Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Verjetno gre za storitev Toča Alarm , ki jo nudi Trgilav za svoje zavarovance ...

Nope
grims-1.gif
. Lestvica je od 1-10, SMS prejmeš od 5 navzgor skozi celo leto, bodisi da bo šlo za hude nalive, bodisi točo, bodisi če bodo snežni meteži ipd.
Ob enem prejmeš še link do Tuškabin-e, kjer se povežeš direkt do karte meterološkega zavoda live z 10 min. refrešem.
Storitev deluje odlično, zelo natačna, cca 10 minut prej prejmeš sms
wink-1.gif
.

SMS NEURJE

Lp.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
@ynos je pri mobitelu, zato mu je @Jest pripopal link za toča alarm......

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Na Mobitelovi stevilki ima aktivno Tusmobilovo storitev???

Malo preveri drugic, komu sem repliciral ... Za razliko od drugih, jaz ponavadi dam repliko tistemu, kateremu odgovarjam in nikoli ne pisem raznih "KSZ" in podobnih kratic
grims-1.gif

Sicer je storitev se kar OK... ampak glede na to, da jo nudi operater, ki vsak trenutek ve, na katerem podrocju se narocnik storitve nahaja, bi lahko naredili tako, da ce ne dolocis kraja, za katerega zelis sprejemati opozorilo, da bi ti poslali sporocilo za tisto obmocje, na katerem se nahajas... Tega recimo zunanji ponudnik brez podpore operaterja ne more ponudit...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sicer je storitev se kar OK... ampak glede na to, da jo nudi operater, ki vsak trenutek ve, na katerem podrocju se narocnik storitve nahaja, bi lahko naredili tako, da ce ne dolocis kraja, za katerega zelis sprejemati opozorilo, da bi ti poslali sporocilo za tisto obmocje, na katerem se nahajas... Tega recimo zunanji ponudnik brez podpore operaterja ne more ponudit...
Pričakujem (tudi pogrešam), da bodo tudi na to prej kot slej razširilo.

Ogrodje za take storitve je Tušmobil razvil pred 6 meseci. Osnova je dana, zdej je treba samo razvijati storitve.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Jaz sem že 2x dobil ta SMS. Zadevca deluje kot mora.

Mogoče bi morali samo meteorologi meriti na 5 in ne na 10 minut. Da bi bila storitev še bolj zanesljiva. V 10ih minutah se lahko marsikaj zgodi ... (če si 5 km oddaljen od prijavljene lokacije ter ravno iz tvoje smeri prihaja nevihta + preverjanje na 10 minut se lahko zgodi da SMS dobiš 1-2 minuti kasneje od začetka neurja). Recimo neurje prejšnjega vikenda je prišlo iz Ljubljane do Novega mesta v pičlih 45 minutah.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Imam eno vprašanje za poznavalce. Nekako ni moteče, me pa vseeno zanima kaj je krivo, da kadar pošljem sms/mms iz moje tušmobil številke uporabnikom Mobitela, Izimobila, Debitela,... dobim povratnico, da je sms/mms dostavljen edino, ko pošiljam Simobilovim uporabnikom nonstop piše se dostavlja, čeprav ga je prejemnik že zdavnaj dobil?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
No majstori Tusmobil Rooming deluje v Tuneziji tocno pol ure po prihodu in potem ni vec dostopa in sem bil celi teden brez telefona.
No danes odhajan domov in se vedno ne dela

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Imam eno vprašanje za poznavalce. Nekako ni moteče, me pa vseeno zanima kaj je krivo, da kadar pošljem sms/mms iz moje tušmobil številke uporabnikom Mobitela, Izimobila, Debitela,... dobim povratnico, da je sms/mms dostavljen edino, ko pošiljam Simobilovim uporabnikom nonstop piše se dostavlja, čeprav ga je prejemnik že zdavnaj dobil?

Isto težavo sem imel jaz, klicni center je sporočil, da je težava nastajala na strani Simobil-a ter naj bi tehniki že bili kontaktirali Simobil
grims-1.gif
.

Lp.

skokica88

Zelenc'
7. jul 2009
3
0
1
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
ja res deluje jst mam za tri kraje vklopleno in sem dobil sms za velenje in ljubljano da je možne neurja..tam med 19 in 20 uro...in še mam vklopleno za Postojno a k sreči ni bilo slabega vremena...
wink-1.gif

ja itak da deluje
grin1.gif

pa super je to, da so se lociral tudi na manjše kraje, ne samo Ljubljana, Grosuplje pa Novo mesto. si lohk še v tako zakotni vasici, pa lahko izbereš kšn mal večji kraj, k ti je zlo bliz.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
He he začelo delovati 3 ure po napisanem na Alterju, samo sedaj ne vem ali so kaj porihtali ali ima TUNTEL kaj v kurcu, ker sem telefon vklopil malo pred letališčem v Monastirju tam ko sem pa bil v EL Kantanaui pa nisem več probal ker sem bil že na poti domov.

