Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ne vem kdo indeksira preko aplikacije
smile-1.gif

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ne vem kdo indeksira preko aplikacije
smile-1.gif

cist mozno da kateri od njihovih...sem se zadnjic pogovarjal z vodjo nagradnje in me spraseval ce imam kako aplikacijo oz kako vem na kateri bazni sem.....cist mozno da so decki pogruntali..;) bom ga vprasal ko se naslednjic slisiva....;)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če so pametni, bodo to počeli kar sami, samo glej kako se širi hitro potem tu gori informacija, da gradijo LTE... No saj tudi glede na njihova PR sporočila, se nameravajo bolj resno in transparentno lotit zadeve.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Še lažje jim je, da njihovi tehniki/PR mi pošljejo vsak dan katere bazne in na kaj so jih včeraj nadgradili. Pa jim ni treba kuriti nafte
smile-1.gif

Telemach je bil edini, ki je v svojih PR sporočilih navedel referenco svetidej.com in povezavo do izbrane primerjave. In to 2x v zadnjih letih.
nahrung002.gif

Drugače pa predvidevam, da imajo Kranj, Celje, Novo mesto, Krško, Maribor, Murska Sobota vsaj 1 LTE bazno postajo. Murska Sobota in Celje naj bi imela 100%.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Operaterji se mi tak na splošno zdi, da se ne znajo malo pohvalit, recimo vsem naročnikom, ki živijo na področju neke bazne, bi poslali SMS 'od danes naprej imate na voljo HSPA+, LTE, whatever', pa zraven napisali, da ce kaj ne bo delalo OK naj poklicejo na številko XY, pa to ne na cifro za splošne informacije, kjer ti bo neka študentka rekla, da resetiraj telefon ali kaj podobnega, ko ji boš rekel, da bazna ne dela kaj v redu
tongue-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Skoda, ker mi S4mini se ne omogoca izbire lte. Kolegica ga je kupila v DE in ima to opcijo...ter 4.4.4 OS.
kKaj pa je PSC 40, 41, 42 pod tipom omrežja?

Nazadnje urejeno:

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Operaterji se mi tak na splošno zdi, da se ne znajo malo pohvalit, recimo vsem naročnikom, ki živijo na področju neke bazne, bi poslali SMS 'od danes naprej imate na voljo HSPA+, LTE, whatever', pa zraven napisali, da ce kaj ne bo delalo OK naj poklicejo na številko XY, pa to ne na cifro za splošne informacije, kjer ti bo neka študentka rekla, da resetiraj telefon ali kaj podobnega, ko ji boš rekel, da bazna ne dela kaj v redu
tongue-1.gif
Povprečen uporabnik bo bolj razumel SMS, da je 50% popust na paintball.
tongue-1.gif

Kaj pa vedo kaj je HSPA, HSPA+, LTE ...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Skoda, ker mi S4mini se ne omogoca izbire lte. Kolegica ga je kupila v DE in ima to opcijo...ter 4.4.4 OS.
kKaj pa je PSC 40, 41, 42 pod tipom omrežja?
Vsaka UMTS celica ima na bazni unikaten PSC - Primary Scrambling Code (0..511), LTE celice pa imajo unikaten PCI - Physical Cell Identity (0..503). Nekateri Android telefoni - tisti, ki imajo pridobivanje podatkov o baznih postajah preko CellInfo imajo možnost prikaza sosednjih UMTS in LTE celic. Iz PSC in PCI jaz lahko določim na katere sosednje bazne postaje je prijavljen telefon. Sem glede te funkcionalnosti še v testiranju in zbiranju podatkov.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Obveščamo vas, da bomo 18. 5. 2015 začeli nadgrajevati mobilno omrežje. Cilj je samo en – poskrbeti za novo uporabniško izkušnjo hitrosti, pokritosti in dosegljivosti. Nadgradnja bo zahtevala tudi posege v infrastrukturo v vaši bližini, kar bi lahko v času del vplivalo na vašo izkušnjo in dosegljivost pri uporabi storitev.

Da bi vam zagotovili nemoteno komunikacijo, boste lahko v času del brezplačno uporabljali storitve nacionalnega gostovanja znotraj zakupljenih enot paketa. Svetujemo vam, da imate v svojih mobilnikih nastavljeno samodejno izbiro omrežja, če ne živite na obmejnem pasu, kjer obstaja možnost, da mobilni telefon preklopi na omrežje tujega operaterja.

PDF:
http://www.tusmobil.si/uploads/docs/Obvestilo_WEB_prepaid_final.pdf

Ni odveč povedati, da se v celoti menja komplet omrežje
grin1.gif
.

Nokia out, Hawei in, vključno s povsem novo centralo, arhitekturo, baznimi postajami, povsem novimi linki, čeprav so ponekod kakšno leto stari še od Nokie, itd
wink-1.gif
.

Pa imeli bomo potem omrežja na novo:

Telemach/Tušmobil - Huawei
Simobil - Nokia-Simens
Telekom S. - Eriksson (klasika)

P.S.
Začenja so nov začetek kot leta 2007, tokrat bo konkurenca mogla še kaj več naresti kot jokati politikom
grims-1.gif
.

Lp.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Pridni so res
smile-1.gif

Jaz že opazim razliko, ker se mi skoraj povsod že izpisuje H+ na telefonu in hitrost interneta je občutno boljša.

Bravo Telemach/Tušmobil - le tako naprej!

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Menjajo elektroniko ter software sistem. Tak da po stroškovni plati je to še vedno kar precej ceneje kot izgradnja omrežja na novo, kar vključuje še antene, stolpi, vzdrževalni objekti, upsi,... In ni mala malica integrirat tako staro opremo v kak obstoječ sistem, če že bo kdo kupil tako rabljeno robo bo cena minimalna. Vsa elektronika pač sčasoma konča na smetišču, tako to je.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.