Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Kar je nad 1 Mbit/s je dober prenos podatkov. Kaj pa rabiš več prek mobilnega omrežja?

V 2 urah lahko z 1 Mbit/s preneseš 1 GB prenosa podatkov...

Meni doma vleče 1,5 Mbit/s in proti koncu meseca se zelo približam oziroma prekoračim tistih 20 GB in potem gre prenos na 0,1 Mbit/s... Meni dela normalno pa imam prižgan Skype, 2 Gmail maila, Team Viewer, Google Drive, ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Eno so številke, drugo pa realnost, surfanje z zatikom, nihanje signala in nalaganje strani.

V pisarni mam 2 mbit, ko raketa na kablu v primerjavi z mobilnim.

Mam dovolj 1 mbit, samo naj pol tudi tako dela.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti si majster za te zadeve, si pri sebi probal tudi z drugim ponudnikom?

Pa svojega portala najbrž ne updejtaš preko zraka? :)

Ok, pač je kak je, samo 2013 smo... To me cudi, da se moramo sploh meniti o mizernem signalu

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tako je, vse update spletnega portala updatam prek UMTSa (prek FTPja, HTTPja). Prav tako skoz laufa Skype, Team Viewer, ...

Jaz plačujem 20 € (4 leta sem plačeval 15 €, ko sem imel 25% popust) za 20 GB. Lahko bi uporabljal SI.mobil ali Mobitel, ki bi prek njih imel vsaj 5 Mbit/s in pakete nad 30 €/mesec za enako količino prenosa. Oziroma ker imajo vsi v vasi m@ UMTS imajo hitrost večkrat le 1 Mbit/s.

Mi na kraj pameti ne pride, da bi dajal 120 € več na leto. Od začetka (od leta 2004) sem imel Mobitelov UMTS, ki sem ga takrat plačeval 40 €/mesec. Meni je bolj pomembna cena in ponudba od hitrosti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam linijo 10/1 preko wifi, pa klejem včasih kot mornar, ko naenkrat signal pade za polovico. Kar tako, iz 'dobre volje'. Pa premaknem anteno na računalniku 10cm stran in dela dalje
tongue-1.gif

Tak da se katastrofi mobilnih omrežij ne čudim. Kabel je kabel in tako bo zgleda še dolgo ostalo. Edino koliko toliko spodobno omrežje sem imel pred leti na T-2, ko so šele zgradili oddajnik in sem bil verjetno edini na njem. Linija nonstop 5/1 - no, dokler ni vsak dan za kake pol ure vse skupaj nehalo delat. Pa ne ob isti uri, tak naključno
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nerealna pričakovanja sem mel :)

To je prvi vtis, bomo videli sčasoma.

Iz tujine tudi pridejo sorodniki, majo v centru bivanje, me je ze zadnjic spraseval, sem rekel tuš, pa ni vzel, zdaj mi je pa nerodno posodit, to bo šele klel balkan.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Če ti kaj pomaga imajo Telekom, Simobil in (tudi) Tušmobil precej boljša omrežja kot vsa omrežja v Nemčiji. To so dokazale raziskave.

Moral bi testirati nemška omrežja
smile-1.gif

Avstrijci imajo pa boljša omrežja od nas.

Naša omrežja so precej nad evropskim povprečjem po kakovosti in hitrosti.

Telekom ponuja LTE do 100 Mbit/s, ampak teoretične ne prideš čez 30 Mbit/s. HSPA+ (do 21 Mbit/s) pa praktično ne gre nad 10 Mbit/s (prej hitrost okrog 5 Mbits).

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Sem klical na tušmobil - pomoč uporabnikom in mi je rekel, da moram vse skupaj vrniti do petka, jaz sem pa bil na tušmobilo v petek popoldan, lahko preveriš par strani nazaj,,,, pol je bila sobota, nedelja in ponedeljek, pa vsak dan klical kdaj bojo aktivirali številko. V ponedeljek zvečer po posredovanju enega člana Alterja je bila št. aktivirana, pol pa kličem v petek dopoldan kdaj moram vrniti sim, pa mi reče da mi poteče danes, vprašam kako pa to, pa mi odvrne prejšnji petek ste sklenili pogodbo in danes vam poteče, nisem se hotel pregovarjati z njim in sem odnesel vse skupaj nazaj, pa saj kak je z signalom lahko ugotoviš v enem dnevu
bonk.gif

Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Za Tušmobil ti pravim, pol še mi je pa ostalo sam 3 dni za test namesto 7 dni,,, katastrofa

Testno obdobje prične teči z dnevom aktivacije.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Že včeraj sem bral tole debato o TM mobilnem internetu v Mariboru pa mi ni jasno kako to, da meni deluje dobro, nekateri pa imate take težave. Sam kar dosti uporabljam TM internet in v MB dela dobro, sploh glede na ceno, seveda pa to ni optika, kabel ali xDSL…
Ker sem imel čas, sem zalaufal MiFi Huawei E586Es-2 in aktiviral internet dan za 1euro in potem pomeril hitrosti. Meritve so bile narejene iz avtomobila, le ena v pritličju stolpnice v UKC Maribor. Hitrost izmerjena v stolpnici in na parkirišču za stolpnico sta skoraj enaki. Rezulati:

Lokacije:

