Citat:
Uporabnik Super pravi:
Da prideš do cene 4 € moraš izpolniti 2 pogoja:
- naročnik fiksnih storitev (koliko je najnižja mesečna naročnina?)
- vezava za 24 mesecev
Drži, sej sem tudi napisal za naročnike fiksnih storitev, kar moji stari starši so (in še marsi kdo drug, ki to ponudbo izkoristi). In koliko je najnižja mesečna naročnina na fiksne storitve sploh ni pobebno. Če si naročnik na fiksne si, če nisi nisi, pač to ni ponudba zate in je vrjetno ne bi izkoristil tudi, če bi paket stal 3€ namesto 4. Predvidevam, da ne boš šel sklepat najcenejšega fiksnega paketa samo za to, da boš dobil 2€ popusta. Je pa res, da je v njihovem primeru Telemach tudi najcenejša opcija za fiksne storitve, ker imajo TV only in ne rabijo interneta.
Citat:
Uporabnik Super pravi:
Pa poglejmo kaj ponuja konkurenca za podobno ceno (BREZ VEZAVE)
Spar 300: 300 enot za 3,99 €
Spar 500: 500 enot za 4,99 €
Me2: 150 min, 150 SMS/MMS, 1,5 GB za 4,99 €
Softnet: 150 min, 150 SMS/MMS, 1 GB za 4,90 €
Novatel: 150 min, 150 SMS/MMS, 1,5 GB za 4,99 €
bob: 500 min, 500 SMS, 500 MB za 5 €
Edini od naštetih, ki je cenejši, je Spar 300 in to za 1 cent. Torej približno 20 let, da dobijo not samo stroške za prenos številke, tudi če ne bi bilo ostalih stroškov. S tem, da imajo trenutno neomejeno SMS/MMS v vsa omrežja, neomejene klice v Telemach, kjer je večji del familije, pa še neta jim ne rabim izklapljat, da MMSi normalno delujejo, ker se po porabljenih 600MB (ki jih v resnici niti ne rabijo) tako ali tako samo zmanjša hitrost. Tistih 120 min v ostala omrežja pa imajo čez glavo. Zakaj bi šli drugam, da plačajo več, pa tudi ni logike.
Če pa nimaš fiksnih storitev od Telemacha, je situacija jasno malo drugačna. Je pa spet tako, da marsikdo vzame še telefon po možnosti na obroke in tega pri prepaidu recimo nimaš.
Večina je po mojem, tako ali tako na paketu ŠE VEČ. Jaz se sicer nižje norčnine ne bi branil, ampak v kakšno pocenitev močno dvomim. Dejstvo je, da so od ta velikih še vedno najcenejši, z raznimi akcijami pa praktično na nivoju nizkocenovcev. Potem so tu spet še subvencije in obroki za telefone. Jaz sicer telefona pri operaterju že dologo nisem kupil, ampak takih ni malo.