Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Tko je ponavadi ko gre kaj narobe je takoj operater kriv in nikoli uporabnik
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Res sem vse podpisal. Se strinjam pripravljen sem plačati ostanek od pogodbe (čeprav je oderuška in ti v realnosti ne nudijo ugodnosti, katere so vpisane v pogodbi), manipulativnih stroškov pa ne. zadeva kliče po tržni inšpekciji. navsezadnje je navedena ugodnost v višini 60 EUR v pogodbi, katere v času pogodbe (24x 1,49 EUR) ne morem iskoristiti. Če bi jo lahko bi mi vsak mesec od pogodbe odbili 60/24 in ne 1, 49 EUR. Vse skup mi smrdi na goljufijo.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Imam še eno pogodbo za sina in sicer paket free 5. Lani julija je redna cena telefona samsung S3 mini znašala na TM 259 EUR. Ob vezavi na paket sem za telefon plačal 209 EUR. Ugodnost ob 24 mesečni vezavi je 50 EUR (dejanska). Gledam pogodbo, na njej piše ugodnost 60 EUR. Nikjer nisem našel da bi bila cena telefona 269 EUR. Najvišja cena redne prodaje je bila 259 EUR. Se prav spet nateg. res da smo zadeve podpisali, ampak navsezadnje to je goljufija, ker te z lažnimi dejstvi spravijo v zmoto. Z veseljem plačam 100 EUR in se jih enkrat za vedno rešim z obema naročninama, ampak to je njihova zmaga, ker ravno to hočejo, če hočeš drugam plačaj neutemeljeno več. Plačam takoj zneske po pogodbi in stroške prenosa številk. Manipulativnih stroškov prenosa po škodljivi pogodbi pa nikakor ne.

povod vsega tega je bila pa nekvaliteta storitev. Pustimo internet, kjer jim šepa 100 na uro, tudi govorne storitve se ne da normalno uporabljati.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Ko ti kaj ne paše gre/in je potem vse narobe ane.... Takšne in drugačne vezave imajo svoje prednosti (ko se vežeš in koristiš) ter slabosti (ko želiš prekiniti), ampak tako pač je...

NOVO:
http://www.tusmobil.si/mingl

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik map pravi:
Imam še eno pogodbo za sina in sicer paket free 5. Lani julija je redna cena telefona samsung S3 mini znašala na TM 259 EUR. Ob vezavi na paket sem za telefon plačal 209 EUR. Ugodnost ob 24 mesečni vezavi je 50 EUR (dejanska). Gledam pogodbo, na njej piše ugodnost 60 EUR. Nikjer nisem našel da bi bila cena telefona 269 EUR. Najvišja cena redne prodaje je bila 259 EUR. Se prav spet nateg. res da smo zadeve podpisali, ampak navsezadnje to je goljufija, ker te z lažnimi dejstvi spravijo v zmoto. Z veseljem plačam 100 EUR in se jih enkrat za vedno rešim z obema naročninama, ampak to je njihova zmaga, ker ravno to hočejo, če hočeš drugam plačaj neutemeljeno več. Plačam takoj zneske po pogodbi in stroške prenosa številk. Manipulativnih stroškov prenosa po škodljivi pogodbi pa nikakor ne.

povod vsega tega je bila pa nekvaliteta storitev. Pustimo internet, kjer jim šepa 100 na uro, tudi govorne storitve se ne da normalno uporabljati.

Danes je to dejstvo pri vseh operterjih, da prikažejo naj boljše, naj cenejše, naj naj naj, v splošnih pogojih in drobnem tisku je pa realnost. To kar si si izbral ni bila slaba varjanta, vendar tvoje je bilo, da točno preveriš kaj se zgodi, če prenehaš pred časno. Naj dodam, da Tušmobil tukaj ni izmislil tople vode, ampak je zadeve za svoj namen prevzel in se prilagodil drugima dvema operterjema, kateri so drobni tisk in splošne pogoje patentirala za navedene omejitve, kar pomeni da je enako, če ne še hujše pri drugima dvema operaterjema.

Če nisi ziher v delovanje storitev, imaš opcijo iz strani Tušmobil-a, da testiraš celih sedem dni, kar je več kot dovolj, da ugotoviš na svojih lokacijah, kako se ti zadeva obnese.

Kakor sam ugotavljaš, rešitev je, da se NE VEŽEŠ VEČ, ne glede na operaterja in ugodnosti. Vendar tudi to so operaterji opazili, da za vezavo več ne zadostuje zgolj telefon, apmap je boljša vezava, če ti neki za nekaj časa ponudijo skoraj zastonj, v preostalem času vezave pa skoraj zadevo preplačaš in prideš na istem
grims-1.gif
.

