Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sedaj je že dodano na spletno stran
smile-1.gif

Primer: Samsung Galaxy S2

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Telefoni vidim, da so se kar konkretno podražali...

Znižala se je subvencija, razliko poplačaš v mesečnih obrokih za katere pa dobiš še mesečni bonus v obliki prenosa podatkov.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Telefonov niso podražili. Znižali so subvencijo telefonov, katero lahko sedaj sam odplačuješ obročno.

Sej isto imata tudi Mobitel in Simobil - tudi ona dva ne subvencionirata telefonov na veliko, tako kot je to počel do seda Tušmobil.

Meni osebno so te opcije telefonov zmaga! Kdo pa ima še danes 200, 300 ali 400 evrov, da plača telefon?

Če si res želiš nek drag in super duper telefon, ga lahko dobiš za 1 evro, s tem da ga obročno odplačuješ (brez obresti seveda) + dobiš gratis prenos podatkov.

Nekateri sem že slišal, gredo na banko in dvignejo kredit, da si kupijo telefon višjega cenovnega razreda in s tem vsak mesec plačujejo obresti banki, pa še zaposlena oseba moraš biti itd... cele komplikacije in bedarija.

Raje vzameš kar pri operaterju obročno odplačevanje in si miren. Nobenih obresti, nobene zaposlitve itd..

Že razmišljam o Notu ali Galaxy S2 za 1 evro
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Če si prav tole računam...imaš opcijo 23 in free 5, torej 28 eurov 2 leti, kar znese 672 eur.

To pa mislim, da je zlo ugodna zadeva...

Ej porkafix no, al še naj bolj zaklejem, zakaj ne more tuš spremeniti pogojev za sklepanje naročnin, ki so napisano na netu. Ker so drugačni, kot jih prakticirajo v centrih...pride človek ves vesel tja, hoče sklenit naročnino, potem pa rečejo, da rabiš plačilni list iz podatek o zaposlitve, a na strani ni nič tem.

Krucefix no, še malo pa bom prijavil tole nekam, ker je res čisto zavajanje...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ej porkafix no, al še naj bolj zaklejem, zakaj ne more tuš spremeniti pogojev za sklepanje naročnin, ki so napisano na netu. Ker so drugačni, kot jih prakticirajo v centrih...pride človek ves vesel tja, hoče sklenit naročnino, potem pa rečejo, da rabiš plačilni list iz podatek o zaposlitve, a na strani ni nič tem.

Krucefix no, še malo pa bom prijavil tole nekam, ker je res čisto zavajanje...

Kaksno zavajanje? Saj imajo lepo napisano ... Jaz sem sel na http://www.tusmobil.si/pomoc-in-informacije/sklepanje-razmerij.html

20111207-t3hjuw7fe2e4fdx5p33pwc1h28.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ja, ampak potem prideš lepo do tuš centra, rečeš, da bi rad sklenil razmerje in rečejo da moraš dati plačilni list ali povedati podatke o zaposlitvi. Kar pa tu ne piše, tu samo piše, da je to potrebno za paket Brezmejni X.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Uf, še dobro da sem kupil SGS2 za 379€ na vesolje, zdj je 519€. Opcije so huda zadeva, zelo fajn. Tile podražitve pa prov nič, kva Tušmobilu ni jasno, z to spremembo Tuš sploh nima več najugodnejših telefonov, kakor je do zdaj veljalo, no ima marsikatere, podražil je k sreči zaenkrat samo tile tadražje telefone. Ampak podražil jih je tako močno, da je recimo ta SGS2 cenejši tako pri Simobilu kot celo Mobitelu, ki vsi vemo ima drage zadeve.

Šele zdaj sem opazil, telefoni stanejo praktično enako, ne glede na to, ali vzameš Free 5,10,20,40. Torej zelo se splača Free5 vzet. Pa jaz tu sumim na eno tipkarsko no, čeprav je prisotna pri vseh prenovljenih ponudb, hm..

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
no pa smo prišli počasit tudi do tega da tuš kaj podraži,.. kot sem rekel že dolgo nazaj,.. do onemoglosti ne bo šlo free,..
b

p.s. pa ne odpirajte sedaj teme na moj post,..naj gre tema naprej kot da ga ni,..

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jp, pri določenih aparatih so se znižale subvencije vendar ponudile opcije za "obročno" oplačilo aparatov...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No, zaenkrat gre samo za dva/tri telefona in še to samo v tadragih paketih. Free5 + opcija je stvar še ceneje, kot je bila pred spremembo.

Lih to je čudno, zakaj dva telefona ful, pa samo na dragih paketih, zakaj ne cele linije telefonov za 10€ gor raje pri vseh paketih enako? Recimo podražitev za 20€ po celotni liniji in Opcije na vse pakete, raztur totalen, ljudje imajo radi brezobrestne kredite, ki ti še megabajte podatkov dajo, sam ne kupijo vsi ljudje SGS2/Note/Sensation. Mogoče pa jutri že popravijo stvar na spletu:)

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Sedaj so vsaj cene nižje za telefone višjega ranga v nižjih paketih. Kajti do sedaj si mogel za telefon keširat 400-500€, sedaj pa skozi brez obrestno obročno odplačevanje je začetni strošek definitivno nižji in za povrhu obrok kot tak ni zastonj, ampak za povrhu še prejmeš prenos podatkov
smile-1.gif
.

Lp.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Tušmobilovi paketi so že sami po sebi tako dobri, da si lahko privoščiš v paketu Free15 z Opcijo telefon 23 Samsunga Galaxy S2 za 1 evro. Plačuješ 38 evrov/mesec in imaš:
- neomejeno klicanje na tušmobil številke
- neomejeno SMS in neomejeno MMS
- 3GB prenosa podatkov
- 300 minut na ostala omrežja znotraj slovenije!

