Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Ključek se ne da prisiliti, da bo samo na 2100Mhz.
Isto sr#### je bilo na eni bazni v Celju, pa takrat nisem s tehniki nič dosegel...

AT commanda mogoče

at+zbandi=2  UMTS 2100 + GSM 900/1800 (Europe)

Maybe
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi v službi isti šit (res pa je, da ni viden oddajnik)

lame12.jpg

Po moje mam defekten ključek
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem šel sedaj na notebook pa v drugi prostor k oknu, polni signal HDSPA Tusmobil pise, pa HSPA, malo skače.

Ping ne dober, zamik, surfanje slabo in počasno.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sem šel sedaj na notebook pa v drugi prostor k oknu, polni signal HDSPA Tusmobil pise, pa HSPA, malo skače.

Še HSPA te nemara...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kar speedtest rukni
smile-1.gif

Nisem imel časa čakat, ker je rojevalo. Za slovenski test pa nisem mel gori java vtičnika.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pa si probal še s kerim drugim operaterjem surfat? Ker mobilni internet ni to, kar si navajen preko žice. Šele LTE je prava alternativa.

Keri model modema imaš?

Edit: Našel. Sem mislil, da mogoče nimaš kak ZDA model in ti česa ne podpira. Ne vem, kaj ti naj še napišem, jaz imam dobre izkušnje, nikjer v centru problema, še v 1. (kletni) etaži UKC mi je včeraj delalo bp.

I

Izbrisan uporabnik #488

Z drugim sedaj nisem probal, mi je škoda impulzov
smile-1.gif

Modem je od Simobila-vodafone, sedaj E1762 pač unlockan in zadnji fw.

jajca1.jpg

jajca2.jpg

jajca3.jpg

spet 900Mhz jajca

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
ne to je UMTS 900 signal. pravi Cell ID bi moral biti 18266. Tvoj modem celega Cell IDja ne prikaže ...

če je v desetiškem Cell ID < 30000 je GSM, kar je več je UMTS.

Jakost signala na UMTS 900 imaš -103 dBm kar pomeni zelo slabo (-113 dBm pomeni brez signala)

Če ima UMTS 900 slab signal, potem ne Tušev ne Mobitelov ne more loviti prek UMTS 2100. To je razlog zakaj za m@ ne najde 3G omrežja. ali je to zaradi slabe omrežja ali pa USB ključek nima dobre antene.

Drugače sej ti piše da si na UMTS omrežju (UMTS = WCDMA)

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
betonski zidovi delajo čudeže. Plus če celica od bazne ni usmerjena v tisti del lahko pride to tega.

Plus USB ključek se mi zdi ne podpira HSPA+.

Je pa okoli bazne MA304 zelo kritični teren, če imata tako Telekom kot Si.mobil v razmraku 150 metrov 2 bazni postaji. Pa še bazne so na silosu, ki je visok in lahko pokriva več kot bi bazne sicer.

I

Izbrisan uporabnik #488

Priznam, sem za stenami in ne vidim cerkve, kjer je oddajnik
smile-1.gif
, so betonske.

Ni to dorasla tehnologija, isto kot digitalna tv pri nas, zelo šalabajzersko je to.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Pri UMTS 900 pokriva tudi znotraj stavb, ampak ker daleč lovi se hitro zabaše (nizke hitrosti). UMTS 2100 pa ker ne lovi daleč ima večjo kapaciteto, ampak ne lovi navadno čez betonske stene.
umts-900-2100-2.jpg

Jaz živim na deželi in imam Telekomovo bazno postajo, ki ima UMTS 2100 in je oddaljena 1200 metrov stran. Nobenih ovir in mi lovi s 2/5 ali 3/5 črtice.

Pri nas je stvar glede operaterjev taka:
- Telekom uporablja le UMTS 2100
- Simobil uporablja UMTS 2100 v mestih, na podeželju UMTS 900.
- Tušmobil uporablja UMTS 900 in 2100 v mestih, na podeželju UMTS 900.

UMTS 900 bi ti lepo vlekel, če ne bi bila bazna polna. To pa pomeni, da bi operater rabil večjo kapaciteto in s tem večji spekter 900 MHz. Edina stvar, ki bi lahko naredil je nakup antene, ki podpira 900/2100 MHz in bi jo usmeril proti bazni. Tako sem imel jaz to narejeno leta 2004.
http://www.antene-zupancic.si/...d796383fa423df7

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, zdaj sem pa šel doma v jedilnico, kjer skozi okno vidim silos in sedaj lahko surfam, dokaj znosno. HSPA 4 črtice na polno al pa WCDMA.

Malo skačeta, ampak to je očitno to.

signal je sedaj -91dBm, moč pa 11,99

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Nekako tako ja. Lahko pa si kupiš takšen modem, ki ima priklop za dodatno anteno in si jo spelješ nekam, kjer bo vredu vleklo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.