Podrobne informacije o posamezih točkah:
https://googledrive.com/host/0ByLJW012UHboYnBuRjRxeDlVams/

BTW: tema je novo pri Tušmobilu, sedaj pa je že 5 strani Sencerjevega jamranja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj maš podobne rezultate, mizern ping in upload, dl poa večji,ker si bil bližje.
Saj zdaj ne bom več, prepričali ste me, da mi v redu dela :)

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Sem klical na tušmobil - pomoč uporabnikom in mi je rekel, da moram vse skupaj vrniti do petka, jaz sem pa bil na tušmobilo v petek popoldan, lahko preveriš par strani nazaj,,,, pol je bila sobota, nedelja in ponedeljek, pa vsak dan klical kdaj bojo aktivirali številko. V ponedeljek zvečer po posredovanju enega člana Alterja je bila št. aktivirana, pol pa kličem v petek dopoldan kdaj moram vrniti sim, pa mi reče da mi poteče danes, vprašam kako pa to, pa mi odvrne prejšnji petek ste sklenili pogodbo in danes vam poteče, nisem se hotel pregovarjati z njim in sem odnesel vse skupaj nazaj, pa saj kak je z signalom lahko ugotoviš v enem dnevu
bonk.gif

Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
Za Tušmobil ti pravim, pol še mi je pa ostalo sam 3 dni za test namesto 7 dni,,, katastrofa

Testno obdobje prične teči z dnevom aktivacije.

Ko sem jaz vzel tole testno obdobje je tudi veljalo tako, da je začelo veljati z dnevom aktivacije sim kartice.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
In še vedno velja. Če mu je operater v CC povedal drugače, mu je naložil bučke. Tudi to se zgodi.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Ste me zrajcali s temi speedtesti, pa sem iz predala potegnil še svoj ključek huawei E-180;
Supports HSUPA/HSDPA/UMTS 900/2100MHz
UMTS 900/2100MHz
EDGE/ GPRS/GSM 850/900/1800/1900MHz
HSUPA Upload speed 2 Mbps (5.76Mbps ready)
HSDPA Download speed 7.2 Mbps
In rezultati res niso za hvalit, lokacija center klik cca.1 km zračne do bazne.

Parkrat sem še ponovil test dl je prišel do 3 ul je bil pa vedno isti.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
WeWatchingYou: UMTS bazne pred letom 2013 so po večini nadgrajene do 3,6 Mbit/s, na podeželju do 1,5 Mbit/s.

Sedaj tudi v vukojebinah implementirajo HSPA+.

Probaj testirati v Blanci SE652 (aktivna pred nekaj meseci) ali v Mokronogu SE670 in Mirna SE669 (ti 2 sta bili aktivni v prejšnjih dneh), ki bi po mojem morala imeti že HSPA+. Sedaj je omrežje od Ljubljane do skoraj Novega mesta skoraj GSM = UMTS. Tudi se mi zdi vse bazne imajo tam HSPA+ (za ta podatek je treba še preveriti). Se pa nadgradnja kot kaže seli proti Sevnici oziroma Krškim.

Je pa tudi kul, če imaš telefon ali ključek, ki podpira HSPA+.

Po zemljevidih bi rekel, da bo SE653 kmalu dobila UMTS 900 oziroma HSPA+. Prav tako se bo morala bazna v Sevnici nadgraditi (celo bi rekel iz UMTS 2100 na UMTS 900 - kot so to storili v Zagorju, Trbovljah, ...). Logično sklepam. Tušmobil svoje zemljevida pokritosti signala ni posodobil že 2 meseca. Po mojem prepričanju je pokril čez 90% prebivalstva z UMTSom in se mi zdi da je tudi prehitel Telekom po pokritosti UMTSa (92%).

Tako, da tudi jaz čakam kar prihaja iz Ljubljane
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Bom malo pogledal Blanco in Mirno, ampak do sedaj še nisem opazil na mojem "butastem" telefonu črko H na omrežju - sony elm.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Eni telefoni kažejo le 3G in ne H in H+. Edino speedtest je verodostojen.

V Ljubljani Tušmobil najprej ne bo zagnal LTE omrežja. Ker UMTS omrežje nadgrajujejo na Dolenjskem je celo možno, da dobimo Tuševo LTE omrežje najprej na Dolenjskem.

Jaz mislim, da bodo UMTS omrežje nadgrajevali od Ljubljane do Brežic, nato pa med Krškim in Celjem.

Ivančno Gorico, Muljavo, Trebnje, Mirno, Morkonog, Žužemberk, Dolenjske Toplice in Stražo se že nadgradili. Po mojem bi morala biti naslednja bazna za UMTS biti tista na Koglem SE672, RTV Sevnici SE653 ali Težki vodi SE666.

Ker RTV Žužežmberk še ni dobil UMTS 900, po mojem se za RTV stolpe čaka kdaj jim bodo odprli za nadgraditev sistema.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Saj maš podobne rezultate, mizern ping in upload, dl poa večji,ker si bil bližje.
Saj zdaj ne bom več, prepričali ste me, da mi v redu dela :)

Saj se tak ne da s tabo nič zmenit, smo očitno vsi proti tebi oz. smo na plačilni listi Tušmobila. Ker nimaš pojma o posameznih frekvencah, tehnologijah, pingih... in še kar naprej vztrajaš, da je 150 ms pinga slabo
bonk.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.