Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Ne bo držalo. Če so frekvence pridobljene s kaznivim dejanjem, se lahko vzamejo.
To je osnovni koncept prava. Pravna ničnost dejanj, ki so temelječe, oz posledica kaznivega dejanja.

Je pa dolga pot do tega. Najprej mora biti pred sodiščem dokazano kaznivo dejanje, nato mora biti sprožen postopek za ničnost pravnih dejanj, ki so bili posledica kaznivega dejanja. Za drugo definitivno poskrbijo Tušmobilovi konkurenti
evil.gif
, za prvo mora pa svoje oddelati tožilstvo in sodstvo. In pri prvem je itak v Sloveniji največji problem.

Najprej dokler dokažejo, kaj je res in kaj ne, bo kar nekja časa mimo, leta 2015-2016, če ne prej je pa povsem nov razpis za dodelitev vseh frekvenc za vse operaterje na novo, tako da frekvence do takrat ostajajo vsem, katere imajo
grin1.gif

Državi pa se zagotovo ne isplača ukinjat sedaj frekvenc komerkoli, ker bo ob enem mogla plačati oškodninu operterju, ker je ta/so vložil kar nekaj sredstev že v to. In nemorejo nositi odgovornosti za nekaj, ker je/so dobil žegen državnega uradnika zadolženega za to področje, da lahko opravlja/jo storitev na dodeljeni frekvenci.

Konkurenco pa če kaj moti, naj da potem najprej odpoved tistim zaposlenim v svojem podjetju, kateri so bili zadolženi za pravo oz. kateri so bili dolžni spremljati Uradni list, pa niso, kajti če bi ga spremljali, bi lahko ugotovili, da je bil razpis zunaj
wink-1.gif

Mislim, da je konkurenci bilo zadoščeno, saj če se ne motim je Tušmobil eno leto kasneje vpeljal UMTS 900, kot bi ga sicer vpeljal, pa je bil onemogočen, tko da dovolj je bilo jokanja slednjih, imeli so najmanj deset let časa, da si uredijo svoje omrežje na podeljenih frekvencah, pa niso, sedaj pa ko jih prehiteva zadnji prispeli na tržišču, pa se pritožujejo in jokajo, kar naj se.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
To kaj se državi splača ali ne, se razlikuje med raznimi političnimi garniturami, ki so trenutno na oblasti.
evil.gif

In še enkrat, če bo dokazano kaznivo dejanje, tako pri podelitvi frekvenc GSM, kot tudi UMTS, so slednje odločbe nične. In konkurenti bodo zahtevali odškodnino od države, o temu ne bo dvomiti.

Pri podelitvih novih licenc, pa je vsaj meni jasno, da že kot posledica trenutnega procesa, ne bodo talane na lepe oči in pod mizo.
wink-1.gif

Skratka Tuš novih licenc ne bo več dobival zastojn, denarja za nove, pa dvomim, da bo imel.
Vrednost Tušmobila, sedaj, ko obstaja možnost pravne ničnosti njemu podeljenih licenc, gravitira nekje proti nuli. Zanimivo bo.
evil.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Mobitel je dobil UMTS licenco za 100miljonov, Simobil pa za 6 miljonov.

Tušmobil bi, kot mali seveda dobil še ceneje ali zastonj po regelcih. Pa tudi če bi v najslebšem primeru plačal 6 miljonov, to ni nič, glede na 100miljonov in več, ki jih je Tušmobil vložil v omrežje. ČE je šlo za podkupnino, da je tuš dobil zastonj, namesto par miljonov, bo pač plačal teh par miljonov in še kak miljon kazni, bistveno to na Tuševo bilanco kot v smislu podjetja ne bo vplivalo. Bo pa vplivalo na ljudi, ki so morebiti šli take igre.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Tušmobil bi, kot mali seveda dobil še ceneje ali zastonj po regelcih.
Za skoraj znesek kot Si.mobil je UMTS koncesijo leta 2006 kupil (ne dobil!) tudi T-2.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Tušmobil bi, kot mali seveda dobil še ceneje ali zastonj po regelcih.
Za skoraj znesek kot Si.mobil je UMTS koncesijo leta 2006 kupil (ne dobil!) tudi T-2.