P.S.
1. Brez vezave
2. Izpiši omejitve iz drobnega tiska in podaj v tabelo, to je tisto kar dobiš za svoj denar torej izpiši končne podatke (primer; Neomejeno, neskončno - v drobnem tisku pa omejitev po 1G ali 5G itd., zato izpiši ta podatek in to dejansko dobiš za svoj denar).
3. Ko boš/bodo uporabniki bolj obzirni, bo manj težav in več boljše konkretne ponudbe.

Lp.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Kaj ni bilo včasih v Mingl paketih vključeno gostovanje v Mobitelu? Ker kolikor sedaj berem splošne pogoje, tega ni več
confused-1.gif
?
Morda pa se motim

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Nikoli ni bilo v rednem MINGL paketu vključen roaming pri Mobitelu.

Izjema je bil Totalno neomejen MINGL paket, katerega so ponujali mislim da novembra in decembra 2013. V temu si dobil za obdobje vezave brezplačno gostovanju pri Mobitelu.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
A je še kdo opazil, da ima Tušmobil po novem spet lepe subvencije na telefonu, kot je imel včasih. Ker zdaj kake 2 leti je bila bolj žalost in se je najbolj splačalo popust vzet. Po tanovem se spet bolj splača mobitel vzet, pa magari samo za nadaljno prodajo, če nimajo tistega, ki ga hočeš:)

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
A je še kdo opazil, da ima Tušmobil po novem spet lepe subvencije na telefonu, kot je imel včasih. Ker zdaj kake 2 leti je bila bolj žalost in se je najbolj splačalo popust vzet. Po tanovem se spet bolj splača mobitel vzet, pa magari samo za nadaljno prodajo, če nimajo tistega, ki ga hočeš:)
Konkreten primer
sprasujem se.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Kaj naj celoten seznam cen skopiram na ta forum?
smile-1.gif
Tušmobil je imel prej cene mobitelov na vseh paketih enake, ne glede na znesek naročnine, poleg tega je ta cena bila visoka. Zdaj dobiš, če se fokusiram na popularne 20€ na mesec pakete(najbližji L recimo) Optimus G 179€, Lumia 520 9€, Galaxy S4 379€, Nexus 5 259€,...

Te cene so bile prej okoli 200€ višje! Še celo na cenejših paketih za 10€/mesec je solidna subvencija.

Skoraj zastonj Lumie 520, go Nokia:)

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No, stvar je relativna, lahko gledaš z svojimi pesimističnimi očmi, lahko pa brž na bolho in v tuš in zaslužiš dobrih 50€ kot sem jaz z preprodajo Lumie 520€...(v dobiček že vračunana izguba, ker ne bom več ime popusta na naročnino za 2 leti)

Gre za to, da so bile prej cene mnogo višje, zdaj pa so take kot pri konkurenci. Jasno ne gre za noro subvencijo, gre pa za noro razliko glede na prej.

In ja, kot vedno velja, če je mobitel že dolgo v prodaji se še vedno bolj splača v nemčiji kupit, izjemoma tudi v Slo v prosti prodaji. Takoj ob izzidu, oziroma kot vidimo Lumia 520 še vedno pa se vsaj pri kaki tretjini naprav po tanovem tudi pri tušu bolj splača na subvencijo. Recimo 380€, kot sem dal za S2 ob izzidu, ko je bil v nemčiji še dobrih 500€ v slo pa 600€...

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
ksz:
Mulcu bom verjetno vzel MinGL Drzen - pa me zanima naslednje - kaj priporočate, da bo mulc na telefonu videl, da je v omrežju Tušmobila (ne pa Mobitela). Ali kakšne widget za Androida ali ti mogoče na kak drug način telefon sporoča, da si v nacionalnem roamingu (kot recimo tist R pri signalu, ko si v tujini).

Sam še nisem bil pri Tušmobilu, pa ne vem ... paket pa se mi zdi v redu.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Opazit da si na mobitelu ne bo težko, ker takrat po defultu ne dela internet. Če bo imel pa internet izklopljen pa vidiš na Android notification neki v stilu "Tusmobil-Mobitel". Te res tako skrbi, da bi kak SMS za 10 centov poslal medtem ko je na Mobitel, jaz se res ne bi sekiral zaradi tega. Če si v tistih dveh procentih Slovencev, ki jim gre več kot 3€ za pulze v mobitel omrežju, pa pač naknadno aktiviraj dodatek za 3€, ki to pokrije.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hvala.

Koliko pa pravzaprav pridobiš minut/SMSjev/podatkov za tistih 2,9 evra?
Piše nekako tako - toliko, kot je v paketu. V paketu je pač neomejeno - ali imaš potem teh pogovorov/SMSjev neomejeno tudi, če si v Mobitelovem omrežju?
Prenosov pa mislim, da je 300 MB, potem je teh tudi 300 MB, če si prižgan na Mobitelu?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.