Novo pri Tušmobilu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
Saj je fino, da tudi Tuš ponuja navigacijo, a lepo prosim, ne v tej obliki?!
Kaj, ko bodo ostali začeli ponujati mobilno televizijo?
Bodo ponudili LCD-je?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Bojim pa se, da bo tole zbudilo precej zanimanja. Brend Garmin je za mnoge enako znan kot Volkswagen, stroškovno pa se nakup naprave pokrije v letu, dveh, v primerjavi z najemom storitve. Pa še v tujini ni roaming stroškov.
Vseeno bi lahko ponudil tudi svojo verzijo Wayfinderja v mobilni obliki, je vsaj vedno pri roki, Garmin pa ne.
Saj mogoče sta pa Mobitel in SImobil butasta, da kar po kavbojsko ne ponudita storitev. Mobilnoi TV s prodajo klasičnih LCD, ki jih lahko vklopiš na 12V, glasbeno trgovino s kitajskim klonom iPoda in priloženo knjižico navodil za uporabo torrrentov in eMule itd.

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
Zanimanje istih, ki so kupovali N95?
Taksisti, kamiondžije, građevinci.

Medtem, ko drugi prodajajo navigacijo, navigatorja, mapse in s tem dejansko služijo, drugi za vsako ceno in astronomsko subvencijo šenkavajo napravo od katere nimajo niti centa?
aplauz.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mogoče so kitajski Garmini in jih je nekdo dobil poleg petih šleperjev Shower člang čaja, ki bo junija v veliki akciji?
Predvsem se bojim, da so Garmini brez resnih map Slovenije. Razen, če imajo zadnjo verzijo Garminovih map pa še tiste so jajc v primerjavi s kakovostjo SImobilove in Mobitelove mobilne navigacije.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Garmin je mnogo bolj uporabna in preprosta zadeva od vseh ostalih konkurenčnih proizvodov.

Skratka, dober artikel so izbrali.
Veliko bolje kot vse BT GPS naprave, etc...Zadeva je preprosta za uporabo,mobilna,možnost enostavne posoje komu...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej, imam Garmina in poznam njegove prednosti. Vseeno mi pogosto zelo prav pride navigacija na mobilniku ker Garmina res ne vlačim povsod s sabo. Pa še karte so vedno refreshane, na Garminu to (po legalni poti) ni zastonj.

Osebno sem povsem zadovoljen tudi z m:navigacijo na BlackBerryju 8800. GSP sprejemnik je boljši kot v večini Garmin Nuvi sprejemnikov, lock na satelite pa se zgodi v par sekundah. Sprejem je perfekten, govorno usmerjanje pa na BlackBerryju dovolj glasno in razločno, da lahko imam napravo kar v žepu, tudi kadar vozim avto. Ločljivost zaslona je na BlackBerry primerljiva z ločljivostjo Garmina, prikaz je pravi. BlackBerry ima zaslon v X osi širši kot v Y osi, zato je primerljiv z Garminom ipd.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
He, he. Spet se smejim, ko konkurenca kle benti. Ampak jebat ga, ko pa en Garmin + kak Adria Route, pač slečejo do nagega večino krame preko GPRSa, ki jo oni prodajajo. Pa Garmin tudi dela tam kjer GPRS ne vleče ali pa je GPRS nerentabilen (recimo v tujini). Dobre zadeve so vedno simpl.
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ogo, če bi kdaj sprobal navigacijo pri Simobilu in Mobitelu bi morda celo ugotovil, da se ruta prenese na začetku, potem pa ni več prenosa podatkov razen, če krepko skreneš s poti. Jaz na svojem ATVju vedno uporabljam takšno navigacijo, vozim se po rovtah, kjer ima celo Mobitel včasih težave s signalom in deluje bp.

Ko smo že pri famozni AdriaRoute: Monolitova mapa Slovenije je tudi v produktu Mobitelove navigacije. Vsebinsko je m:navigacija enaka AdriaRoute.

In ko omenjaš kramo. Garmin je krama, ki se najbolje počuti namontirana v avtomobilu. Nositi ga s sabo je muka. Baterija drži par ur, velik je in za povrhu dodatna oprema poleg vseprisotnega mobilnika.

Na kraj pameti mi ne pride, da bi ga imel s sabo, imam pa m:navigacijo na BlackBerryju in mi je že velikokrat prišla prav.