No če ni drugega bo vsaj račun za telefon na ručun tega manjši.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Drugače od tega meseca v Tuniziji deluje odhodni klic tudi za predplačnike Tušmobila.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Dodal bi nekaj primerjav za prepaid:

Vzemimo 16 sekund:
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,08 €
- Izimobil: 0,06 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 0,11 €
- Mobitel (Mobi): 0,18 €

Vzemimo 31 sekund:
- Izimobil: 0,09 €

Vzemimo 46 sekund:
- Izimobil: 0,12 €

Vzemimo 1 minuto, 1 sekundo:
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,16 €
- Izimobil: 0,15 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 0,12 €
- Mobitel (Mobi): 0,19 €

Vzemimo 1 minuto, 31 sekundo:
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,16 €
- Izimobil: 0,18 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 0,17 €
- Mobitel (Mobi): 0,27 €

vzemimo 2 minuti, 1 sekundo:
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,24 €
- Izimobil: 0,27 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 0,23 €
- Mobitel (Mobi): 0,37 €

vzemimo 2 minuti, 31 sekundo:
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,24 €
- Izimobil: 0,31 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 0,28 €
- Mobitel (Mobi): 0,46 €

vzemimo 3 minute, 1 sekundo
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,32 €
- Izimobil: 0,39 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 0,34 €
- Mobitel (Mobi): 0,55 €

vzemimo 10 minut
- Tušmobil (Kul tarifa): 0,80 €
- Izimobil: 1,20 €
- Si.mobil (Halo Simpl): 1,10 €
- Mobitel (Mobi): 1,83 €

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Pozabil si še

Vzemimo 10 sekund:
- Izimobil: 0,03 €

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Pozabil si še

Vzemimo 10 sekund:
- Izimobil: 0,03 €

...mislim da je kar marsikaj pozabil...

bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Razlike so tako majhne, da verjetno noben zaradi tega ne bo menjal operaterja...

Sploh so uproabniki predplacniskih paketov ponavadi taki, da porabijo le nekaj € mesecno... in cel kup je takih, ki napolnijo dobroimetje predvsem zato, da jim stevilka ne propade in ne zato, ker bi porabili dobroimetje ...

Vsekakor pa pohvalno, da se cene nizajo... ceprav v nedogled to verjetno ne bo slo
smile-1.gif
...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Pa če računaš da pri kul tarifi veljajo še brezplačne minute s trgovinami tuš. Če 5 minut na mesec pa tolk
smile-1.gif

Cene se bodo težko še spuščale. MVNo opreraterji (izimobil, Mmobil) bodo spustili cene. Ampak samo zato, ker so se s aprilom nižje cene za zaključevanje klicev. Si.mobil že počasi draži.

Se pa s Jestom strinjam, da težko človek gre da zamenja operaterja. Samo pri Tušmobilu je zgodba malo drugačna. V trgovinah Tuš ali Planetu Tuš te vsakič zbombardirajo s reklamami za tušmobil. Doma v tušmobil letakih skoraj vedno kakšna reklama za tušmobil. Večkrat kot greš pa se ti mnenje sprememni ali bi šel al ne. Al pa kakšna teta ali stric ne morejo viditi na računu naprimer 500 brezplačnih minut , ki jih imajo na svoji tuš klub kartici.

Če prepričaš tiste, ki težko menjajo kar koli, da pridejo k tebi je zlato vredno. Vsaj je velika verjetnost da ti ne bodo šli k drugem operaterju pa čeprav bi 2x povečal cene. Takih uporabnikov pa je po mojem na mobitelu veliko.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede pretiranega reklamiranja... Jaz recimo ne hodim v Tus trgovine... in te reklame sicer prelistam pri zajtrku, potem pa leti v kos
smile-1.gif
... Me pa recimo moti pretirano "bombardiranje" v stacuni... Konkretno recimo Merkur na polno utrija s tistimi sreckami za stanovanje ob morju... v stacuni, ko prides not, je en stant, pa en student tam "utruja", pri blagajni ti na vsak nacin zelijo uturit kaksno srecko... zadnjic sem ravno zaradi tega sel neko stvar raje kupit v neko drugo stacuno, ker mi je prejsnji dan prodajalka na blagajni tolk "tezila" ce bi kupil eno srecko...

Da se vrnem na temo...
smile-1.gif
...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
pa ravno starejši ljudje kupujejo Tušmobilove prepaide. Moje opažanje v trgovinah
wink-1.gif

Tušmobil je po dveh letih če odmislimo da se še omrežje gradi je po mojem mnenju izšel iz plenic. Po dveh letih ni več začetniških napak, kiksov. Mislim da je sedaj po storitvah in organiziranosti lahko primerja s Mobitelom ali Si.mobilom.

Tušmobil je končno zrihtal osnovne storitve, zdej je čas za nadstandardne. Glede znamke nič ne gre čez noč, uspeh se pokaže če se trudiš in daješ denar v razvoj. Tudi vsi so govoril da ne gredo za nobeno ceno na renault, zdej ga pa vsi tisti ki so tko govorl ga majo
smile-1.gif
in so zadovoljni.

Pri vsakem operaterju se prvi dve leti delovanja približuješ storitvam ki so že na trgu. Kar bo od operaterja se pokažejo naslednja leta delovanja.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.