Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
bob nima trgovin in zaposlenih v ta namen, ima omejen nabor storitev, plačljiv support,..tuš pa fura klasično trgovino in zato so višji stroški,..

b
Zadeva je taka, da bob prinaša čisto izgubo. V veliki meri zaradi bigbob paketa. To se lahko preračuna. Cena za zaključevanje klicev je znana, in po tej ceni ni šans da je bob dobičkonosen. Izguba pa se pokrije z višjim dobičkom blagovne znamke Si.mobil. Obe znamki sta pod isto firmo. Tukaj je možno veliko mahinacij. Možno je tudi dokazati, da so cene naročniških paketov simobila (glavna blagovna znamka) podražile zaradi boba.

Občutek pa imam, da gre tuš v enako zgodbo zaradi paketa Brez. Ni logike, da gre Brez paket na 0,15 €/min, če je osnovni predplačniški paket 0,12 €/min. Bolj je logično, da bi šel na 0,12 €/min. Zaradi te spremembe menim, da tuš nekaj pripravlja.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ti pa si pravi tržnik ja
rolleyes-1.gif
Prav čudno, da te niso izbrali za vodjo razvoja.
hysterical-1.gif

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Kakšen mesec opažam nihanje signala na področjo Onkološkega inštituta Ljubljana. Signal se enostavno pelje od polovice do nule in če govoriš, te prekine in napiše preobremnejeno omrežje. To se dogaja na treh različnih telefonih, z različnimi nastavitvami. Na tušu, kljub reklamaciji ni odgovora. Je pa zadeva sveža , prej je 4 leta delovalo normalno. Zato me še toliko bolj jezi, da motnje ne uredijo.
Ima kdo kako idejo kaj se da neredit? Ker sem na Onkotu v službi mi najeda da sem občasno nedosegljiv. Aneks imam še tri mesece. Ali se da zaradi neprimerne usluge operaterja menjat prej ali naj čakam te tri mesece....

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Kakšen mesec opažam nihanje signala na področjo Onkološkega inštituta Ljubljana. Signal se enostavno pelje od polovice do nule in če govoriš, te prekine in napiše preobremnejeno omrežje. To se dogaja na treh različnih telefonih, z različnimi nastavitvami. Na tušu, kljub reklamaciji ni odgovora. Je pa zadeva sveža , prej je 4 leta delovalo normalno. Zato me še toliko bolj jezi, da motnje ne uredijo.
Ima kdo kako idejo kaj se da neredit? Ker sem na Onkotu v službi mi najeda da sem občasno nedosegljiv. Aneks imam še tri mesece. Ali se da zaradi neprimerne usluge operaterja menjat prej ali naj čakam te tri mesece....

Pokličeš jih na 070 700 700 ter povprašaš ter seznaniš z vsem, kar si tukaj napisal, vključno s prekinitvijo ali odpravo napake
wink-1.gif

Lp.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če nočeš, da filaš vsak dan, boš moral vzet nekaj čisto osnovnega - ali pa kaki Razr Maxx, ki pa je drag in ga Tušmobil nima.

Če bi rad kaj večjega ti priporočam Sony Xperia Arc S - pri opciji 9 moraš plačat še 69€. Če ti je to preveč je s manjšim ekranom HTC One V s doplačilom 39€ ali bolj ali manj enak Huawei U8850 Vision za 1€.
Sestra ima Huawei (tudi na Tušu) in je z njim zelo zadovoljna, pravi da ga polni na 2-3 dni.

Alora sem vzel tegale Huawei U8850 Vision . Me pa nekaj zanima..
Na tuševi strani jih kar na enkrat ni v ponudbi zato ne morem preveriti. V mobitelovi ponudbi pride v telefonu 4G SD, v mojem jo ni. Glede na to da je tam telefon odpiral mislim da jo je pobral ven trgovec. Ste jo ostali dobili zraven?
LP

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sestra ni dobila kartice. Paket je odvisen od operaterja oz. kakšen paket naroči pri proizvajalcu (to ne pomeni, da so oni jemali kartice ven). Mobitel je znan, da ima velikokrat poln paket, ostali operaterji pa večkrat bolj osnovnega (ni slušalk, kartice...).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No ja, bolj mlatenje enega in istega ''optimiziranja'', kot kakšne informacije.

Drugače pa lahko rečem, da nisem imel do zdaj nobenega problema v Tušmobilovem omrežju, delujoč signal je v zgradbah, kleteh, garažah... Edino precej velika luknja je še vedno na območju Svetega Tomaža (kar zeva na zemljevidu baznih v SV SLO). Sicer grem zadnje čase bolj poredko v prleške kraje, pa vseeno.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V severnem delu Ljubljane je 3G podatkovni prenos obupen. Kako je v drugih predelih LJ, mi ni znano. Pred časom je nekdo nad tem že potarnal in jaz sem mu takrat pritrdil. Stanje se do danes ni spremenilo. Očitno je omrežje zabasano. Ker je obstajala možnost, da je težava s telefonom, sem preizkusil več različnih in situacija je bila pri vseh enaka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Podobo je v MB, na pobrežju, tam niti gledanje mobilne TV ni tekoče, ker je zgleda vse zabasano.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
SouthPark: problem naj bi bil tam v dovoljenjih
Medo: lastnik SMS kratke številke ni podpisal pogodbe s Tušmobilom
tsunami & darjan: verjetno gre za mikro lokacijo, kjer bazna ni na opitiki in s tem nima tudi HSPA+. Cell ID ima 2 xxxx ne?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne vem, kako pogledat v starem windows mobile 6.5 Cell ID?
smile-1.gif

Je pa umts signal, ni samo edge. Lokacija pa ravno ne bi rekel, da je mikro, je zraven "mini poslovni" center, pokopališče in kar nekaj blokov.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
tudi jaz ne
smile-1.gif
pri tušu se zelo pozna če je UMTS bazna na relejnem linku ali optiki.

tuš špara pri relejnih linkih. S tem ni treba APEKu plačati toliko uporabnine za uporabo frekvenc. Se pa vse bazne v mestih počasi premikajo na optiko. Tiste ki so na optiki imajo HSPA+.

Drugače pa ja, za tam kjer je slabši signal je po mojem predvidena še ena bazna postaja, glede na primerjavo s s! in m@. Prejšnji teden je Maribor dobil novo bazno MA328, ki naj bi pokrivala center.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.