Da so počakali še kakšno leto, bi dobili ceneje ali zastonj, tako pa so/ste hoteli zadevo prej, ste jo prejeli/kupili in kdo vam je sedaj kriv, da niso/ste prej uredili zadevo v praksi ter tako izkoristli dragoceni čas, ampak ste se premaknili šele pred kakšnim mesecem, omenjeni T-2 pa še do danes ne?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
od včeraj dalje akcija za Brezmejni internet 24 ur le na TM prodajnih mestih, cena znižana na 29,90€. Akcija do 31.12.2011

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
mene pa zanima,kako je kaj tusmobil signal po slo porihtal,pred leti je bilo precej slabo,tam kjer mi je mobitel kazal 5 crtic je tusmobil le 2 ali 3,sprasujem zato,ker bom po novem letu tudi jaz odjadral iz debitela na tusmobil ali bob

hvala in lp

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Sem spravil punco in posledično njena starša na tuš. Pa je njena mama uber vesela, ker ima polni signal v bolnici v Mariboru, Mobitel ji pa v kleti ni lovil.
Recimo en primer:) Seveda je večprimerov, kjer Mobitel lovi in Tuš ne, kot obratno, ampak se zgodijo tudi obratni primeri:)

No drgač pa mnenje si boš utvaril tule, pa primerjaj % takrat, ko si ti sprobaval(pred leti praviš) in zdaj, sklolaj dol da prideš do % na različne datume:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/80-pokritost-gsm.html

Še bolj realno pa tako, da ko se odločiš iti na tuš, koristiš še tisto 7 dnevno brezplačno testiranje(ki se avtomatsko spremeni v redno razmerje, torej nič ni nepotrebnega skakanja po tušmobil centru, edino če se odločiš preklicat v teh 7 dneh.)

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Dej če imaš možnost nabavi eno od TM mini prepaid sim , cena 5 € imaš pa gor 5 € na računu .Jaz imam od TM - All inclusive in sem full zadovoljen . Če pa nimam kje omrežja od TM je pa na voljo mobitel omrežje . Tako si praktično vedno dosegljiv . Kaj pa od Si.mobila nov paket - Preprosto zame za 20 €

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
mene pa zanima,kako je kaj tusmobil signal po slo porihtal,pred leti je bilo precej slabo,tam kjer mi je mobitel kazal 5 crtic je tusmobil le 2 ali 3,sprasujem zato,ker bom po novem letu tudi jaz odjadral iz debitela na tusmobil ali bob

hvala in lp
Preveri svojo lokacijo s pomočjo spodnjih primerjav in kupi testno simko.

Drugače pa lepa primerjava glede baznih:
http://www.dreamdesign.si/aplikacije/google-maps/tusmobil-gsm.html
http://www.dreamdesign.si/aplikacije/google-maps/old/tusmobil-gsm-old.html
http://www.dreamdesign.si/projekti/tusmobil-bazne-postaje.html
http://www.dreamdesign.si/info...-spremembe.html
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/107-gradnja-omrezja-tusmobil-od-2007.html

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Iz dosedaj prebranega sklepam da lahko kot uporabnik tušmobila gostujem v mobitelovem omrežju, vendar mi se recimo sms iz njihovega omrežja ne zaračuna posebej. Imam prav? Paket brezmejni 200. lp

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Nimaš prav. V paketu brezmejni lahko brez dodatnega zaračunavanja samo kličeš v mobitel omrežju. V paketih Free pa lahko še SMS/MMS pošiljaš v mobitel omrežju.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
SPREMENJENE CENE TELEFONOV (v oklepaju je stara cena)

Huawei U8800 Pro
BREZMEJNIH 200 129 EUR (109 EUR)
BREZMEJNIH 1000 59 EUR (39 EUR)
FREE 5 159 EUR (129 EUR)
FREE 15 89 EUR (69 EUR)
FREE 20 59 EUR (39 EUR)
VESOLJE 19 EUR (1 EUR)

MODELI NOVO DODANIH TELEFONOV

Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S Plus

MODELI TELEFONOV, KI NISO VEČ V PRODAJI

HTC Wildfire
Samsung E2370
Nokia N8-00
Nokia C3-01
LG Optimus 2X
LG Optimus Chat
HTC Desire S
Samsung B2100
Nokia E72
Nokia 2220 Slide
LG GT405 Viewty Smile

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Uporabniki Huawei aparatov ti bodo lahko povedali, da so telefoni Huawei za to ceno več kot odlični. Tudi ta bo služil svojemu namenu.

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Kaj je to neka akcija do 5 mobilnikov za celo družino brezplačno in to na predplačniško?
Kateri telefoni pa so to?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.