In vrhunski telefon za 1 evo!

Če primerjam s Simobilovo ponudbo:
- Samsung Galaxy S2 je najceneje možno dobit za 70 evrov
- paket mora biti XL zame (46 evrov na mesec) + maksi plus prenos podatkov (18 evrov na mesec)
- skupaj torej plačujem mesečno 64 evrov in telefon dobim za 70 evrov

Kot uporabnik, ki bi rad najceneje dobil telefon v odličnem naročniškem paketu, mi je ponudba Tušmobila dosti bolj ugodna.
Tega ne more nihče zanikat - računica jasno kaže primerjavo.

Razen, če res potrebuješ več kot 300 minut na ostala omrežja. V takem primeru si pač vzameš paket FREE40, kjer imaš vse neomejeno + opcijo 23 in dobiš ravno tako telefon za 1 evro (s tem da plačuješ 63 evrov na mesec, kar je še vedno ceneje kot simobilova ponudba) + imaš paket z neomejenimi vsebinami.
aplauz.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ampak potem prideš lepo do tuš centra, rečeš, da bi rad sklenil razmerje in rečejo da moraš dati plačilni list ali povedati podatke o zaposlitvi. Kar pa tu ne piše, tu samo piše, da je to potrebno za paket Brezmejni X.

Namenoma sem ti celo oznacil besedilo, kjer pise tocno to, kar zahtevajo na prodajnem mestu.... Predvidevam, da nisi predlozil bancne kartice ... vsaj omenil nisi nikjer, da si ... (ali pa sem jaz spregledal) ...

Ce isces nekaj za pokritizirat, bos to tudi vedno nasel
smile-1.gif
...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ja, ČE se odločiš za kreditiranje je Tuš najugodnejši tudi za ta dva aparati, ki mata zdaj manj subvencije. Problem je, če nočeš kreditiranja, se ti pa teh telefonov sploh ne splača več kupovat, ampak vzameš popust, pa kupiš v prosti prodaji. V tem primeru v roku dveh let prideš skoz enako ugodno, kot si pred tole spremembo.

A bojo vsi mobiteli doživeli tako spremembo?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Ja, ČE se odločiš za kreditiranje je Tuš najugodnejši tudi za ta dva aparati, ki mata zdaj manj subvencije. Problem je, če nočeš kreditiranja, se ti pa teh telefonov sploh ne splača več kupovat, ampak vzameš popust, pa kupiš v prosti prodaji. V tem primeru v roku dveh let prideš skoz enako ugodno, kot si pred tole spremembo.

A bojo vsi mobiteli doživeli tako spremembo?

Mislim, da je malo takih, ki bodo v prosti prodaji kupili tako drage telefone. Zato pa so tudi pri Tušmobilu poskrbeli za take, ki si želijo najboljše telefone, da jih lahko odplačujejo po obrokih.

Drugače pa ja seveda, če imaš denar sploh ne razmišljaš - vzameš si 25% popusta na mesečno naročnino in kupiš telefon v prosti prodaji.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No sej priznam, brezobrestni krediti so mamljivi, raje bi vzel 38€/mesc za 1€ SGS2 na Free15+Opcija23(bi od opcije dobil toliko MB, da ne bi rabil Free20 vzet), kar znese 912 v dveh letih.

V primerjavi z prejšno ponudbo Free20 20/mesec+419€, kar znese 899€. Fajn kredit morm rečt, škoda sicer za možnost izbire, da ga zdaj kar moraš vzeti, če hočeš ugodno in če nočeš v prosti kupit, ampak sej glede na to, da je mene prepričal je mogoče res kaj na tem, da bi tudi ostale, ki smo se sedaj vnaprej skeširali za telefone.

Prej nisem nikoli razmišljal o tem, ker ni blo te opcije, tukaj, oziroma ni tok mamljiva pri drugih operaterjih, zdj pa vidm da je res fajn, k sm poračunal:)

Še tablete in laptope v to ponudbo z opcijami prosim:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Namenoma sem ti celo oznacil besedilo, kjer pise tocno to, kar zahtevajo na prodajnem mestu.... Predvidevam, da nisi predlozil bancne kartice ... vsaj omenil nisi nikjer, da si ... (ali pa sem jaz spregledal) ...

Ce isces nekaj za pokritizirat, bos to tudi vedno nasel
smile-1.gif
...

Predložena je bila bančna kartica, osebna ter davčna številka. Nato je oseba izza pulta želela še plačilni list in na začudenje vseh prisotnih potem več nismo nadaljevali s sklepanjem naročnine. Vseeno sem še enkrat povprašal, če je OBVEZNO, da se predloži podatke o zaposlitvi in rečeno je bilo, da JA. Pa se sploh ni šlo za nakup telefona ali sklepanje aneksa, zgolj za navadno naročnino, brez 25% popusta.

Potem sem bil v kontaktu s par osebami, ki verjetno delajo na tušu ali pa so zastopniki (preko tega foruma, zasebno), in vsak mi je dejal, da je pri sklepanju naročnine OBVEZEN podatek o zaposlitvi. Hkrati sem opozoril, da na spletni strani piše drugače in da bi bilo prav, da se uskladijo in popravijo zadeve.

Od tega je že nekaj mesecev...

PS, če se ne predloži plačilni list, oz poda podatke o zaposlitvi, je potreben porok. To je iz prve roke, sorodstvo je šlo skozi ta postopek.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.