaj ugodnega, trgovino ni bla licitacija, ta znak je bil zraven
bin_15x54.gif
. Nekako sva se priklikala do nakupa ampak ni plačal ker si je potem premislil. Danes pa na domači naslov dobi položnico. Pa ne vem kako sedaj naprej ali to lahko mirno vržeš stran ali te terjajo? Hvala za info.

Sklenila sta zavezujočo pogodbo in če je prodajalec dovolj tečen, ga lahko tudi toži in zmaga.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:človek je vprašal, če lahko najebe in odgovor je NE, vse ostalo pa sodi med mimosune, ki so tako stalnica na tem forumu.

In ti si mu svetoval drugo stalnico tega foruma - da naj bo neodgovorna [censored], in naj, kot pravi slovencelj, ****** in se dela da on nič o tem ne ve, da ne zna nemško, da google translate dela ta teden ne sploh, in da je to itak bil sosedov Tone.

10.gif
Jebemtis, potem se pa folk cudi, zakaj jaz načeloma nikomur ne zaupam, če mi reče da je zunaj modro nebo - če se že zaradi take neumnosti lažeš ko [censored] in se sprenevedaš, kako je potem šele v RL?

Dragi originalni poster: Če si dec (in upam da si) boš prodajalcu napisal, da si se zmotil, da se mu iskreno opravičuješ, da mu boš z veseljem plačal vse stroške, ki jih je imel s teboj, in če je res štala, da mu boš stvar tudi kupil. In če ti lahko PROSIM, MOGOČE ne da negativnega feedbacka in te ne prijavi eBayu.

Ampak hej, za to moraš pa že imeti jajca, ki jih je Darjan očitno na bencinski pozabil...
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
No, danes smo staknili nekoga, ki zna dobro Nemško in je poklical prodajalca v Hamburg. Smo se opravičili, povedali kako je na stvari in je stric rekel, da ni problema, samo ker je tisto položnico poslala že agencija, ki se ukvarja "z izterjavami" ali nekaj takega kot pri nas zavarovalnica, ima vsega skupaj 36 evrov stroškov. To bomo nakazali, pa je.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lepa si rešil
zmaga.gif

Za naslednjič pa kot sem napisal - uporabljaj angleški ali ameriški ebay, tam nastaviš, da ti naj išče tudi po ostalih ebayih in ti bo tudi nemške oglase našlo, besedilo pa bo v angleščini (razen seveda opisov izdelka, ki jih prodajalec sam napiše).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

eni sicer zaradi tega že imajo pogoj "will ship only to validated paypal address", ampak vsi pa tudi ne.

ampak zgrešil si poanto, človek je vprašal, če lahko najebe in odgovor je NE, vse ostalo pa sodi med mimosune, ki so tako stalnica na tem forumu.
Si se že prijavil pod Mr. Pahor? Pa potem povej kakšno kreditno... Mimosun...

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Če se z prodajalcem zmeniš da boš od nakupa odstopil,potem prodajalec nima nobenih stroškov.Zato ker se tista provizija ki jo mora plačati ebayu stornira,artikel pa lahko brezplačno ponovno da na ebay.(v tvojem primeru če si dobil račun domov pa da je zraven kakšna agencija,pa stroški pomoje so)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Tako je. Samo je treba biti vljuden in kontaktirati prodajalca, mu obrazložiti, zakaj je do tega prišlo, ne pa tišina naslednji mesec... takrat je pa prepozno, plačane so provizije za oglas in oddan nov (verjetno...). Stroški pa samo naraščajo, še posebej z vpletanjem drugih oseb...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz nisem dobil robe, prijavil dispute, moral odgovoriti na nekaj vprašanj in sem dobil vrnjen denar, prodajalcu so pa trajno blokirali račun. Šlo je za 200€

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Si se že prijavil pod Mr. Pahor? Pa potem povej kakšno kreditno... Mimosun...

no jaz sem že tako dolgo član ebaya, da še nisem rabil kreditne vpisat pri registraciji, tako da ebay nima nobene moje kartice, plačujem pa zdaj prek paypala (tako da imajo zdaj ta moj račun)