Raje povej, da Ivo ne sme dati denarja za licence, ki bi Tušmobilu omogočile takšno navigacijo na mobilnikih in se raje vleče ven z off the shelf Garmini. Kaj bo naslednji korak? Svinjska polovica, pršut?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če je to vse tako sranje, zakaj toliko jokate kle? Cvil, cvil, cvil. Garmin je šit, Garmin je jeba, naša jajca preko GPRS so ful kul špon za vola ubit. Če je tako, potem se vam ni za bat. Ali pač (glede na milijone ki uporabljajo Garmine)? Ehh ...
smile-1.gif

Ogo

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Mogoče so kitajski Garmini in jih je nekdo dobil poleg petih šleperjev Shower člang čaja, ki bo junija v veliki akciji?
Predvsem se bojim, da so Garmini brez resnih map Slovenije. Razen, če imajo zadnjo verzijo Garminovih map pa še tiste so jajc v primerjavi s kakovostjo SImobilove in Mobitelove mobilne navigacije.

...greva stavit, da bo imel Tušek piratske karte naložene...

evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ej, zanimivop je, da se vsak komentar na Tušmobil interpretira kot strah. Dajte si tam na Brnčičevi že enkrat vbiti v glavo, da vas nihče ne jemlje toliko resno, da bi se vas tudi resno bal. Sta mala malica, če se bo komu dalo s tem ukvarjati. za zdaj še nikogar ne stanete veliko, nekateri z vašimi uporabniki celo služijo. Ko bo drugače, bo zabavno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Si ze poskusil dat kaksnemu netehnicnemu tipu v roke pametni mobilnik in eno od operaterjevih navigacij (Si.Navigator, m>navigator) in eno od namesnkih naprav (Nuvi,...)?

Katerega mislis, da bo znal prej uporabljat? Mobilna navigacija je fajn predvsem kot tehnicna igracka... ne znam pa si predstavljat recimo v avtu, kjer je taksna navigacija fajn predvsem zaradi opozarjanje na radarje... Nuvija recimo v avtu namontiras in se vkljuci sam, ko obrnes kljuc za zagon... Preden pa zazenes navigacijo na kaksnem smartphonu, pa kar traja... Pa se za tujino je taka online resitev predraga... sploh ce to recimo potrebujes precej pogosto (menjas naslov destinacije,...) Taka resitev pride recimo zelo prav v nemciji za nemske uporabnike... ker je Nemcija dokaj velika in si ves cas navigiranja v domacem omrezju, kjer lahko koristis flat rate ... V Sloveniji pa si po dobri uri voznje ze preko katerekoli meje in ze gostujes... tam pa je podatkovni vse prej kot poceni... tudi ce se prenasajo zalo majhne kolicine podatkov... je vseeno obracunski interval ponavadi 100 kb ...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Garmin je mnogo bolj uporabna in preprosta zadeva od vseh ostalih konkurenčnih proizvodov.

Skratka, dober artikel so izbrali.
Veliko bolje kot vse BT GPS naprave, etc...Zadeva je preprosta za uporabo,mobilna,možnost enostavne posoje komu...
Imaš prav - zadeva je tako oskubljena, da bolj simple skoraj ne more bit za uporabljat
evil.gif

Za v avtu solidna zadeva, za na teren pa sranje...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. V avtu imam Garmina vedno ready to go, kako izgleda svet izven potniške kabine pa ni in ne bo odkril. Toliko mazohista pa ni v meni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Cudno zakaj se potem na veliko garmin prodaja, zakaj se ljudje raje ne matrajajo s parjenjem preko BT, imajo sabo 2 polnilca, enega za gsm, drugega za BT GPS , ...

Najbolj uporabna zadeva je Garmin in to je veliko boljša pomoc pri prodaji kot pa raznorazni GPS BT-ji . Sam imam od P1i BT GPS, pa mi na kraj pameti ne pride to vklapljati in plačevati, ce pa imam na garminu to 10x bolj pregledno, uporabno in predvsem mobilno.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Garmin je ok, navigacija prek smartphonea je ok. Vse ima svojo funkcijo, ampak res ni treba tako na slepo kritizirat mobilne variante. Ko sem bil na Japonskem sem vso navigacijo opravil prek telefona.

Ima pa Garmin eno prednost ... lahko se pohvališ, da maš večjega kot sosed!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tako je. Jaz imam oboje in oboje tudi uporabljam, vse v svojem okolju. V avtu Garmina, drugje pa smartphone. BlackBerry ima GPS modul že vgrajen, torej ni nobenega uparjanja, le aplikacijo zaženem.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
na garminu to 10x bolj pregledno, uporabno in predvsem mobilno.

Ne uporabljaj besednih zvez, ki jih ne razumeš. Praviš, da je tvoj Garmin 10x bolj mobilen od Blackberry-ja z vgrajenim GPS modulom?
hysterical-1.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Po Sloveniji še nisem imel potrebe, da bi potreboval pomoč navigacije... nekako mi še dela zdrava logika... za države kjer se govori drugače kot ex yu jezike pa bi mi verjetno prav prišla, če bi precej hodil naokoli.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.