Novo pri Tušmobilu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
verjemi s telefonom N95 kdor je sklenu paket50 se mu še kako splača. drugače pa sem slišal da naj bilo drug mesec ponudba ADSLja s N95 (narbrž četverček)

Problem pride, ko bo treba te račune plačevati, N95 bo pa že dolgo "out".

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ti povem še, zakaj zakupljene minute niso uspešne in so kvečjemu generator nezadovoljstva?

1. malokdo porabi vse
1.1. ker ne porabi vseh, bi želel, da se prenašajo. Pa se ne. Ker se ne, se počuti ogoljufanega.

2. ker obstajajo meseci, ko ljudje govorijo manj. In jim ostane še več neporabljenega. In se počutijo še bolj ogoljufane, saj je položnica nespremenjena.
2.1. ker obstajajo meseci, ko so ljudje dva, tri tedne na dopustu. Tudi takrat plačujejo 50 EUR za možnost telefoniranja v Sloveniji, a kaj, ko jih pol ali več meseca ni v Sloveniji. Zopet neporabljene minute in čuden občutek.
2.2. ker stroški roaminga niso zajeti v zakupljene minute, bodo ljudje med dopustom plačali 50 EUR (pa ne bodo porabili vseh minut - točki 2 in 2.1), poleg tega pa še zelo konkreten znesek uporabe storitev v tujini. Zelo bodo veseli...

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
verjemi s telefonom N95 kdor je sklenu paket50 se mu še kako splača. drugače pa sem slišal da naj bilo drug mesec ponudba ADSLja s N95 (narbrž četverček)

Novi operaterji vedno nastopijo agresivno.
Fraud populacija jih naravnost ljubi.
Kaj je za Mehota boljše kot Nokia N95, ki jo bo odplačeval 4 mesece, potem pa izigraval gluho svinjo?
Upam, da imajo številčno službo za preprečevanje zlorab.

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
pozabiš da tisti, ki so imeli pri mobitelu ali simobilu več kot 50 € položnice je to idealno, glede tistih ki so do zdej plačevali manj kot 50 € si pa tud ne predstavlam kaj mislijo.

samo imam občutek da veliko podjetij hodi na tušmobil in šele tukaj je dobiček. bomo videli na koncu leta kakšen delež bo imel tušmobil do takrat.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
samo imam občutek da veliko podjetij hodi na tušmobil in šele tukaj je dobiček.

hysterical-1.gif

EuroDJ

18. avg 2007
349
0
16
44
Citat:
Uporabnik Bitch_Muchanon pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:

Kaj je za Mehota boljše kot Nokia N95, ki jo bo odplačeval 4 mesece, potem pa izigraval gluho svinjo?

to verjem da majo dobro zrihtano. za zaposlene moraš predložit da si finančno sposoben, svojo bančno, zadnji izpisek plače, predložit pri tisti firmi ki si zaposlen da posluje dobro.

za dijake pa študente pa rabiš za pakete nad Tušmobil25 dati izjavo poroka, v slučajnosti če ti ne plačaš.

EuroDJ

18. avg 2007
349
0
16
44
za podjetja sem dobro obveščen. kot prvo za podjetja je zelo ugodno (ena tušmobilova teta hodi po podjetjih in prepričuje ljudi). Kot drugo če je res da je v ozadju Tušmobila bivši direktor Mobitela Majzelj in če nizozemci (ki imajo tušmobilu 49 %) so kupili delež pod krinko Majzlja, potlej tu tiči razlog. majzelj pa ima velik vpliv

Nazadnje urejeno:

EuroDJ

18. avg 2007
349
0
16
44
poznam enepar počas na tušmobilu
evil.gif
nizozemci so imeli 49% delež že dolgo časa nazaj, že maja se mi zdi.

Nazadnje urejeno:

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Kdor GSM res rabi (posel, firma,...) kar hitro pokuri za 50 EUR, tisto, da bo terminal po 2 letih out pa je relativno;
ne vidim razloga, da bi GSM menjaval vsakih 14 dni. Butasto. Jaz se v zivljenju nisem "videl" in opazil, s kakim fonom me kdo klice. So pa tudi taki, ki bi imeli fon za 600 EUR po ceni za nekaj 10EUR in se frajerisali v ostariji. Aja, mesecno pa bi operaterju placali za opravljene storitve tam do 15 EUR.

Se enkrat, butasto v nulo.

