Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Pa ni za pozabiti, da je še vedno ekskluzivno na voljo LE pri Tušmobilu, ter to da ima Tušmobil še veliko asov za to leto v rokavu, seveda v roki z nadgrajevanjem omrežja.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik frenky666 pravi:
Hvala za info. Sem kar tole sprožil
*121*4*1*1#

Mi nekako ne dela njihova wap tuskabina.

Ko aktiviraš blokado..ti v Mobitelovem omrežju deluje samo klici in sms-i a ostale storitve pa v domačem omrežju ..tako tut Tuškabina deluje samo ko si v lastnem omrežju..
wink-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Denarja za nadgrajevanje ni, so le pobožne želje. Nadgrajuje se le Simobil - z kmalu ex Tušmobilovci.
In od kje ti sedaj take informacije?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Denarja za nadgrajevanje ni, so le pobožne želje. Nadgrajuje se le Simobil - z kmalu ex Tušmobilovci.
Glede na to, da naj bi prejšnje leto poslovali s pozitivnim EBITDA. (od julija 2010 naj bi imel Tušmobil pozitivni mesečni EBITDA).

Glede na to da je razpolovil izgubo iz 25.000.000 EUR čiste izgube (2009) na 11.000.000 EUR čiste izgube (2010)

Zelo verjetni prevzem s strani Tele2
wink-1.gif
Tele2 je Tušmobil v zadnjih 3 mesecih tudi omogočil roaming v vseh njegovih omrežjih (razen v rusiji še ne).

Si.mobil je odprl svoje stolpe Tušmobilu šele prejšnjo jesen. Verjetnejši razlog pozitivno poslovanje Tušmobila. Če ga ne morejo sklatiti iz trga bodo pač nekaj zaslužili s skupno gradnjo.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Izplacilo bo res tako, za celoten holding. In ne zaradi slabih poslovnih rezultatov ipd. Verjamem, da je motece da TM zelo na hitro pridobiva uporabnike. Konec koncev ta novica nima nič z Novo pri Tušmobilu in razvoju omrežja.

Nazadnje urejeno:

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Ne vem kako drugi razmišljajo, ampak jst kot naročnik raje vidim, da gre moj denar kam drugam kot za regrese zaposlenih - ali v nižje naročnine ali v višje subvencije za telefone... kamorkoli, samo da imam kaj od tega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Ne vem kako drugi razmišljajo, ampak jst kot naročnik raje vidim, da gre moj denar kam drugam kot za regrese zaposlenih - ali v nižje naročnine ali v višje subvencije za telefone... kamorkoli, samo da imam kaj od tega.

Hmmm... torej ti bi zaposlene drzal na minimalcu... in hkrati se pricakoval strokovnost od teh istih zaposlenih, ki bi jih rad prikrajsal za zasluzene evre? Cudno razmisljanje nekaterih
smile-1.gif

Pojasnilo:
Zadnji stavek je sarkazem, da ne bo kdo narobe razumel...
smirk-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ahhhhhh...Regres bo v celotnem holdingu in ne LE PRI Tušmobilu izplačan na vrednotnico. Nas zaposlene so o tem in ponudbi obvestili včeraj, nekdo se je pa odločil, da morajo tole tudi mediji izvedeti. Nihče pa ne bo povedal, da bomo isti zaposleni imeli POSEBNE ugodnosti (popusti na naročnino in telefone, posebni paketi samo za zaposlene, brezplačna priključnina in še in še...
Konec koncev se pa zdajle samo zaradi ChaoRena v to temo vmešava regres, ker sem ga vprašal od kje mu podatek da TM nima denarja za bazne postaje.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
@Jest: Glej to je kapitalizem... In ja, zaposleni so strošek, ampak nujni strošek - brez njih ne moreš, morajo biti ustrezno usposobljeni, imeti določena znanja, itd... Tušmobilovim zaposlenim, vsaj kolikor sem imel izkušenj z njimi, tega ne manjka... Ponudba na trgu dela se tudi ve kakšna je, iz tega se lepo izpeljati plačo (regres), da obdržiš dokaj kvaliteten kader in sploh v času, ko Tušmobil raste, se sredstva raje preusmeri v pridobivanje naročnikov in stvari, ki bodo v prihodnosti prinašale dobiček... Bodisi so to novi telefoni (Huawei), novi paketi (multipaketu), vse kar pripelje več naročnikov in v prihodnosti tudi profita Tušmobilu...

Če je to tako zelo čudno razmišljanje, potem si zgleda obstal v času socializma ali pa si se nalezel bolezni kakšnih državnih firm ali JU, kjer se izplačujejo enormni regresi, čeprav je firma v -, oz. je v + samo zato, ker je pač dobila državno pomoč. Verjamem, da marsikomu dišijo visoki regresi, ampak če firma ne stoji zdravo na obeh nogah, se takšnih stvari ne počne (ni higienično bi eni rekli...).

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.