Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #488

Doma imam dva wifi ruterja, tak da sem lepo pokrit, tu ne rabim mobilnega neta.

Skrbi me, kaj bo na "poti".

No, ko sem pred leti probaval Mobitel in je lepo letel pri meni v kleti. Streljaj iz Maribora, v Pekrah oz. Radvanje, tam je bila zadeva povsem neuporabna, se je moralo vrniti. Tudi z dodatno anteno na sesek in na okno.

Očitno je zadeva še zelo nesigurna in moraš sedeti na oddajniku za solidno delo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Na poti ti pride edino prav mobitel, vse ostalo je bolj kot ne žalost. Če seveda govoriva o uporabi interneta "med vožnjo". Če boš nekje stal...bi načeloma mogoče šlo še kaj drugo skozi, ampak zelo odvisno od lokacije. Jaz sem pred leti delal test, mobitel umts, dal dol vlečt nek torrent in je celo pot med MB in LJ vleklo suverenih 1MB/s+, kar se mi zdi solidno. Zdaj..mi recimo na tušu že pogovor crkne parkrat...

Ne sodit tuša glede na MB, lahko da boš kje v rovtah, pa ti bo tuš letel ko strela, ker pač ni obremenjeno...

I

Izbrisan uporabnik #488

Mogoče v kakšnem tuš centru leti med žemljicami
smile-1.gif

Ni čudno, da se tujina zanima za nakup Mobitela. Očitno majo tam primerno infrastrukturo.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Tako je s tušom. Pred dobrim letom sem na Pohorju uporabljal tušev internet 24ur, letelo je kot hudič, signal na 900 MHz do konca. Potem pa vedno slabše do neporabnega (hitrost, ne signal!) in sem tušmobilovo kartico vrgel stran. Zdaj uporabljam mobitel na 2100 MHz, signal "ena črtica" ali pa še ta ne, DL pa med 3 in 5 Mb. V obeh primerih pa na zunanji usmerjeni anteni.
Že takrat je bilo vse zabasano, zdaj pa je zgleda še slabše.

I

Izbrisan uporabnik #488

A nima tuš neke zadeve, da sprobaš omrežje in če ni v redu, vrneš izdelek?

Jaz bi takoj vrnil.

Že vidim, da so to omogočili samo za

Citat:

Opis in pogoji testnega obdobja
Naročnikom je v testnem obdobju na voljo 7-dnevno brezplačno testiranje, ki začne teči z dnem aktivacije storitve. Za testiranje sta na voljo dva naročniška paketa:
Paket FREE 15, s katerim boste lahko testirali storitve kot so klici, SMS in MMS sporočila ter prenos podatkov na mobilnem telefonu.
Naročniški paket MOBILNI INTERNET, s katerim boste lahko preizkusili Tušmobilov mobilni internet na vašem računalniku.

Kdo bi si mislil, da v Štajerski prestolnici ne dela kot bi moralo.
10.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Tušmobil obvešča uporabnike, da bodo v noči s torka, 10.12.2013 na sredo, 11.12.2013, med 22:00 in 04:00 uro potekala dela na sistemih, zato bo v vmesnem času prišlo do 10-minutnega izpada vseh storitev. Hvala za razumevanje.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
jaz sem imel prejšnji teden poskusni teden in ti povem, da sem bil zelo razočaran, najprej čakal 4 dni, da so mi aktivirali številko, pa še to z posredovanjem enega člana z Alter-ja, prodajalka ni imela pojma o ponudbi, katastrofa, pol še ugotoviš, da je signal isti kot na Simobilu, ti povem zelo razočaran.......

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
jaz sem imel prejšnji teden poskusni teden in ti povem, da sem bil zelo razočaran, najprej čakal 4 dni, da so mi aktivirali številko, pa še to z posredovanjem enega člana z Alter-ja, prodajalka ni imela pojma o ponudbi, katastrofa, pol še ugotoviš, da je signal isti kot na Simobilu, ti povem zelo razočaran.......

Za Mobitel mi to praviš? Čak, kaj hočeš reči, da zadeva ne dela out of the box? al kaj majo za čakat 4 dni.

Pri tušu sem vtaknil v modem in gremo.

Očitno je, da mobilni internet v Sloveniji ni na nivoju, ker to ni normalno, da mi dela slabše kot na telefonskem modemu 33,6kbs , ki sem ga imel pred ne vem 15+ leti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Aja za brezplačen test.

Saj lepo, da ponujajo, samo pri nas ni nič tako, kot bi moralo biti.

Potrošnik je nepomemben, storitev je lahko pod nivojem, glavno da se lahko molze in zavaja s ponudbami, kjer je taki drobni tisk, da ti ni nič jasno.

Očitno ni iz trte zvito, da je tuševo omrežje katastrofalno, zato pa tudi ni čudno, da ima roaming z mobitelom.

Ima pa privlačne pakete, ki namamijo narod.

Tu mi moja pravi, kak težko dobi kolegico na Tuš mobilu, ki ni v velikem mestu in veliko telefon službeno uporablja.

Je morala menjati zaradi prekinjanja, nesignala ipd. sila nekvalitetnih zadev.

Kdo je sploh kupil Tuš? najbrž kakšen resen igralec že ne, ker potem bi to blagovno znamko takoj skinil.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina

467716-post_slo.gif

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Aja za brezplačen test.

Saj lepo, da ponujajo, samo pri nas ni nič tako, kot bi moralo biti.

Potrošnik je nepomemben, storitev je lahko pod nivojem, glavno da se lahko molze in zavaja s ponudbami, kjer je taki drobni tisk, da ti ni nič jasno.

Očitno ni iz trte zvito, da je tuševo omrežje katastrofalno, zato pa tudi ni čudno, da ima roaming z mobitelom.

Ima pa privlačne pakete, ki namamijo narod.

Tu mi moja pravi, kak težko dobi kolegico na Tuš mobilu, ki ni v velikem mestu in veliko telefon službeno uporablja.

Je morala menjati zaradi prekinjanja, nesignala ipd. sila nekvalitetnih zadev.

Kdo je sploh kupil Tuš? najbrž kakšen resen igralec že ne, ker potem bi to blagovno znamko takoj skinil.
467716-post_slo.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kdo bi si mislil, da v Štajerski prestolnici ne dela kot bi moralo.
10.gif

Mi je bilo malo dolgčas med čakanjem v UKC.

Testirano v kletni etaži, stran od oken, kake debele stene so v stolpnici verjetno veš. Bazna MA330 (đamija), signal nikakvi (-97 dBm), ping 109, download 4,59, upload 0,33:

Pred parkirno hišo, čakanje pred parkomatom. Bazna MA315 (par m stran na garažni hiši), signal -57, ping 114, download 6,77, upload 0,39:

Imen datotek nisem spreminjal, da lahko vidiš datum in čas.

Tak da raje preveri kaj je narobe s tvojim modemom.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Za Tušmobil ti pravim, pol še mi je pa ostalo sam 3 dni za test namesto 7 dni,,, katastrofa

Testno obdobje prične teči z dnevom aktivacije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Najbrž ni nič z njim narobe, ma boljši ping od tvojega :)

Bom šel na silos da bo letelo. Lej, danes nisem nikjer imel idealnih pogojev...

Sicer maš pa tudi ti obupen upload in ping

I

Izbrisan uporabnik #488

Poglej moje na slikah :)

Rezultat merjenja iz jedilnice, ki je 500 m od silosa, vmes stavbe tudi, je podoben, upload mizern, dl 2,7

Jutri pride kolega pa bova testirala

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.