Lp

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
So pa tudi taki, ki bi imeli fon za 600 EUR po ceni za nekaj 10EUR in se frajerisali v ostariji. Aja, mesecno pa bi operaterju placali za opravljene storitve tam do 15 EUR.

Tuš "kliče" ravno takšne. In ker se noče učiti na napakah Mobitela in Simobila, ki sta vse glavne prevarante odpikala, jih bo zdaj fasal sam. V bistvu je ta situacija odlična za obstoječe ponudnike, saj bo ves ološ šel k Tušu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
za podjetja sem dobro obveščen. kot prvo za podjetja je zelo ugodno (ena tušmobilova teta hodi po podjetjih in prepričuje ljudi). Kot drugo če je res da je v ozadju Tušmobila bivši direktor Mobitela Majzelj in če nizozemci (ki imajo tušmobilu 49 %) so kupili delež pod krinko Majzlja, potlej tu tiči razlog. majzelj pa ima velik vpliv

Majzelj je IMEL vpliv. Danes je od tega vpliva ostala črka V.Večina njegovih prijateljev, direktorjev, je odletelo v čistki sedanje vlade (ali pa šlo v penzijo). Na vpliv preko politično sorodnih prijateljev pa (za zdaj) tudi ne more računati.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
Citat:
Uporabnik Bitch_Muchanon pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:

to verjem da majo dobro zrihtano. za zaposlene moraš predložit da si finančno sposoben, svojo bančno, zadnji izpisek plače, predložit pri tisti firmi ki si zaposlen da posluje dobro.

za dijake pa študente pa rabiš za pakete nad Tušmobil25 dati izjavo poroka, v slučajnosti če ti ne plačaš.

Res fino. A moraš še svoje prstne odtise in bris pustiti, da naredijo bazo DNK svojih uporabnikov? Preveč kontrole škodi in odbija ljudi. Da bi jaz moral "teto" na Tušmobilu prepričevati, da sem zmožen plačati ušivih 50 EUR mesečno???? V tri krasne pošljem njo in Mirka Tuša. Samo toliko.

Nadzor nad plačniki se dela drugače, boniteta uporabnika pa se definira v prvih nekaj mesecih. Pravzaprav je Tušmobilu zlo enostavno. Takoj, ko nekdo ne plača 50 EUR, se ga izključi in toži. Če preseže porabo pa se pač zahteva poplačilo dela porabe že med obračunskim obdobjem. V kolikor stranka redna plačuje račune ji pač povišaš bonitetni razred in ji dovoliš malce več. Res je, da tvegaš in v vsakem primeru fašeš nekaj notoričnih neplačnikov. A to je riziko posla, kjer imaš opaviti z Janezi in Mickami.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana

[/QUOTE]to verjem da majo dobro zrihtano. za zaposlene moraš predložit da si finančno sposoben, svojo bančno, zadnji izpisek plače, predložit pri tisti firmi ki si zaposlen da posluje dobro.

[/QUOTE]

To je tudi eden od razlogov zakaj nisem šel na mobitel. Ker je to zame preveč papirografije.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kakor vem, imajo vsi slovenski operaterji, ki kaj dajo na plačilno sposobnost svojih strank, neke preverbe. In te preverbe so pač različne, se pa vrtijo od zadnje plačilne liste ali pa izpisa iz banke, za podjetja, pa še marsikaj več.
V tujini imajo za to zunanje baze podatkov, oz. bonitetne hiše tudi za fizične osebe, ki jih pa tukajle v Sloveniji ni. V tujini tudi ni nič nenavadnega, če ti s kreditne kartice vnaprej vzamejo tudi po 150 EUR (torej postpaid v resnici postane prepaid) ali pa da ti onemogočijo uporabo mednarodnega gostovanja dokler nisi že nekaj časa pri njih in si preverjen dober plačnik.

Ogo

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:

Na Tušmobil verjetno hodijo le žepna podjetja, ki ne poslujejo s tujino. Vemo namreč, kako je s Tušmobilom in gostovanjem.

Trditi, da ima Majzelj vpliv (domnevam da na trg mobilnih komunikacij) pa je tako kot trditi, da ima Marjan Podobnik vpliv na Telekom Slovenije.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Res ne vem, ali je intelegenca nekaterih Tuš promotorjev tukaj na ravni bukovega hloda, ali se samo delajo takšne? Sprijaznite se že, da vas nikoli nihče ne bo jemal resno, ne kot ljubitelje in ne kot operaterja.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.