Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
V teh 3 dneh, ko traja prenos, dobi uporabnik tuša kakšno začasno številko, ali je v tem času pač brez?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Brez... Saj ti dela tastara še vedno. Med priklopom si samo kako urco ali dve brez, pa še to ne najbrž. Itak se pa preklop zgodi ponoči tako da ko dobiš SMS kdaj bo preklop, daš pred tisto nočjo, predno greš spat, novo kartico notri in boš zjutraj že na drugem omrežju.... Brez skrbi, vse bo laufal brez problema
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Kul, bomo videli, ko/če se odločim za sigurno
smile-1.gif

Kako pa je s pokritorstjo UMTS, njihov zemljevid sicer kaže, da v naših krajih pokritost je, a izkušnje z zemljevidi drugih operaterjev so drugačne.... Je mogoče kje seznam, kje točno se nahajajo UMTS centrale, da bi videl, če je naša zraven, ali lahko komu na PM sporočim lokacijo, pa bo preveril ?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
To pa nebi vedel. Najlažje pa je, da kupiš njihovo predplačniško kartico in sprobaš doma oz. kjer te zanima.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Traja pa 3 delovne dni.

Hmm, ali je ta storitev opravljena tretji delovni dan oz. je kdaj prenos številke tudi hitrejši - dan ali dva?

Kaj se zgodi z zneskom naročnine, ki jo plačuješ za mesec vnaprej, potem ko prestopiš k drugemu ponudniku telefonije?
Ti ta znesek pripada nazaj oz. kakšna je tu procedura? Hvala...

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Ponavadi je tretji delovni dan. Kot je prej nekdo napisal, da se do 25 v mesecu računa obdobje torej je najbolje da greš zadnji teden pred 25 to naredit. Kaj se pa naredi s tistim zneskom pa nebi vedel, po mojem ga plačaš, jaz sploh nisem bil pozoren na to, ker sem bil tolk jezen, da sem samo komaj čakal, da grem stran (pri obeh je bilo tako)
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Vse dobiš nazaj. Le Simobil ma malo čudno finto, da izda račun v minus pol so pa tiho ko pizde, pa magari si prej preko trajnika plačeval.

No ko pa greš v njihov center in izpolniš obrazec pa je keš v treh dneh pri tebi na računu.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tole sem že enkrat razlagal. In to sem jim tudi najbolj zameril. Koliko ljudi so že nategnili.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Jst sem že en tak... pa niti se mi ne da hoditi tja za teh par €, ampak ker smo trije taki, bomo pa šli malo zaropotat tja
smile-1.gif

Drugače ne razumem najbolje, kaj se zgodi v naslednjem primeru:
plačaš naročnino orto u nulo + opcijo mobilni za en mesec vnaprej - recimo od 25.5. do 25.6. Ampak s 1.6 prestopiš na Tušmobil, Torej ti pripada 25/30 = 5/6 naročnine nazaj... AMPAK kaj če porabiš več kot 1/6 zakupljenih enot - recimo 800 minut v simobil in 150 v druga mobilna omrežja, pa recimo 90MB prenosa podatkov že do 1.6. , potem kaj dodatno plačaš ali kako se to obračuna?

Nazadnje urejeno:

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No jaz sem šel iz Mobitela in jih klical pa pravijo da v primeru zakupljenih količin(torej skoraj vsi paketi) , plačaš kar lepo celo naročnino! Čeprav sem šel 16. iz mobitela, ker si pač kao imel priložnost v 16. dneh ponucati vse zakupjene količine. Dobro, zaradi 10EUR nisem pol nič se sekiral, ker bom itak dobil nazaj v par mesecih:)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kar je tudi nekako logicno ane? ... Ker ti lahko teoreticno do takrat, ko gres, porabis vse zakupljene kolicine
smile-1.gif
... Ko pa prides na novo k operaterju... pa placas samo sorazmerni del zakupljenih kolicin... dobis pa polne kolicine ...

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Če sem v mobitelovem omrežju, pa sprejmem MMS oz. kliknem na link v sporočilu, da mi prenese mms, se mi to zaračuna? Se da kako nastavit, da kr avtomatsko prenese MMSe brez da kliknem link v sporočilu?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
noup, nč se ne zaračuna... v MMS nastavitvah daš avtomatski sprejem oziroma vedno... kar pa je lahko potem hiba v kolikor se nahajaš v tujini in ti nekdo pošlje MMS se ti le-ta prenese avtomatsko in seveda obračuna prenos podatkov...

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Ve kdo ce ta tusmobilov mobilni net modem zahteva administratorske pravice na windows xp sp3?
Studiram da bi si nabavo na lokaciji kjer ni neta, je pa komp brez admin pravic pa se nahajam parkrat na mesec.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
potek namestitve je isti kakor za vse programe, tako da če imaš onemogočeno nalaganje programske opreme boš tudi to vrjetno težko namestil brez Admina...

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Vsa programska oprema ne zahteva admina. dolocene mrezne stvari lahko izvajas povsem preprosto kot razne pppoe ali vpn povezave.

Wayaroundov je kar nekaj, eni drzaji drugi cenejsi, kot 3G ruter na LAN ali linux live CD. Ampak upam da nebojo potrebni.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
mrežne stvari že, samo sam program moraš namestiti na C: ali D: ali X: disk, kar pa ti lahko admin nepravice zavrnejo...jst vem da na enem kompu nism mogu naložit programa MobilePartner ker nisem imel admin pravic...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Na tuškabino so dodali možnost vključitve premium paketa za brezmejni internet (velja tudi za Brezmejnih X):
wappremium.png

Tako za mesečno naročnino:
- 9,9 EUR če preneseš na mesec manj kot 1 GB
- 19,9 EUR neomejen prenos podatkov (do 20 GB maksimalna hitrost, potem 236 kbit/s)
- 39,8 EUR neomejen prenos podatkov (do 50 GB maksimalna hitrost, potem 236 kbit/s) - 1 aktiven Premium paket
- 59,7 EUR neomejen prenos podatkov (do 80 GB maksimalna hitrost, potem 236 kbit/s) - 2 aktivna Premium paketa

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.